سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه در دوران کرونا مراسم عروسی بگیریم؟

زمزمه‌های بازگشایی تالارها اکنون پس از یک سال آن هم با اما و اگرها و شرط و شروط‌هایی برای برگزاری مراسم به گوش می‌رسد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،اکنون عروس و داماد‌ها خوشحال‌تر از همیشه‌اند و تالار‌ها شاید مسرور تر، اما سئوال اینجاست این بازگشایی می‌تواند جبران یک سال انتظار عروس و دامادها، دعوا‌ها و قهر‌هایی برای برگزار عروسی، افزایش قیمت‌ها برای خرید جهیزیه و ضرور و زیان مسئولان تالار‌ها را جبران کند؟

شاید ارائه تسهیلات حمایتی برای تالار‌ها و یا همین افزایش واتم ازدواج اثرگذار باشد، اما باز هم نخواهد توانست جبران تمام این ضرر‌ها را کند.

مراسمی که به تعویق افتاد و هیچ گاه برگزار نشد

رها اکبری، یک شهروند بیرجندی که یک سال است عقد کرده و در انتظار برگزاری مراسم عروسی برای رفتن به خانه بخت است،گفت: یک سال است که منتظریم تا تالار‌ها باز شوند تا بتوانیم آن طور که می‌خواهیم عروسی بگیریم.

وی افزود: هر روز تصمیم جدیدی گرفته شد و این امر اضطراب ما را برای برگزاری مراسم بیشتر کرد، اما ما تصمیم گرفتیم صبر کنیم تا شرایط بهتر شود و شد آنچه نباید می‌شد؛ ما فرصت‌ها را ازدست دادیم، همه قیمت‌ها در این یک سال بیشتر شد و عروسی هم نتوانستیم بگیریم.

این شهروند بیرجندی بیان کرد: بعد از شروع فعالیت تالار‌ها در یک گشت مشترک با نهاد‌های مرتبط بر رعایت مسائل بهداشتی به ویژه ضرورت رعایت استفاده تنها از یک سوم ظرفیت نظارت خواهیم کرد.

بسیاری از عروس و دادماد‌ها در این یک سال بدون برگزاری مراسم به خانه بخت رفتند و زندگی خود را آغاز کردند؛ با آن‌ها که صحبت می‌کردی خوشحال بودند از این کار چراکه هم توانسته بودند با پول مراسم عروسی دست یک عروس نیازمند را بگیرند و از طرفی در هزینه‌ها صرفه جویی کنند، اما در این میان برگزاری مراسم‌هایی بدون نظارت بهداشتی و در حیاط کوچک و یا پشت بام تنگ خانه‌ها کار کرونا را راحت‌تر کرد؛ و باز هم صبر.

جوادی، یکی از داماد‌هایی که چندین ماه است در انتظار برگزاری مراسم است، می‌گوید: در این چند ماه تصمیمات ضد و نقیض مسئولان ما را هر روز مایوس‌تر کرد و نتوانستیم برای زندگی خود تصمیم بگیریم.

وی افزود: گاهی باید در تصمیم گیری ها، فکر دل جوانان را نیز کرد، اما در این ماه‌ها تنها چیزی که نادیده گرفته شد همین بود.

وی گفت: تاکنون دوبار برای برگزاری جشن عروسی خود در بیرجند سالن رزرو کرده، اما با توجه به گسترش این ویروس و اعمال محدودیت‌ها در موعد مقرر سالن‌ها تعطیل شده است.

وی که اصرار بر برپایی جشن دارد، ادامه داد: صبر می‌کنیم تا شرایط بهتر شود و بعد جشن عرذوئسی بگیریم و ادامه می‌دهد: با توجه به اخباری که هر روزه به گوش می‌رسد تجمع‌ها عامل اصلی انتقال ویروس کروناست و به همین دلیل تا زمان بهتر شدن اوضاع صبر می‌کنیم.

