سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ابعاد حقوقی جنگ تحمیلی در دادسرای گرگان بررسی شد

ابعاد حقوقی جنگ تحمیلی با حضور جمعی از حقوقدانان بسیجی استان امروز در دادسرای مرکز استان گلستان بررسی شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، هادی هاشمیان رئیس کل دادگستری گلستان و مسئول سازمان بسیج حقوقدانان گلستان گفت: در هشت سال دفاع مقدس نه تنها در برابر رژیم بعث عراق که در برابر کشور‌های دیگری که به عراق کمک کردند ایستادیم و با رعایت اصول انسانی و بین المللی از کشور دفاع کردیم.

هاشمیان افزود: حضور همه اقشار مردم به ویژه جوانان نشان دهنده مشروعیت دفاع ما بود و بعد‌ها سازمان‌های بین المللی هم بر این موضوع صحه گذاشتند.

او ادامه داد: در بسیج حقوقدانان به دنبال بررسی آثار حقوقی این جنگ هشت ساله و پیگیری حقوقی آن در مجامع بین المللی هستیم.

حجت الاسلام سیدرضا سیدحسینی دادستان مرکز استان هم در این جلسه گفت: جنگ یک تهدید است، اما در کشور ما به برکت رهبری امام راحل و حضور مردم این تهدید به فرصت تبدیل و سبب پیشرفت نظام و ثبات آن شد.

او افزود: جنگ هشت ساله در ابعاد حقوق اسلامی و بین المللی قابلیت بررسی دارد و باید مواردی مانند حمله به مناطق غیرنظامی، حمله شیمیایی و نقض کنوانسیون‌های بین المللی از سوی عراق در طول هشت سال جنگ تحمیلی را مجامع بین المللی پیگیری حقوقی انجام دهیم.

دادستان سیدحسینی گفت: پیگیری حقوقی مواردی مانند محکومیت عاملان ترور شهید سلیمانی در قوه قضاییه ایران آثار خوبی دارد و باید در جنگ تحمیلی هم کشور‌هایی که مقصر بودند به اتهام ایجاد جنگ و خسارت به مردم باید تحت پیگرد قرار بگیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گلستان هم در ادامه این جلسه ابعاد حقوقی جنگ تحمیلی را بررسی کرد.

حسین میری افزود: هزاران شهید و جانباز و هزار میلیارد دلار خسارت مالی و حمله به کشتی‌های غیرنظامی تنها بخشی از خسارت‌هایی بود که در هشت سال جنگ تحمیلی، رژیم بعث عراق به ما آسیب وارد کرد.

حسین میری با اشاره به برخورد دوگانه شورای امنیت در حمله عراق به ایران و حمله به کویت گفت: شورای امنیت در هشت سال جنگ تحمیلی فقط ۸ بیانیه غیرالزام آور و ملایم صادر کرد در حالیکه در حمله عراق به کویت در چهار ماه ۳۷ قطعنامه الزام آور صادر کرد و بلافاصله کمیته غرامت تشکیل داد.

غرامت ایران، تعیین تکلیف قرارداد صلح و خسارت‌های انسانی و زیست محیطی از موضوع‌هایی است که باید در مجامع بین المللی باید پیگیری شود.

انتهای پیام/ق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.