سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فعالیت‌های پزشکی کشور در قله خوداتکایی/ ۴۲ سال بی‌نیازی به غیر، ره آورد انقلاب اسلامی است

بیش از چهار دهه از روز‌های پرتلاطم انقلاب در ایران می‌گذرد و حالا بسیاری از دستاورد‌های این رویداد عظیم قرن، در جهان بی‌نظیر است.

 

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ انقلاب اسلامی با روشن کردن بارقه‌های امید در دل ملت ایران تا به امروز موفقیت‌های زیادی را برای این مردم به ارمغان آورده است، شاید اگر ۴۲ سال پیش چنین رویدادی در کشور اتفاق نمی‌افتاد امروز بسیاری از فرصت‌هایی را که باید نداشتیم.

در یک نگاه کلی بررسی می‌شود که دستاورد‌های انقلاب اسلامی در کشور با بسیاری از موفقیت‌های کشور‌های جهانی برابری می‌کند با این تفاوت که در آن کشور‌ها نه جنگی صورت گرفته و نه مردم آن منطقه سال‌ها با فشار و هجمه‌های بیگانگان روبه‌رو بوده‌اند و اینجاست که افتخار به انقلاب اسلامی معنی پیدا می‌کند.

با اذعان به اینکه پیشرفت‌های ایران در عرصه‌های مختلف نانو، اقتصادی، فرهنگی، هسته‌ای، فناوری، دفاعی و دیگر حوزه‌ها غیرقابل کتمان است، اما در این گزارش به توسعه‌های کم‌نظیر حوزه پزشکی و درمان در استان اردبیل خواهیم پرداخت که از هیچ به همه چیز رسیده و امروز توانسته به یکی از مراکز اصلی درمان بیماران کشور‌های بزرگ دیگر تبدیل شود.

مقایسه وضعیت سلامت کشور در دوره قبل از انقلاب در مناطقی محروم و کم‌برخوردار همچون اردبیل طی چهار دهه گذشته با شرایط کنونی مهر تاییدی بر توسعه بخش‌های مختلف حوزه سلامت، ارتقای بهداشت عمومی، رفاه اجتماعی و البته افزایش طول عمر و امید به زندگی است.

رشد فضا‌های درمانی بعد از انقلاب

توسعه‌هایی که در حوزه بهداشت و درمان در سطح استان اردبیل تا قبل از انقلاب قابل تصور نبود با تاسیس دانشگاه علوم پزشکی در سال ۱۳۷۲ به حقیقت پیوست و هم اکنون استان اردبیل در بسیاری از بخش‌ها یکی از بازوان حوزه درمان کشور محسوب می‌شود.

شهرام حبیب‌زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اشاره به افزایش تعداد درمانگاه‌ها و مراکز درمانی در استان بعد از انقلاب اظهار داشت: تعداد بیمارستان‌های دولتی در اردبیل از ۷ باب در قبل از انقلاب به ۱۳ باب در پس از انقلاب تا به امروز رسیده که در مجموع تعاد تخت‌های فعال هم از کمتر از ۵۰۰ تخت به بیش از ۲ هزار و ۲۶۷ تخت ارتقا یافته است.

او تعداد بیمارستان‌های خصوصی در قبل از انقلاب را هیچ عنوان کرده و افزود: هم‌اکنون ۵ باب بیمارستان خصوصی و نیمه‌دولتی با تمام امکانات و تجهیزات پزشکی در خدمت مردم است.

رشد توان کادر متخصص درمان در کمتر از ۲۰ سال

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در دوره پیش از انقلاب پزشکان وارداتی برای معالجه مردم در روز‌های مشخصی به استان‌های محروم آمده و به مداوا مشغول می‌شدند که خوشبختانه امروز در کشور ما به سبب انقلاب سالانه بیش از ۶ هزار دانشجوی در رشته‌های مختلف پزشکی فارغ‌التحصیل و جذب سیستم بهداشتی کشور می‌شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان تعداد پزشکان عمومی و متخصص در استان را به ترتیب کمتر از ۵۰ و ۲۰ مورد عنوان و تصریح کرد: هم‌اکنون در سطح استان بیش از ۸۷۰ پزشک عمومی و ۴۱۸ پزشک متخصص مشغول به اشتغال هستند.

حبیب‌زاده تعداد پزشکان فوق تخصص استان اردبیل پیش از انقلاب را صفر دانست و افزود: امروز به برکت انقلاب ۵۳ پزشک فوق تخصص در رشته‌های مختلف در مراکز درمانی فعالیت دارند.

