سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان گزارش می‌دهد؛

وقتی شیر خشک بوی فساد می‌گیرد/ صادرات باید کنترل شده باشد

دپوی شیرخشک مشکلی است که با مدیریت صادرات همراه با سهمیه و تعرفه رفع می‌شود.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، تولیدات شیر، مازاد بر مصارف داخلی است و بهترین راه برای جلوگیری از فاسد شدن، تبدیل آن به شیرخشک است، اما سوال اینجاست که آیا صادرات این محصول نباید کنترل شده باشد؟ با توجه به اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای محصولات دامی در نظر گرفته شده است سود حاصل از صادرات شیرخشک هم باید به مردم برسد.

زمستان، فصل پرشیری گاوهاست، اما چرا قیمت محصولات لبنی کاهش نمی‌یابد؟

حسین ایراندوست معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگا‌ر گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان حدود ۱۳درصد شیرخام کشور را تولید می‌کند، اظهار کرد: با توجه به اینکه بالاترین آمار تولید شیرخام در کشور به استان اصفهان تعلق دارد، طبیعی است که بالاترین آمار صادرات شیرخشک هم مربوط به این استان باشد.

او سهمیه صادرات شیرخشک استان اصفهان را حدود ۲۵درصد سهمیه کل کشور اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه در فصل زمستان تولید شیرخام افزایش و مصرف لبنیات کاهش می‌یابد برای جلوگیری از فاسد شدن، باید آن را به شیرخشک تبدیل کنیم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه تولیدات شیرخام در کشور از مصارف داخلی بیشتر است گفت: سوددهی مطلوب حاصل از صادرات شیرخشک منجر به افزایش قیمت شیرخام می‌شود.

ایراندوست با اشاره به اینکه مشکل رقابتی بین صنایع لبنی و صنایع شیرخشکی وجود دارد، گفت: صنایع لبنی مخالف صادرات و معتقد است که سود حاصل از صادرات شیرخشک زیاد است به همین علت تولیدکننده‌های شیرخشک، شیرخام را به قیمت بالاتری از دامدار می‌خرند و در نتیجه قیمت شیر بالا می‌رود.

او در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره این ادعای صنایع لبنی چیست؟ گفت: ما معتقدیم صادرات باید کنترل شده باشد به طوری‌که بر قیمت لبنیات داخلی و میزان جذب شیر کارخانه‌ها اثر منفی نگذارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: با توجه به اینکه سالیانه حدود ۴۴۰هزار تن شیرخام در اصفهان تولید می‌شود و این آمار حدود ۳ برابر مصارف داخلی است پس ناچار به صادرات هستیم.

ایراندوست افزود: تا الان صادرات شیرخشک ممنوع بوده  اما ما دنبال این هستیم که عوارض صادراتی  مشمول آن شود.

او در پایان با بیان اینکه فسادی در صادرات سهمیه‌ای وجود ندارد، گفت: بر اساس میزان تولیدات کارخانه‌های شیرخشک به آن‌ها سهمیه صادرات می‌دهیم، بنابراین به کارخانه‌ای که اصلا تولیدی نداشته‌است سهمیه تعلق نمی‌گیرد که بخواهد آن را بفروشد.

اجازه صادرات شیرخشک را نداریم

اسماعیل نادری، معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان با بیان اینکه چون ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نهاد‌های دامی در نظر گرفته شده و محصولات حاصل از آن نیز باید در چرخه خانوار مصرف شود اظهار کرد: سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان تمایلی به صادرات شیرخشک ندارد، اما با توجه به اینکه مازاد تولید داریم پیگیری‌هایی از سازمان توسعه تجارت کرده‌ایم که این ماه بتوانیم صادرات داشته باشیم.

او ادامه داد : ما معتقدیم صادرات باید کنترل شده و با تناژ مشخص باشد، یعنی شیری که برای تولید محصولات مورد مصرف خانوار است نباید به شیرخشک تبدیل و صادر شود.

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان ادامه داد: با توجه به میزان تولید و دپوی شیرخشک هر استان باید سهمیه صادرات بدهیم، بنابراین همه تولیدکنندگان اجازه صادرات ندارند.

نادری در پایان با اشاره به اینکه درحال حاضر صادرات شیرخشک نداریم، بیان کرد: تعدادی ازاستان‌ها مازاد تولید شیر دارند که برای صادرات دچار مشکل شده‌اند، اما در نهایت تصمیم قطعی با ستاد کارگروه تنظیم بازار و سازمان حمایت است.


صادرات شیرخشک باید با عوارض باشد، نه با سهمیه

سید محمدرضا بنی‌طبا، سخنگوی انجمن صنایع لبنی ایران در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان با بیان اینکه صادرات با سهمیه شیرخشک در تابستان سال گذشته اشتباه بود، اظهار کرد: وقتی به کارخانه‌های تولیدکننده شیرخشک سهمیه صادرات داده می‌شود، کارخانه‌ای که به دلایل مختلف در حال حاضر تولیدکننده نیست سهمیه خود را به قیمت هنگفتی به فروش می‌گذارد، بنابراین این رویداد باعث ایجاد فساد است.

او با بیان اینکه صادرات شیرخشک مشکلاتی ایجاد می‌کند، گفت: با توجه به اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نهاد‌های دامی اختصاص یافته و این بخشی از حقوق مردم است، سود حاصل از صادرات آن هم باید به مردم برسد.

سخنگوی انجمن صنایع لبنی ایران ادامه داد: وقتی تولیدکنندگان شیرخشک با سوددهی مطلوبی محصولات خود را صادر می‌کنند، شیرخام را هم به قیمت بیشتری نسبت به تولیدکنندگان محصولات داخلی می‌خرند، بنابراین قیمت شیرخام تحریک و در نهایت منجر به افزایش قیمت محصولات لبنی می‌شود.

بنی‌طبا از جمله مشکلات صادرات شیرخشک را نبود نظارت کافی بر استاندارد محصولات صادراتی و بدنام کردن کالای ایرانی دانست و افزود: با توجه به کاهش ارزش ریال نسبت به دلار، نسبت به بقیه تولیدکنندگان تخفیف بیشتری در قیمت واقعی شیرخشک می‌دهیم.

او با اشاره به اینکه صادرات شیرخشک برای کشور لازم، اما اولویت، تأمین مصرف داخلی است، افزود: ما مخالف صادرات نیستیم، زیرا منافعی از جمله ایجاد اشتغال، سودآوری  دارد.

سخنگوی انجمن صنایع لبنی ایران گفت: معتقدیم صادرات باید با تعرفه باشد که این مشکلات ایجاد نشود، زیرا اگر سهمیه‌ای شد، کارخانه‌ای که اصلا تولیدی نداشته است با فروش سهمیه خود به قیمت‌های هنگفت، بدون اینکه فعالیتی کرده باشد به سودآوری رسیده‌است.

گزارش از سعید ارشد

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
امیرعلی
۰۹:۵۶ ۲۵ بهمن ۱۳۹۹
جالبه، شیرها مونده رو دستشون و فاسد شده، ولی قیمت لبنیات سر به فلک کشیده و مردم توان خرید ندارن