به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، سیدفرزاد افضلی با بیان اینکه پایان پارسال سرانه مصرف آبزیان در استان کرمانشاه ۹.۵ کیلوگرم در سال بود، گفت: برنامه ریزی کرده بودیم تا پایان پارسال این رقم به ۱۰ کیلوگرم برسد که محقق نشد، اما در پایان امسال قطعا این هدفگذاری تحقق پیدا خواهد کرد.
افضلی با بیان اینکه افزایش سرانه مصرف آبزیان با فاکتورهایی مثل میزان تولید، قیمت، اقبال مردم به خرید و مصرف آبزیان در ارتباط است، افزود: بالا بردن سرانه مصرف آبزیان در جامعه نیاز به کار زیادی دارد، به نحویکه افزایش نیم کیلوگرمی آن در استانی مثل کرمانشاه قابل قبول است.
مدیرکل شیلات کرمانشاه سپس اشارهای هم به افزایش جهشی سرانه مصرف آبزیان در استان در سنوات گذشته داشت و گفت: میانگین مصرف آبزیان در استان کرمانشاه در سال ۱۳۷۳ تنها ۲۵۰ گرم در سال بود که در سالهای اخیر این میزان رشد قابل قبولی داشته، هرچند هنوز هم سرانه مصرف در استان از میانگین کشوری که یازده کیلوگرم میباشد، پایینتر است.
افضلی با یادآوری اینکه هم اکنون میانگین جهانی مصرف آبزیان ۲۰ کیلوگرم در سال است که فاصله زیادی با این میزان داریم، گفت: امیدواریم با برنامه ریزی برای افزایش تولیدات و اقدامانه فرهنگسازانه شاهد افزایش بیشتر مصرف آبزیان در استان کرمانشاه باشیم، چون با وجود افزایش قیمت ماهی در سال جاری هنوز قیمت آن در مقایسه با قیمت سایر فرآوردههای پروتئینی معقول است.
افضلی سپس از خانوادهها خواست تا در سبد غذایی هفتگی خود حتما خرید و مصرف ماهی را در نظر داشته باشند، چراکه بنا به نظر پزشکان و کارشناسان تغذیه با مصرف دو بار در هفته ماهی ریسک بیماریهای قلبی و عروقی به میزان زیادی در افراد کاهش پیدا خواهد کرد.
افضلی اضافه کرد: مصرف مداوم و منظم آبزیان به علت دارا بودن بسیاری از مواد و ترکیبات اساسی موثر در سلامتی انسان در تمامی دوران زندگی از سوی مراجع معتبر علمی و پزشکی جهان مورد تاکید و توصیه است.
انتهای پیام/ز