سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی رشته مکانیک خودرو

رشته مکانیک خودرو جزو رشته‌های زمینه صنعت در شاخه فنی حرفه‌ای است و یکی از محبوب‌ترین رشته‌های فنی حرفه‌ای برای پسران است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رشته مکانیک خودرو محبوب‌ترین رشته فنی و حرفه‌ای ویژه پسران در ایران است. فارغ التحصیلان رشته مکانیک خودرو پس از پایان هنرستان می‌توانند از طریق کنکور ناپیوسته وارد دانشگاه‌های سراسری و آزاد فنی و حرفه‌ای شوند.

رشته مکانیک خودرو چیست؟

رشته مکانیک خودرو جزو رشته‌های زمینه صنعت در شاخه فنی حرفه‌ای است و یکی از محبوب‌ترین رشته‌های فنی حرفه‌ای برای پسران است.

خودرو و خودرو سازی از صنایع مهم در هر کشوری می‌باشد. کارشناسان و متخصصان زیادی با این صنعت در ارتباطند. تکنولوژی شتابان رشد و توسعه می‌یابد و در این میان صنعت خودرو جایگاه ویژه‌ای در جهان دارد.

به گواهی آمار صنعت خودرو پس از صنعت نفت دومین صنعت مهم کشور به شمار می‌آید. اگر عاشق خودرو بوده و از تعمیر کردن و کار‌های دستی و فنی لذت می‌برید، این شغل می‌تواند برای شما مناسب باشد.

به جرات می‌توان گفت که مهندسی مکانیک با شکل‌گیری صنعت خودرو آغاز شده است و بر همین اساس، رشته مهندسی خودرو به نوعی مادر رشته‌های منشعب از مهندسی مکانیک است.

مکانیکی خودرو بازدید، تشخیص و رفع عیوب خودرو می‌باشد. مکانیک خودرو فردی است که به صورت عملی یا علمی با انواع تعمیرات خودرو آشنایی داشته و به تعمیر و سرویس انواع خودرو‌ها مسلط است. او همه بخش‌های مکانیکی و الکتریکی خودرو از موتور و سیستم اگزور تا سیستم‌های تهویه و امنیتی خودرو را به خوبی می‌شناسد.

رشته مکانیک خودرو جهت بالا بردن کیفیت آموزشی در مورد صنعت خودروسازان از تاریخ اختراع موتور‌های احتراقی تا امروز در زمینه بررسی، تحقیق راه‌اندازی و تعمیرات، به هنرجویان آموزش داده می‌شود. از آنجایی که خودرو، وسیله‌ای پیچیده و متشکل از اجزا مختلفی است، مهندسی مکانیک خودرو یک رشته میان رشته به حساب می‌آید و متشکل از علوم مختلفی مانند مکانیک، الکترونیک، مواد و حتی کامپیوتر است.

رشته مکانیک خودرو برای چه افرادی مناسب است؟

دانش آموزانی که وارد این رشته می‌شوند باید به اتومبیل و تعمیر آن علاقه بالایی داشته باشند. اگر علاقمند به رشته فنی هستید و واقعا مسائل برقی و یا تولید قطعات صنعتی را دوست ندارید، اما به شدت عاشق خودرو و طراحی آن هستید شک نکنید شما عاشق رشته مکانیک خودرو خواهید شد.

کسانی که رشته مکانیک خودرو را انتخاب میکنند، باید فردی دقیق، باحوصله و متعهد باشند. مکانیک خودرو باید مهارت‌های فنی خوب و توانایی مناسبی در عیب یابی و حل مسایل داشته باشد.

رشته مکانیک خودرو بیشتر مناسب کسانی است که به دنبال پیدا کردن مهارت فنی در حوزه تعمیر و نگهداری خودرو هستند و یا به طراحی، ساخت و بهینه‌سازی خودرو‌های جاده‌ای علاقه دارند.

