به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، بیش از دهها نوع نان سنتی در شهر و روستاهای خراسان شمالی طبخ میشود، این نانها به دلیل ماندگاری، عطروطعم ویژه، بهعنوان سوغات به دیگر مناطق نیز فرستاده میشود. نان یوخا یکی از آنها است که مهارت پخت آن بهعنوان میراث ناملموس، به ثبت ملی نیز رسیده است.
بیشتر بخوانید
با گذشت زمان و ماشینی شدن کارها، هنوز هستند زنان عشایر و روستایی که با دست پرمهر خودشان برای خانواده نان داغ درست میکنند، انواع نانهای محلی و خوشطعمی که زنان با الهام از استعداد، ذوق و هنر خانگی خود، آنها را برای مصرف خانواده و یا به مناسبتهای مختلف ازجمله نوروز، عروسی و عزا پخت میکنند.
در فرهنگ بومی مردم خراسان شمالی پخت نان تا پیش از دستیابی به فناوری جدید از تنوع بسیاری برخوردار بوده است و تهیه و پخت نانهای محلی، نشانگر ذوق، استعداد و توانمندی زنان است که بهعنوان هنر خانگی از نسلهای قبل به میراث بردهاند.
قدمت نانهای موجود در سطح استان به تاریخچه و قدمت قومیتهای آن بستگی دارد و تهیه و پخت این نانها در طول زمان کاملتر شده. فطیر، نان قتلمه، فتیر چریشی، نان چوزمه، قطاب، کماج، فطیر جزلاغ، نان بیشمه و نان یوخا ازجمله نانهای سنتی و محلی خراسان شمالی است.
انتهای پیام/ه