سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۶۰ درصد بدهی‌های مالیاتی آذربایجان‌شرقی مربوط به کارت‌های بازرگانی است

 مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان‌شرقی با اشاره به رشد روزافزون بدهی‌های مالیاتی ناشی از کارت‌های بازرگانی گفت: بیش از ۶۰ درصد بدهی‌های مالیاتی  استان آذربایجان‌شرقی مربوط به این کارت‌هاست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز،شریفی  مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان‌شرقی گفت: پرونده‌های تخلف با کارت‌های بازرگانی از دهه ۸۰ وجود دارند، اما در طول سال‌های اخیر بیشتر شده اند.

او گفت: بیشترین تعداد بدهکاران که در ادارات اجرا و وصول مالیات داریم، مربوط به کارت‌های بازرگانی و سهم استان‌های مرزی است که ما هم در شمال غرب در سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل با آن درگیر هستیم.

او افزود: در تخلفات مالیاتی مربوط به کارت‌های بازرگانی، صاحبان کارت‌ها کالایی ندیده اند، اما به اسم و کارت آن‌ها با کشتی واردات انجام شده است.

شریفی گفت: با توجه به اینکه قبلا مالیات واردات به صورت علی الحساب در گمرک دریافت نمی‌شد، به این دلیل میلیارد‌ها تومان بدهی مالیاتی ناشی از کارت‌های بازرگانی رسوب کرده است.

مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان شرقی گفت: با اجرای قانون جدید مالیاتی در ماده ۲۷۴ تبصره ۷ آن این اختیار به سازمان امور مالیاتی داده شده که واگذاری کارت‌های بازرگانی را فرار مالیاتی و جرم محسوب کند و مورد پیگرد قرار دهد؛ این اقدام جرم درجه ۶ است که از ۶ ماه تا ۲ سال حبس دارد.

او گفت: این قانون هم شامل واگذار کننده کارت است و هم کسی که با کارت بازرگانی دیگران اقدام به تجارت می‌کند.

علیلو دادستان عمومی و انقلاب تبریز هم هشدار داد که از سال گذشته هر گونه واگذاری کارت بازرگانی به غیر، از طریق وکالت نامه محضری، قرارداد، صلح و شبیه آن‌ها غیرقانونی است و هر گونه اقدامی در این زمینه قابل پیگیرد است.

 علیلو افزود: تنها دارنده کارت بازرگانی است که می‌تواند به اسم خود تجارت کند؛ وقتی کسی با کارت بازرگانی دیگری اقدام به واردات یا صادرات می‌کند، در واقع مشمول مقررات بند یک ماده یک قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بوده و جرم او قاچاق تلقی می‌شود.

او با اشاره به عواقب سنگین واگذاری کارت‌ها گفت: مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده شامل فعالیت با کارت بازرگانی می‌شود و چون تمامی تراکنش‌ها به نام دارنده کارت است، قانوناً مالیات هم برای او ثبت می‌شود و باید هر رقمی را که باشد، پرداخت کند.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.