شرط موفق شدن در این رشته علاقه وافر و پشتکار جهت یادگیری کار عملی است. مکانیک خودرو باید بتواند با مردم به خوبی ارتباط برقرار کرده و خدمات خوبی به مشتریان ارائه دهید. او باید بتواند به نوعی اطمینان مشتریان را به خود جلب کند.

رشته مکانیک خودرو در هنرستان

دانش آموزان علاقه‌مند به رشته مکانیک خودرو میتوانند پس از گذراندن سال اول دبیرستان وارد شاخه کار و دانش یا فنی و حرفه‌ای شوند.

البته دانش آموزان رشته ریاضی فیزیک نیز میتوانند در هنگام انتخاب رشته کنکور رشته مکانیک خودرو یا مهندسی خودرو را انتخاب کنند.

در ابتدا شما بهتر است از طریق تحصیل در هنرستان وارد این راه شوید توصیه می‌کنم به هیچ وجه از رشته‌ای مانند ریاضی فیزیک در این کار وارد نشوید، زیرا به شدت به ضرر شما خواهد بود و برای شما سخت خواهد گذشت.

رشته مکانیک خودرو جزو رشته‌های زمینه صنعت در شاخه فنی حرفه‌ای است؛ بنابراین اگر به این رشته علاقمند هستید باید در برگه اولویت بندی، زمینه صنعت فنی حرفه‌ای باید اولویت یک یا جزو اولین اولویت‌های شما باشد.

دانش آموزان رشته ریاضی فیزیک می‌توانند در گرایش خودرو مهندسی مکانیک وارد شده و در صورت علاقه مندی تا مقاطع بالاتر ادامه تحصیل دهند. البته معمولا تعداد کمی از این فارغ التحصیلان ممکن است وارد کار مکانیکی و تعمیر خودرو شوند و اکثرا به عنوان مهندس خودرو وارد صنایع و کارخانجات خودروسازی می‌شوند.

شما در هنرستان مکانیک با مسائلی مانند محاسبات فنی، طراحی‌های بسیار دقیق صنعتی (۳ بعدی) , دروس تکنیکی مانند مولد قدرت و سیستم برقی خودرو وتمامی قطعات خودرو به خوبی آشنا خواهید شد.

دانش آموزان واردشده به این رشته باید علاوه بر علاقه، استعداد فنّی و خلاقیت از سطح علمی مناسبی در دروس ریاضی و فیزیک برخوردار باشند.

دانش آموزان طی دوسال تحصیلی در هنرستان دروس عمومی، اصلی و تخصصی مانند: رسم فنّی عمومی و تخصصی (نقشه کشی)، اجزاء ِ ماشین، محاسبات فنّی (مکانیک خودرو)، تکنولوژی و کارگاه مولّدهای قدرت، انتقال قدرت، سوخت رسانی، شاسی وبدنه، موتور‌های دیزلی و ریاضی ۳ (فنی حرفه ای)، فیزیک ۲ (مکانیک خودرو)، مبانی و کاربرد رایانه (فنی حرفه ای) و ... را می‌گذرانند و با اساس کار، ساختمان و کاربرد موتور‌های احتراق داخلی آشنا شده، قطعات مختلف تشکیل دهنده خودرو، ساختمان، طرزکار هریک و معایب مربوط به آن‌ها را شناسایی می‌کنند.


بیشتر بخوانید

ادامه تحصیل در رشته مکانیک خودرو در مقطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد:

فارغ التحصیلان رشته مکانیک خودرو پس از پایان هنرستان می‌توانند از طریق کنکور ناپیوسته فنی و حرفه‌ای وارد آموزشکده‌های سراسری فنی و حرفه ای، دانشگاه آزاد اسلامی و مؤسسات آموزش عالی شوند و پس از اخذ مدرک کاردانی (تکنسین مکانیک) در دانشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی تا مقطع دکترای مکانیک تحصیل نمایند.

