به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان , محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، بعدازظهر شنبه ۲۵ بهمن ماه در یادواره شهدای تربت جام که در مصلای بزرگ این شهرستان برگزار شد، با تبریک حلول ماه رجب و میلاد امام محمد باقر (ع)، گفت: شهرستان تربت جام با ۶۳۱ شهید و حضور دائمی در صحنههای انقلاب و دفاع مقدس و حضور مستمر در عرصههای مختلف، کارنامه درخشانی در انقلاب و جمهوری اسلامی دارد و از سابقه فرهنگی روشنی برخوردار است. تربت جام، آوای الهی در درون خودش دارد و صدا و آهنگ این منطقه از اعماق حقیقت برخاسته است.
فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس گفت: شخصیتهایی مثل مولانا احمد جامی سابقه درخشانی دارند و ائمه جمعه عزیز ما مانند آقای متعمدی، مولانا جامی احمدی و همچنین تیپ باسابقه و درخشان زرهی ارتش که در عملیات ثامن الائمه و لشکر ۷۷ درخشش خوبی داشتند و برادران پرافتخار سپاه و بسیج این شهرستان، همگی کارنامه خوبی را از خود به جای گذاشته اند و من از نزدیک رزم فرزندان و فرماندهان شما را دیده ام.
رضایی گفت: اگر امروز امنیت و هویتی داریم و نام و نشانی در دنیا پیدا کرده ایم، به خاطر این فداکاریها و ازخودگذشتگیها است. دنیا روی نقش آفرینی ملت و دولت ما حساب واقعی میکند و بدون حساب کردن روی ایران، سیاستهای بین المللی پیش نمیرود. در مذاکرات هسته ای، ایران یک طرف میز بود و همه قدرتهای جهان در یک سوی دیگر میز بودند. یادتان بیاید در جنگ جهانی دوم زمانی که سران قوای متفقین به تهران آمدند، پادشاه ما را به جلسه راه ندادند. این اعتبار را مدیون شهدا و تک تک شما مردم حاضر در صحنه هستیم.
استاد دانشگاه امام حسین (ع) گفت: ما با زحمات و فداکاری شما مردم تا نیمه راه جلو آمده ایم، اما نباید متوقف شویم. رویکرد تقسیم غنایم شایسته کشور ما نیست که عدهای بنشینند و فرصتها را بین خودشان، جناح خودشان و قبیله خودشان تقسیم کنند. امروز روز حرکت، جهاد و ادامه مسیر انقلاب است. شهدا ما را تا اینجا رساندهاند. نیمه دوم راه یعنی اقتصاد و فرهنگ که باید به دست بیاوریم و مشکلات را حل کنیم. بار مسئولیتی است که شهدا بر دوش ما گذاشته اند و باید با بصیرت راه را ادامه دهیم.
رضایی افزود: نخبگان و دولتمردان، همگی باید خود را با خواست ملت ایران همراه کنند. ما برای پیشرفت، هیچ چیزی کم نداریم. ثروت، مرز، امنیت، معدن و دریا داریم. امام برخوردار از فرقان و حکمت و مردم خوب و توانمند و صبور داریم. مردمی که دندان روی جگر گذاشته اند و این گرانیهای بدون منطق و اوضاع بانک و بورس لجام گسیخته را تحمل میکنند.
نویسنده کتاب ایران آینده گفت: مردم از شنیدن شعار و وعده خسته شده اند. بهترین شعار، به میدان آمدن و درست عمل کردن است.
رصایی افزود: تایباد که بودیم، بعد از یادواره شهدای تایباد، به دوستان گفتیم برویم مرز را ببینیم. به خاطر شلوغی ماشینهای متوقف شده، راه نبود. پیاده شدم و با رانندهها صحبت کردم. برخی رانندهها گفتند گاهی ده روز میمانیم تا تعیین تکلیف بشویم. آیا این شایسته است؟ کالای آماده برای صادرات داریم تا ارزآوری کند و اقتصاد مقاومتی را در شهرهای مرزی مثل تربت جام شکوفا کند. باید میلیونها تن کالا از این گمرک دوغارون، برای صادرات و واردات جابجا شوند.
رضایی گفت: چطور موشک و پهپاد ما پیشرفت میکند، اما خودروسازی ما در همان وضعیت است. خرمشهر را آزاد میکنیم، اما تورم را نمیتوانیم حل کنیم. معلوم است که جایی کار ما گیر دارد و امیدوارم در ۱۴۰۰ یک دولت مسئولیت پذیر و پاسخگو روی کار بیاید. اگر نارسایی و کمبودی هست، دولتمردان در همان ماههای اول عذرخواهی کنند نه اینکه بگذارند در ماههای آخر بهانه و عذر بیاورند. با تکرار این وضع، ما متوقف میشویم. نگذاریم مدیریت ضعیف، تکرار شود.
فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس با یادآوری حماسه آفرینیهای شهید سلیمانی گفت: برادر عزیزمان قاسم سلیمانی یک شبه ره صدساله را در عرفان و مدیریت طی کرد. چرا جوانان دیگر ما نتوانند سلیمانی باشند. ملت ایران با انقلاب اسلامی خود، اقتدار زیادی به دست آورد و دیگر اجازه نداد خاطره تلخ جدایی سمرقند و بخارا، باکو و نخجوان تکرار شود. دیگر اجازه نداد تکهای از خاک ایران جدا شود. این روزها سالگرد عملیات والفجر ۸ است. در یک شب ۶۰ هزار نفر از اروند، آن دریای عظیم گذشتند و فاو را گرفتند. ۷۵ شبانه روز عراق گلوله باران و پاتک میکرد، هیچ غلطی نتوانست بکند. حالا چرا این تحریمها خنثی یا کم اثر نمیشود. باید با حضور جوانان و مردم در صحنه ها، موانع را رفع کنیم.
محسن رضایی با تاکید بر ظرفیتهای تربت جام گفت: مشکل آب و اشتغال جوانان این منطقه، راهکار دارد. تعیین قیمتهای تضمینی خرید گندم توسط دولت، نباید با تاخیر صورت گیرد. با قیمت ارز کنونی، قیمت ۴۰۰۰ تومان هم برای گندم کافی نیست. حداقل قیمت خرید تضمینی گندم باید ۶۵۰۰ تا ۷۵۰۰ تومان باشد و متناسب با استانهای مختلف باید درصدی از اختلاف قیمت را تعیین کرد. باید محصولات باغی با تاسیس صنایع تبدیلی، فراوری شوند و دست واسطهها کوتاه شود. الگوی کاشت، داشت و برداشت باید اصلاح شود. ضمن اینکه دولت کشورمان باید با دولت افغانستان، دیپلماسی آب را فعال کند.
استاد دانشگاه امام حسین (ع) گفت: آمریکاییها با سرمایه گذاری هندی ها، درحال ساخت سد بر روی رودخانه هیرمند و هریرود هستند و به دنبال اختلاف افکنی هستند. این را باید با دیپلماسی حل کنیم. تهران که همهی ایران نیست. بیش از پانزده بیست سال است که من میگویم کشور را به صورت استانهای قوی اقتصادی مثل ساتراپهای قدیم اداره کنید و به فرمانداران و استانداران اختیار بدهید تا برای کارهای خودشان تصمیم بگیرند. سپردههای مردم منطقه در همین منطقه باید وام داده شود و شاهد نباشیم که بخش زیادی از سپردههای مردم مناطق به تهران برود.
رضایی با اشاره به اینکه آثار تحریم در همه خانههای مردم حس میشود، افزود: باید در دهه پنجم، تحولی بوجود بیاید؛ همانطور که در مساله جنگ، ایران گرفتار شده بود و نمیتوانست سرزمین هایش را آزاد کند و از سال دوم جنگ، که فرماندهان ارتش و سپاه عوض شدند، ظرف ۹ ماه بیش از ۹۰ درصد سرزمینهای اشغال شده آزاد شدند. برای تحول، نیازمند دولتهایی هستیم که سفره خودشان را با مردم یکی بدانند. جدایی سفرهها در شأن و شعار و مرام شهدا نبوده است.
رضایی با اشاره به اینکه نباید سفره مردم و دولت از هم جدا باشد، گفت: سرمایه و صنعت، باید در اختیار مردم باشد. سرمایه داری لجام گسیختهای دارد وارد سرزمین ما میشود. سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و اصل ۴۴ را به درستی عمل نکردند و این مشکلات پیش آمده است. برخی مدیران دولتی، کوچک شدن سفره مردم را درک نمیکنند. نفت را باید از اقتصاد دولت جدا کرد تا دولت هم کم شدن نان در سفرههای مردم را حس کند. باید نفت را از دولت گرفت. وقت مردم را با امید بستن به بایدن رییس جمهور جدید امریکا نگیرید. نگاه کنید به شهدا که با دست خالی، سرزمینها را آزاد کردند. تا کی باید در رویاهای کاغذی و امید به غرب به سر ببریم؟ باید از تجارب قبلی درس بگیریم و راه شهدا و امامین انقلاب را ادامه بدهیم. آینده بسیار درخشانی با همت جوانان رقم خواهد خورد.
انتهای پیام/