سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توسعه کارگاه‌های تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سرایان از توسعه کارگاه‌های تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی شهرستان خبر داد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،  عرب مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سرایان گفت: از ابتدای امسال برای ۵۶ نفر بصورت مستقیم اشتغال ایجاد شده که شامل ۴ کارگاه تولیدی تراش سنگ با اشتغال ۲۵ نفر و ۳۱ کارگاه خانگی بوده است.

او افزود: در این راستا ۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال از محل تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری صندوق کارآفرینی امید به ۳۱ کارگاه خانگی و مبلغ یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال از محل تسهیلات تفاهم‌نامه سه‌جانبه استانداری، میراث فرهنگی و صندوق امید به کارگاه‌های صنایع دستی پرداخت شده است.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سرایان گفت: فروش تولیدات کارگاه‌های تراش سنگ شهرستان بازار تقریباً خوبی پیدا کرده و اکثر تولیدات به صورت اینترنتی به فروش می‌رسد و در نمایشگاه‌های مختلف در سال گذشته نیز فروش و بازاریابی خوبی داشته است.


بیشتر بخوانید


عرب گفت: توسعه کارگاه‌های تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی و همچنین راه‌اندازی کارگاه‌های انفرادی در اولویت‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قرار دارد و بحث ثبت ملی سنگ شجر یا معادن سنگ شجر در صورت موافقت شورای ثبت کشور از برنامه‌های پیش‌بینی شده و در حال پیگیری است.

به گفته او عقیق دندریت یا عقیق شجر در دسته سنگ‌های خانواده عقیق قرار می‌گیرد که این سنگ نام خود را از واژه‌ای یونانی، به معنی درخت گرفته است و این سنگ معمولا به رنگ سفید و یا خاکستری دیده می‌شود.

عرب افزود: پدیده‌ای شیبه به درخت و یا سرخس به دلیل وجود آهن و منگنز در این سنگ به چشم خورده که به آن دندریت می‌گویند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سرایان با بیان اینکه یکی از نادرترین نمونه‌های این گوهر، به رنگ سبز بوده و پدیده شجر آن سفید رنگ است، گفت: وجود منابع غنی سنگ‌های خام قیمتی و نیمه‌قیمتی در شهر سه قلعه سرایان موجب استقبال قابل توجه مردم این منطقه از این رشته شده و سنگ شجر سه قلعه بسیار متنوع و باکیفیت و یکی از پتانسیل‌های بالقوه منطقه در حوزه اشتغال است.

او افزود: بیش از ۵ دوره آموزشی توسط نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان و دوره‌های متعدد دیگر توسط سایر ادارات مثل فنی و حرفه‌ای برای آموزش علاقمندان این رشته و جلوگیری از خام فروشی و ایجاد اشتغال برگزار شده است.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.