دانش آموزان رشته ریاضی فیزیک می‌توانند در گرایش خودرو مهندسی مکانیک وارد شده و در صورت علاقه مندی تا مقاطع بالاتر ادامه تحصیل دهند. البته معمولا تعداد کمی از این فارغ التحصیلان ممکن است وارد کار مکانیکی و تعمیر خودرو شوند و اکثرا به عنوان مهندس خودرو وارد صنایع و کارخانجات خودروسازی می‌شوند.

گرایش‌های رشته مهندسی خودرو برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر:

- سیستم محرکه خودرو

- طراحی سیستم‌های تعلیق، ترمز و فرمان

- سازه و بدنه خودرو

در دانشگاه در مقطع کاردانی شما به صورت تخصصی‌تر با مسائل طراحی هیدرولیک خودرو و طراحی کامپیوتری و شاسی و بدنه آشنا خواهید شد و در مقطع لیسانس شما باید تمامی موارد گفته شده را در یک پروژه عملی پیاده سازی کنید

با تحصیل در رشته مکانیک خودرو چه نکاتی را فرا خواهیم گرفت؟

شناخت خودرو، شاسی و بدنه، طراحی بدنه و قطعات

• یافتن عیوب خودرو

• تعمیر موتور به صورت عملی

• یادگیری نکات فنی موتور دیزلی و تعمیر آن به صورت عملی

• نقشه خوانی و نقشه کشی و محاسبات مربوط به موتور‌های دیزلی و بنزینی

• طراحی خودرو و قطعات به صورت مجازی

• استاتیک و ایرودینامیک

• انجام تعمیرات و تعویض قطعات صدمه دیده

• هیدرولیک خودرو

• شناخت کلی دستگاه‌های تولید و انتقال قدرت از نظر علمی و عملی

• نکاتی از قبیل طراحی سیستم ترمز و شتاب خودرو

• چگونگی مونتاژ دستگاه‌های مختلف در صنایع اتومبیل سازی ماشین آلات راه سازی و کشاورزی

استخدام و بازار کار رشته مکانیک خودرو

هر چند یک مهندس مکانیک نیز بعد از مدتی کسب تجربه قادر خواهد بود وظایف یک فرد تحصیل کرده در رشته مکانیک خودرو را عهده‌دار شود، ولی فردی که در رشته مذکور (مهندسی خودرو یا مکانیک خودرو) درس خوانده فضای فکری مناسب‌تر و مهارت‌های بیشتری دارد که همین عوامل سبب می‌شوند او برای ورود به بازار صنعت خودرو در قیاس با یک تحصیل کرده رشته مهندسی مکانیک برتری داشته باشد.

با توجه به زیاد شدن جمعیت انسانی و زیاد شدن روز افزون جمعیت و تعداد خودرو‌های شخصی و سواری، به نظر می‌رسد بازار کار مکانیکی خودرو داغ و خوب است. اغلب کسانی که رشته مکانیک خودرو را انتخاب می‌کنند به مکانیک‌های ماهر و یا کارشناسان فنی تبدیل خواهد شد.

مکانیک و تعمیرکار خودرو می‌تواند در کارخانجات تولیدکننده خودرو و شرکت‌های وابسته از جمله سازندگان قطعات و لوازم یدکی خودرو، تعمیرگاه‌های مجاز شرکت‌های سازنده خودرو استخدام شود.

عمده‌ترین و اصلی‌ترین فرصت شغلی مرتبط به این رشته، کار در کارخانه‌های خودروسازی بزرگ است. همچنین می‌تواند در گاراژ‌ها و تعمیرگاه‌های خودرو کار کرده و یا به طور مستقل تعمیرگاهی برای خود راه اندازی کند.

مهندسین خودرو می‌توانند در مبحث آموزش این رشته به هنرآموزان و دانشجویان نیز فعالیت کنند و تحت عنوان دبیر فنی به خصوص در هنرستان‌ها، مراکز کار و دانش، موسسات فنی و حرفه‌ای و حتی در سطح دانشگاه‌ها مشغول به کار شوند.

منبع:بیتوته

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۱۴ ۲۵ تير ۱۴۰۱
سلام آیا اتباع می‌تواند در هنرستان رشته میکانیک ثبت نام کند