سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حجت الاسلام و المسلمین منتظری مطرح کرد؛

ما در خودروسازی، کم‌کاری‌ها را می‌بینیم/ بسیاری از دستگاه‌ها در اجرای قانون هوای پاک کم کاری کرده اند

دادستان کل کشور گفت: در صنعت خودروسازی، ما کم‌کاری‌ها را می‌بینیم و چرا باید در این صنعت ما این همه گرفتاری و مشکل داشته باشیم.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری دادستان کل کشور در اختتامیه اولین رویداد ایده‌پردازی حقوق عامه با تبریک ایام فرخنده ماه مبارک رجب و اعیاد پیش‌رو اظهار کرد: در بهمن ماه هستیم و ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفته و یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، شهدای جنگ تحمیلی، شهدای مدافع حرم، شهدای هسته‌ای را گرامی می‌دارم.

حقوق غیر مسلمان

وی در ابتدا به عهدنامه‌ای که به عنوان سند حکومت و مدیریت از آن نامبرده می‌شود اشاره کرد و گفت: امیرالمونین (ع) در این عهدنامه که برای مالک اشتر ارسال شده است تأکید دارند که‌ای مالک دلت را برای مردم مهربان کن و با آنان مهربان باش و آنان را مشمول لطف خود قرار بده و با این مضمون می‌فرمایند مبادا این پست و مقام جایگاهی باشد که حق و حقوق مردم تضییع شود، چون آنان یا مسلمان هستند هم دین و هم عقیده تو می‌باشند و یا اینکه مسلمان نیستند، اما انسان بوده و دارای حقوق می‌باشند که این عهدنامه یک سند افتخار برای همه مسلمانان در همه اعصار است.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری گفت: ما باید از این منظر به حقوق عامه نگاه کنیم که مردم صاحبان حقوق هستند؛ نظام جمهوری اسلامی که مبتنی بر معارف دین و تعالیم قرآن است مکلف است که نسبت به رعایت حقوق عامه تلاش نماید، چون اساس نظام جمهوری اسلامی ایران و پدید آمدن آن این است که، چون حقوق مردم توسط گروهی از حاکمان ظالم و دست‌نشانده‌های استکبار تضییع می‌شد به میدان آمد تا دیگر اجازه ندهد که این تضییع حقوق عامه ادامه داشته باشد لذا نظام جمهوری اسلامی آمد و آن حاکمیت ظالم را برداشت و یک حکومت مبتنی بر اسلام برای مردم به ارمغان آورد.

حقوق عامه در قانون اساسی

دادستان کل کشور گفت: در قانون اساسی به موضوع حقوق عامه اشاره شده است، این واژه در قانون اساسی آمده بود، اما به آن توجه کافی نشده بود و دلیل این کم توجهی هم این است که تعاریف علمی و دقیق و مصادیق آن و نحوه احیا و صیانت از آن وجود نداشته است.

وی گفت: اما در سالیان اخیر موضوع حقوق عامه بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. هم به لحاظ رهنمود‌های مقام معظم رهبری و سیاست‌های بالادستی و هم به لحاظ توجه بیش از پیش دستگاه قضایی به این تکلیف توجه‌ها بیشتر شده است.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری گفت: زمانی که بنده حدود ۵ سال پیش به سمت کنونی منصوب شدم ورود به عرصه احیای حقوق عامه را مورد توجه قرار دادم البته در همان ابتدا به خاطر برخی مسائل همچون نبود ابزار و امکانات این مسئله مورد استقبال قرار نگرفت، اما در سال‌های بعد با حمایت ریاست وقت قوه قضاییه مسئله حقوق عامه بیش از پیش مورد اهتمام قرار گرفت و خوشبختانه هم مقام معظم رهبری حمایت کردند و هم رهنمود دادند و هم تکالیفی را بر عهده ما قرار دادند و لذا موضوع حقوق عامه به صورت یک امر جدی در دستور کار قوه قضاییه قرار گرفته است که خوشبختانه ریاست قوه قضاییه هم نسبت به آن توجه ویژه‌ای دارند.