به گفته وی بعد از تاسیس دانشگاه علوم پزشکی کادر متخصص و فوق تخصص درمان استان اردبیل در کمتر از ۲۰ سال رشد قابل توجهی داشته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل از افزایش شبکه بهداشت استان خبر داد و گفت: تعداد شبکه بهداشت استان در دوره قبل از انقلاب ۴ مورد بود که هم اکنون ۹ شبکه بهداشت و درمان در شهرستان‌ها فعال می‌باشد.

حبیب زاده رشد قابل توجه پرسنل خدماتی و کادر شاغل دانشگاه را متذکر و یادآور شد: تعداد کارکنان شاغل دانشگاه از یک هزار نفر در شبکه بهداشت و درمان استان در قبل از انقلاب به ۸ هزار و ۳۰۰ نفر تا سالجاری رسیده است.

این مسئول پیشرفت استان در حوزه آموزش پزشکی را نیز اقدامی قابل توجه عنوان و بیان کرد: هم اکنون ۲۸۱ عضو هیئت علمی در جایگاه استاد، دانشیار، استادیار در ۸ دانشکده در سطح استان فعالیت دارند.

حبیب زاده تعداد کل دانشجویان مشغول به تحصیل استان را ۳ هزار و ۷۹۷ نفر دانست و اضافه کرد: این دانشجویان در ۴۰ رشته پزشکی در ۱۷ کلینیک تخصصی دانشگاه دوره‌های آموزشی را پشت سر گذاشته و وارد شبکه درمان استان می‌شوند.

توسعه حوزه سلامت روستایی استان اردبیل

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مراکز بهداشت و خانه‌های بهداشت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رشد قابل توجهی داشته است به طوری که تعداد مراکز بهداشت درمانی شهری و روستایی از ۲۶ مرکز در قبل از انقلاب به ۱۰۳ مرکز بعد از انقلاب رسیده است.

او حضور پزشک در روستا‌های دورافتاده استان را از دیگر خدمات ارزنده انقلاب در سطح استان دانست و افزود: هم اکنون با ایجاد پایگاه‌های بهداشت و خانه درمان در روستا‌های استان پزشکان عمومی به صورت شیفتی در روستا‌ها حضور یافته و نسبت به درمان اهالی اقدام می‌کنند و این در حالی است که پیش از انقلاب بسیاری از کودکان یا اهالی روستا‌ها بر اثر حتی بیماری‌های واگیردار جان خود را از دست می‌دادند.

حبیب زاده تعداد پایگاه بهداشتی را نیز ۹۹ باب عنوان و اظهار کرد: گام بلند استان اردبیل در زمینه بیماری‌های خاص و بیماری‌های رفتاری نیز چشمگیر است به طوری که هم اکنون ۹ مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری و ایدز در استان فعالیت دارند.

افزایش تجهیزات پیشرفته با هدف توسعه درمان

رضایی بنا، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: در بحث تجهیزات درمان در استان اردبیل بعد از انقلاب و به ویژه در دو دهه گذشته پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است که در این زمینه بسیاری از خدماتی که در استان ارائه نمی‌شد برای نخستین بار در سطح جامع اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به ایجاد ۱۵۱ تخت دیالیز در استان گفت: بخش‌های آنژیوگرافی، رادیوتراپی، دیالیز، سی تی اسکن و بسیاری از بخش‌های دیگر از جمله تاسیساتی است که بعد از انقلاب در سطح استان ایجاد شده است.

به گفته رضایی بنا ایجاد ۲۷ پایگاه اوژانس شهری و ۳۱ پایگاه جاده ای، راه اندازی ۹۳ دستگاه آمبولانس پیش بیمارستانی، ایجاد بخش VIP و خرید دستگاه‌های MRI و سایر تجهیزات درمانی از جمله اقدامات پیشرفته در شبکه بهداشت استان محسوب می‌شود.

اردبیل مرکز درمان بیماران کشور‌های خارجی

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل با اشاره به موفقیت استان اردبیل در درمان زوج‌های نابارور به خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل گفت: سالانه بیش از ۶ هزار زوج نابارور از اقصی نقاط دنیا برای درمان به مرکز درمان نازایی استان اردبیل مراجعه می‌کنند که این یک افتخار برای ماست.

مهران اوچی با تاکید بر قابلیت استان در این حوزه تصریح کرد: بیشتر مراجعه‌کننده غیربومی ایرانی در مرکز درمان ناباروری اردبیل از کشور آذربایجان است که در این زمینه استان اردبیل از گذشته در صنعت توریسم‌درمانی آوازه خوبی داشته است.

