به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز در مراسم جشنواره بیمارستانهای بهره ور با محوریت مدیریت هوشمند کرونا و رونمایی از نسل پنجم سامانه هوشمند مدیریت بیمارستانی که در دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: شهدای سلامت قربانی بی توجهی دیگران شدند. هرگز نخواهم بخشید که عزیزی با رعایت نکات بهداشتی امروز میتوانست در میان ما باشد.
او ادامه داد: نسل پنجم سامانه هوشمند مدیریت بیمارستانی کاملتر از آن است که ما منتظر اجرای پایلوت آن در بیمارستانها باشیم. این سامانه باعث افزایش بهره وری مراکز درمانی میشود که امروز آغاز پایلوت این سامانه در سطح ملی اعلام میکنیم.
وزیر بهداشت بیان کرد: در شرایط سخت کنونی افزایش بهره وری تنها راه برون رفت از مشکلات در حوزههای است. تفاوتی بین طول عمر و کیفیت زندگی وجود دارد و در نظام سلامت افزایش طول عمر با بهره وری مساوی نیست. باید افزایش سطح بهره وری را از بیمارستان بالا ببریم و هیچ نظام سلامتی موفق نیست، مگر اینکه مدیران بیمارستان به افزایش بهره وری فکر کنند.
او با بیان اینکه در زمینه کیفیت زندگی دچار مشکلاتی هستیم، گفت: این کشور با منابع محدود نیازمند اندیشههایی است که به افزایش بهره وری کمک کنند. در حال حاضر خیلی از منابع کشور را هدر میدهیم و دورمیریزیم.
نمکی با بیان اینکه منابع را باید در تمام قسمتها مدیریت کنیم، ادامه داد: امسال سال سختی در زمینه منابع است، زیرا یک میلیارد دلار کمتر از سال بدون کرونا ارز گرفته و کارانه پرستاران را به روز کرده ایم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: برگزاری دورههای طولانی مدت در آموزش پزشکی نگاه بهره ورانهای نیست و باید در زمینه ارائه دروس بیش از حد رشتههای پزشکی تجدید نظر کنیم. اندیشههای امثال دکتر زالی باید در نظام آموزش به کار برده شود.
او بیان کرد: اگر در نظام آموزش و بهداشت سرمایه گذاری کنیم در کاهش هزینههای درمانی افراد قدم مهمی برداشته ایم. من مخالف مقاله نیستم و برخیها این موضوع را به نادرست مطرح کرده اند.
نمکی ادامه داد: در دوران مدیریت کرونا داشتههای ما در برابر دیگران زیاد نبود و در طرح تحول، تعداد تختهای بیمارستانی افزایش پیدا کرد و فکر دولت آقای روحانی بسیار خوب بود. سرمایه گذاری در بخش سلامت به معنای سرمایه گذاری در دوران بحران است، ما در مدیریت بحرانها چیزی کم نداریم.
او بیان کرد: در حال حاضر ۱/۶ تخت بیمارستانی به ازای هر یک هزار نفر داریم که در فرانسه هم نسبت تخت بیمارستانی به جمعیت همین میزان است، تعداد پرستاران در کشور ما کمتر از سایر کشورها است. خوشبختانه هیچ بیمار کرونایی پشت در بیمارستانهای کشورمان نمانده است که این موضوع به دلیل نگاه بهره ورانه است.
کارهای جهادی ما را در مدیریت کرونا موفق کرد
نمکی با اشاره به اینکه در دوران کرونا ما تعداد زیادی از اتباع افغانستان را درمان کرده ایم، افزود: پس از شیوع کرونا ۲۵۰۰ تخت آی سی یو راهاندازی کردیم که با دستورالعملهای بهداشتی بینالمللی و غیربهرورانه نمیتوانستیم در مدت سه ماه این تعداد تخت را اضافه کنیم. کارهای جهادیِ الگوگرفته از دوران جنگ، ما را در مدیریت بیماری کرونا موفق کرده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر ۵۵ درصد از بیماران از فضای مراکز درمانی رضایت ندارند. ما باید غذای بیمارستانی را صنعتی کنیم.
انتهای پیام/