دادستان کل کشور گفت: ما در حوزه حقوق عامه هم در حوزه علمی و مباحث آکادمیک و هم در رابطه با ابزار کار دستگاه قضایی همچون قانون و هم اجرا دچار کاستی‌هایی بوده و هستیم بنابراین با این مقدمه کار‌های علمی شروع شد و نهایتاً یک دستورالعمل تهیه، تصویب و ابلاغ شد، به عبارت دیگر اولین گام ما در حوزه حقوق عامه تهیه این دستورالعمل بود که یک شروع خوب بود، اما ما نیازمند ابزار‌هایی همچون تهیه قانون بودیم.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری گفت: در دوره ریاست آیت الله رئیسی قرار بر این شده است معاونت حقوق عامه دادستانی کل کشور و مرکز پژوهش‌ها بر روی این مسئله کار کنند و برای این امر تبادل نظر و دریافت افکار علمی دانشجویان، نخبگان و صاحب نظران حوزوی و دانشگاهی هستند و همایش امروز هم در همین رابطه است.

صیانت از حقوق عامه، صرفاً بر عهده قوه قضاییه نیست

دادستان کل کشور گفت: احیا، حفظ و صیانت از حقوق عامه مستلزم این است که در هر سه حوزه کار نماییم، اما باید دانست که این تکلیف صرفاً بر عهده قوه قضاییه نیست، چون یک موضوع فراقوه‌ای است و مجلس شورای اسلامی و دولت هم باید در چارچوب وظایف خود به این موضوع بپردازند.

وی گفت: دستگاه‌های مختلفی مسئولیت دارند که موضوع حقوق عامه را دنبال کرده تا حقوق همگانی به درستی اجرا شود چه صنعت و صنعتگران، چه شهرداری‌ها و شوراها، چه وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها، مسئولیت دارند که از حقوق عامه مردم صیانت کنند.

ما در خودروسازی، کم‌کاری‌ها را می‌بینیم/ بسیاری از دستگاه‌ها در اجرای قانون هوای پاک کم کاری کرده اند

حجت الاسلام والمسلمین منتظری گفت: به عنوان مثال در حوزه اجرای قانون هوای پاک دستگاه‌های متعددی تکلیف دارند، اما متأسفانه می‌بینیم که بسیاری از دستگاه‌ها در اجرای این قانون کم کاری کرده و برخی از مسئولان دستگاه‌ها هم دچار قصور شده‌اند و یا در صنعتی مثل صنعت خودروسازی، ما کم‌کاری‌ها را می‌بینیم و چرا باید در این صنعت ما این همه گرفتاری و مشکل داشته باشیم، در حالی که در عرصه‌های علمی، نظامی و امثالهم دارای عملکرد افتخارآفرین هستیم واقعا ما نمی‌توانیم محصولات خود را به نحوی تولید کنیم که دچار مشکلات زیست محیطی نباشیم؟ درست است مردم نیازمند مسکن هستند، اما آیا ساخت یک ساختمان بیست طبقه در یک خیابان هشت متری کار درست و کارشناسی شده‌ای است؟ آیا این مثال‌هایی که زده شد جزو مصادیق حقوق عامه هستند یا نه؟ چرا شهرداری‌ها باید چنین مجوز‌هایی صادر کنند به عنوان مثال ما در حوزه تغییر کاربری‌ها دچار مشکلات متعددی هستیم آیا ساخت یک هتل دقیقا در بستر رودخانه کار درستی است؟ آیا ساخت چنین هتلی مصداق تضییع حقوق عامه نیست؟ آیا شکافتن دل کوه و زمین‌خواری و دریاخواری صرفاً به خاطر منافع چند سودجو مصداق تضییع حقوق عامه نیست؟ دستگاه قضایی دست کمک به سوی کسانی که که دلسوز مردم هستند دراز می‌کند، حوزه‌های علمیه، مراکز دانشگاهی و نخبگان به قوه قضاییه کمک کنند تا هم در حوزه قانونگذاری و هم مصادیق حقوق عامه موفق عمل کنیم.