اما مسئولان تالار‌ها باز شدن پس از تقریبا یک سال را برای جبران خسارت کافی نمی‌دانند. از آن طرف هم نمی‌توانند هزینه‌ها را افزایش دهند چراکه تقاضا کاهش می‌یابد و لین در حالی است که همه جیز در این یک سال گران شده است. آنان به دنبال تسهیلات یا معاف شدن از مالیات هستند.

باز شدن تالار‌ها آن هم با رعایت قوانین سخت گیرانه که البته لازم است، باز هم نخواهد توانست کمر خم شده مسئولان تالار‌ها را در این یک سال تاخیر ترمیم کند. به هر حال ویروس کرونا ماه‌های اوج عروسی‌ها را از تالار‌ها گرفت و اکنون راه برای جبران، طولانی و دراز است.

خسارت‌های فراوانی به تالار‌ها وارد شد

حسین محمود آبادی، رئیس اتحادیه رستوران‌ها و تالار‌های پذیرایی بیرجند اظهار کرد: شیوع کرونا خسارت‌های سنگین و فراوانی به مجموعه تالار‌ها وارد کرده است.

وی افزود: حمایت از تالار‌های عروسی و مراسم نباید به بازگشایی آن محدود شود، بلکه در شرایط کرونایی که ماه‌ها است این تالار‌ها هیچ مجلسی نداشته‌اند باید در حوزه‌هایی، چون مالیات نیز حمایت شوند.

رئیس اتحادیه رستوران‌ها و تالار‌های پذیرایی بیرجند بیان کرد: تا قبل از بازگشایی تالار‌های عروسی مردم در مکان‌هایی بدون نظارت نهاد‌های بهداشتی مراسم را برگزار می‌کردند که خود عاملی برای انتشار ویروس کرونا بود.

وی افزود: گاهی نیز مردم در منازل شخصی و بدون رعایت هیچ گونه پروتکل بهداشتی با جمعیت بالا جشن‌های عروسی را برگزار می‌کردند که نه فاصله گذاری اجتماعی و نه گاه حتی استفاده از ماسک و سایر پروتکل‌های بهداشتی رعایت نمی‌شد.

بازگشایی تالار‌های پذیرایی با یک سوم ظرفیت پس از یک سال تعطیلی

رضا علیزاده بیرجندی، رئیس اتاق اصناف خراسان جنوبی از بازگشایی تالار‌های پذیرایی با یک سوم ظرفیت پس از یک سال تعطیلی خبر داد.

وی با بیان اینکه بازگشایی تالار‌ها به این معنی نیست که مهمانی برگزار می‌شود، بلکه فقط مجوز فعالیت به صنوف این رسته داده شده است، افزود: پذیرایی سلف سرویس به دلیل افزایش ابتلا به کرونا نخواهیم داشت و صاحبان تالار‌ها موظف به ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت هستند.

رئیس اتاق اصناف خراسان جنوبی با بیان اینکه تالار‌ها با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی برای مردم و کارکنان و فضا و با تاییدیه اتحادیه فعالیت خواهند کرد، تصریح کرد: هنوز مجوز‌ها داده نشده و تالار‌ها فعالیت ندارند و تنها ثبت نام و نوبت دهی می‌کنند، اما تا پایان این هفته تصمیم گیری نهایی خواهد شد.

حال، مردم باید برای برگزاری مراسم خود به واحد‌های دارای مجوز کسب مراجعه کنند. در صورتی که واحدی در خصوص رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی تخلف داشته باشد، پلمب خواهد شد، اگرچه در یک سال گذشته واحد‌های صنفی مجاز، به دلیل سختی فراوانی که متحمل شدند سعی خواهند کرد دستورالعمل‌های بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند.

اما جدا از همه این مسائل کرونا باعث شد تا دوباره به سبک عروسی‌های ساده و صمیمی سال‌ها پیش بازگردیم. عروسی‌هایی به دور از تجملات و فخرفروشی که انگار سال‌ها بود فراموش شده بود.

منبع:ایسنا

انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.