سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای حرکات نمایشی پارکور در تخت جمشید چه بود؟

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از پیگیری دقیق موضوع اجرای حرکات نمایشی پارکور توسط یک جوان در این پایگاه و ابعاد آن خبر داد.

حمید فدایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ضمن ابراز تأسف بابت استفاده نادرست پارکور کاران از بنا‌های تاریخی فرهنگی در اجرای این ورزش رزمی، گفت: متاسفانه چند سالی است که افرادی از روی عدم آگاهی و علاقه غیر قابل توجیه یا به عمد، اقدام به اجرای حرکات نمایشی ورزش‌های رزمی مانند پارکور می‌کنند و در گذشته این موضوع در مجموعه‌های نظیر قلعه سریزد، مجموعه جهانی شوش و دیگر بنا‌های تاریخی اتفاق افتاده است و با نهایت تاسف در تخت جمشید هم شاهد این موضوع بودیم.

او افزود: متاسفانه در اجرای این گونه نمایش ها، جنبه هیجانی و نمادین آن به خصوص با پس زمینه بنا‌های تاریخی مطرح است، در حالی‌که می‌تواند به شکل مطلوبی در جای مناسب خود اجرا شود؛ چراکه تمامی مجموعه‌های تاریخی ـ فرهنگی ارزشی شایان توجه دارند.

فدایی ادامه داد: در این بسترها، بیشتر باید برنامه‌هایی متناسب با شأن اثر و مجموعه برگزار شود، اگر چه همیشه با تلاش و هوشیاری مجموعه یگان حفاظت فیزیکی، حفاظت الکترونیکی و مجموعه حراست پایگاه جهانی تخت جمشید از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری شده است، اما موضوعی که اخیراً اتفاق افتاد از منظری دیگر نیاز به تلاش جمعی بیشتری را در زمینه فرهنگ سازی عمومی یادآور می‌شود.

او با اعلام اینکه موضوع اخیر و اجرای حرکت‌های نمایشی ورزش رزمی پارکور در مجموعه جهانی تخت جمشید در دست پیگیری و بررسی قرار دارد، گفت: متاسفانه در شهریورماه گذشته فرد جوانی در این مجموعه اقدام به اجرای حرکات نمایشی و ضبط آن با گوشی همراه کرده و در روز‌های اخیر با انتشار آن در فضای مجازی، افکار عمومی را جریحه دار کرده است که ما هم به سهم خود از بروز آن متاسف هستیم و در آن بخشی که تقصیر متوجه این مجموعه و همکاران مسئول ما در این اتفاق است، عذرخواهی و ضمن پیگیری این موضوع تلاش می‌کنیم با برطرف کردن نقایص، راهکار‌های بیشتری را به منظور حفاظت از این مجموعه جهانی لحاظ کنیم.

سعید زحمتکشان، فعال میراث فرهنگی و گردشگری نیز در ادامه، بررسی این موضوع را از جنبه‌های مختلف قابل بررسی دانست و در این زمینه بیان کرد: ما در صنعت گردشگری با موضوعات مختلفی مواجه هستیم و خدماتی که در این زمینه به گردشگران ارائه می‌شود باید جدای از ابعاد کمی به موضوع کیفیت نیز اهمیت داده شود. 

او افزود: در ارتقاء کیفی صنعت گردشگری در مجموعه بی نظیر تخت جمشید به عنوان برند گردشگری ایران یا در مجموعه‌های مشابه، موضوع فرهنگ رفتاری گردشگران در حضور و بهره‌برداری از این مجموعه‌ها حائز اهمیت فراوان است.

زحمتکشان با تاکید بر نقش قابل توجه دستگاه‌های متولی فرهنگ نسبت به ارتقاء فرهنگ گردشگری در ایران اظهار داشت: در نگاهی همه گیر، ضرورت دارد صنعت گردشگری به عنوان صنعتی نوپا و وارداتی در کشور، به تدریج زمینه بهره‌برداری توسط تمامی اقشار جامعه قرار گیرد و در جهت ارتقاء کیفی این صنعت باید ضمن برنامه ریزی و ارایه آموزش‌های همگانی، نسبت به فرهنگ سازی اقدامات موثری صورت پذیرد.

این فعال میراث فرهنگی و گردشگری تصریح کرد: تعدد دستگاه‌های متولی فرهنگ در کشور، قابل توجه بوده و در این باره ظرفیت‌های زیادی به منظور تاثیرگذاری بر صنعت گردشگری و ارتقای کیفی آن وجود دارد و به ویژه با فرصت‌هایی که در مجموعه‌های آموزش و پرورش، شهرداری، ورزش و جوانان، اداره فرهنگ و ارشاد، سازمان‌های مردم نهاد، انجمن‌های تخصصی و همچنین ظرفیت‌های اطلاع رسانی در رسانه‌های عمومی و تخصصی، امیدوار به حداقل رساندن آسیب‌های فرهنگی در جامعه و بخصوص در حوزه میراث فرهنگی و بنا‌های فاخر آن هستیم.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.