دادستان کل کشور گفت: ما نیازمند کمک هستیم به طوریکه حتی باید تکالیف مردم برای صیانت از حقوق خودشان مشخص و شفاف شود. بسیار مهم است که مردم بتوانند موارد تضییع حقوق عامه را بدانند و آن را اعلام کنند باید فرهنگ‌سازی شود که خود مردم هم بدانند مکلف هستند موارد تخلف و تضییع را به مراجع ذیربط گزارش دهند.

وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: درباره احیا، حفظ و صیانت از حقوق عامه به لحاظ گستردگی و کثرت مصادیق نیازمند به کمک همه دانشجویان، نخبگان، اساتید و آحاد مردم هستیم.

گفتنی است در پایان این مراسم سه نیروی برتر در حوزه حقوق عامه معرفی و از صاحبان این ایده‌ها با حضور دادستان کل کشور تجلیل به عمل آمد.

سه ایده برتر که حائز رتبه نخست شدند عبارتند از:۱- سامانه شفاف‌سازی قرارداد‌های بانکی توسط سید امیر حسین سیدی، ۲- عملیاتی شدن حق اعتراض مسالمت‌آمیز مردمی توسط محمدجواد حیدری و محمدرضا قنبریان، ۳- تشکیل کارگروه ایمن‌سازی اماکن پرخطر شهری توسط امیر جوان‌بخت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۷ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
یکی از راه‌های کاهش قیمت خودرو در بازار آزاد اینه تا زمانیکه خریدار تعویض پلاک نکرده ، حق فروش خودرو رو نداشته باشه. چون خیلی از دلال‌ها هستند که بعد از خرید خودرو تو بازار بعد از چند روز اونو به یه نفر دیگه می‌فروشند، و همین طور دلال دوم به دلال سوم و الی آخر. در واقع در حال حاضر مصرف کننده‌ی واقعی تو بازار اقدام به خرید خودرو نمی‌کنه. پس بهتره که برای قطع کردن یا کُند کردن این زنجیره این قانون رو تصویب کنند.
ناشناس
۰۷:۵۷ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
ساینا آپشنال تبدیلش کردم به ساینا ساده خبری از پولش تبدیلی و تاخیر نیست سایپا مطمئن ۴ماه شده
ناشناس
۰۷:۳۴ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
تو این کشور همه کم کاری ها و خیانتها دیده می شود ولی کسی با کله گنده ها کاری ندارد!!!!! فقط آفتابه دزدها اعدام میشوند!!!!
ناشناس
۰۶:۲۸ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
ولی ما مردم در خودرو سازی غارتگری و جنایت و بازی با جان و مال مردم را می بینیم

شما فردا مثلا مجلس انقلابی با ی دنا پلاس کورت می کنند و دیگه چیزی نخواهی دید
منصور
۰۵:۴۱ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
من که از حرفشون خیلی ترسیدم
ناشناس
۰۰:۳۷ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
ترس از نظر چرا؟
ناشناس
۲۳:۵۱ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
بدبختی ما از وقتی شروع شد که افرادی که هیچ تخصص و کارایی ندارن همه جای مملکت رو گ فتن
منصور
۲۳:۳۴ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
پس چرا کاری نمیکنید ؟؟
ناشناس
۲۳:۱۶ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
شما برخورد کنید ،
سخنرانی و مصاحبه بس است
ناشناس
۲۳:۰۴ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
بعد از پنج سال الان میگید !
ناشناس
۲۲:۴۶ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
معیشت مردم را سامان بدید حقوق عامه پیشکش
ناشناس
۲۲:۲۹ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
خدا تکلیف آنها رو معین کنه وگرنه رفعت اسلامی شما مسیولین مصون، مردم مجازات
ناشناس
۲۲:۱۵ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
ملت خیلی چیزهای دیگر هم میبینند
بختیاری
۲۲:۱۴ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
آفرین رحمت بر پدر و مادرت ،خودروسازان ایرانی تنبل و کم کارند اکنون میبایست تولید خودرو در این کشور به پنج و یا ده ملیون می‌رسید!!!؟؟؟
بختیاری
۲۲:۰۶ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
واقعا خودروسازان کم کارند.
ناشناس
۲۱:۵۱ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
الان متوحه شدین ک خودرو سازها چ بلای سر مردم میارن..
ناشناس
۱۴:۰۸ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
اشتباه منفی دادم
ناشناس
۲۱:۵۰ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
سلام.تکنولوژی خودروها مربوط به سه دهه گذشته و بی کیفیت بوده الودگی زیاد ایجاد میکند و ده برابر گران قالب مردم میشود،قیمت کارخانه ای خودرو باید به یک دهم و قبل روی کارامدن دولت تدبیروامید کاهش یابد تا کمی عادلانه شود،مردم دیگر توان خرید خودرو با این قیمت نجومی کارخانه را ندارند،اگر رانتی در فروش خودرو وجود دارد فقط به جیب مسئولین می رود مردم در تامین معاش خود مانده اند چه برسد خرید خودروی بی کیفیت و ده برابر گرانتر.با تشکر
ناشناس
۲۱:۳۸ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
از باند مافیایی خودروسازان فقط کم کاری میبینید
ناشناس
۲۱:۳۲ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
ما کل این چهل و چند سال تو همه زمینه ها کم کاری کردیم
ناشناس
۲۱:۲۵ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
بله کم کاریها را همه میبینند ولی دیدن تنها آیا فایده ای هم دارد؟
ناشناس
۲۰:۵۹ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
بداد ملت برسید
ناشناس
۲۰:۴۳ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
چرا اقدامی نمیکنید
ناشناس
۲۰:۳۰ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
خودروسازی غیرازضرروزیان هیچ منافه ایی براکشور نداشته وندارد این همه سرمایه هنگفت دراین صنعت خرج شد اگردرزمینه بخش کشاورزی شده بود بهترین درامد برا کشورداشت که متعصفانه مسعول کارکشته واقتصاددان نداشته ونداریم ،،،درودبرخبرنگاران محترم
V
۲۰:۲۹ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
اعدام اختلاسگران
ناشناس
۲۰:۲۷ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
پس چرا برخوردی باهاشون نمیشه
ناشناس
۲۰:۱۳ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
اعدام
ناشناس
۰۶:۳۱ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
ای بابا شما تا مطلب پیش میاد فوری می نویسید اعدام مگه میشه اینا بخاطر من و شما بیان شریک خود را اعدام کنند؟؟؟!؟؟؟؟؟!!!!!
ناشناس
۱۹:۳۱ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
خودرو سازی را تعطیل کنیید
ناشناس
۱۸:۵۹ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
جناب دادستان کل کشور در صنعت خودروسازی، ما کم‌کاری‌ها را می‌بینید ولی چه فایده هزینه اش از جیب مردم بدبخت پرداخت میشه کار انجام نمی دید
ناشناس
۱۸:۵۴ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
سلام.خدارو شکر.
علی
۱۷:۴۶ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
تکلیف واردات کامیون چی شد. از مسولین باشگاه خبرنگاران جوان خواهش میکنیم پیگیر ترخیص کامیون های وارداتی میرجاوه بشن
ناشناس
۱۷:۴۵ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
فضای مجازی بی در و پیکر هم جزؤ حقوق عامه است، چرا بهش رسیدگی نمیکنید و وزیر مربوطه و رییس و دبیر شورای عالی فضای مجازی رو مواخذه نمیکنید؟