وی به همکاری مضاعف علمی و عملیاتی مرکز درمان ناباروری اردبیل با پژوهشگاه رویان اشاره و بیان کرد: با حضور متخصصان مجرب در این مرکز سالانه خدمات درمانی از جمله میکرو اینجکشن ICSI، تلقیح آزمایشگاهی IVF، انتقال جنین‌های فریز شده و تلقیح داخل رحمی IUI را با تعرفه دولتی همچنین انجام روش PRP برای درمان شکست مکرر لانه‌گزینی و تعیین جنسیت به صورت تخصصی به مراجعه کنندگان ارائه می‌شود.

به گفته رئیس جهاد دانشگاهی استان تاکنون بیشتر زوج‌های مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری در استان اردبیل نتیجه مطلوبی دریافت کرده و نوزادان آن‌ها یا متولد شده یا منتظر تولد فرزند هستند.

اوچی این موفقیت را یکی از دستاورد‌های ویژه انقلاب دانست و اظهار کرد: استان اردبیل خوشبختانه جایگاه خوبی در حوزه درمان دارد و این مهم قطعا به سبب رویدادی است که با رخداد آن قدم‌های مثبتی در زمینه طول حیات مردم برداشته شد.

گام بلند به سمت نانوفناوری پزشکی

حبیب ابراهیم‌پور، رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل اظهار داشت: خوشبختانه به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی امروزه حوزه پزشکی در کشور و بسیاری از استان‌های بزرگ ایران رو به نانو و فناوری گذاشته و تا به الان هم در این حوزه بسیار موفقیت‌آمیز بوده‌ایم که مورد ملموس همین ادعا را در بحث شیوع بیماری همه‌گیر ناشی از کووید ۱۹ شاهد بودیم.

وی اذعان داشت: از آنجا که یکی از اصلی‌ترین کارکرد‌های شرکت‌های دانش بنیان، یافتن سریع راه حل مشکلات کشور می‌باشد، برای همین در موضوع بحران کرونا، تمام شرکت‌های دانش بنیان خود را موظف به ارائه خدمات برای کاهش معضلات این بیماری دانستند و هرکدام در زمینه‌ای به این موضوع ورود پیدا کردند.

رئیس پارک علم و فناوری استان با اشاره به اختراعات و تولیدات شرکت‌های دانش بنیان در دوره کرونا گفت: تولید دستگاه‌های تولیدکننده انواع ماسک N۹۵ و ماسک جراحی، تولید انواع ضدعفونی کننده‌های پایه الکلی و غیر الکلی، تولید انواع ضدعفونی کننده دست و اشیا، لباس ایزوله، سرپوش‌های ایزوله، دستکش‌ها و ماسک‌های مختلف و ... از جمله تولیدات دانش بنیانی استان در این دوره بود.

حبیب‌زاده همچنین از اختراع و تولید خودپرداز ضدعفونی‌کننده و ربات کمک‌پرستار در اردبیل خبر داد و افزود: این دو مورد نیز از دیگر اقدامات نخبگان استان در حوزه مهار کرونا بود که خوشبختانه در حوزه پزشکی به نام استان اردبیل ثبت شده است.

به گفته این مسئول در استان اردبیل در سال ۹۷ تعداد شرکت‌های دانش بنیان ۱۶ شرکت بود که از سال ۹۸ با گفتمان‌سازی دانش بنیانی، یک جهش ایجاد شده و هم اکنون تعداد شرکت‌های دانش بنیان به ۳۵ شرکت رسیده است.

حبیب‌زاده گفت: تعداد شرکت‌های فناور در سطح استان نیز از ۷۰ شرکت در سال ۹۷ به ۱۷۴ شرکت در حال حاضر رسیده است.

وی آورده اقتصادی شرکت‌های دانش بنیان را بسیار حائز اهمیت عنوان و تصریح کرد: بسیاری از این شرکت‌ها در حال‌حاضر در داخل پارک و یا شهرک صنعتی مستقر هستند و مجموع فروش شرکت‌های دانش بنیان و فناور استان اردبیل در سال ۹۹ تا یک هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال رسیده است که این یک درآمدزایی بسیار خوب برای استان محسوب می‌شود.

هم اکنون به پشتوانه انقلاب اسلامی و حمایت‌های رهبری فعالیت‌های پزشکی ایران بر قله خوداتکایی ایستاده است.

حالا پس از گذشت ۴۲ سال از وقوع مهمترین انقلاب تاریخ دستاورد‌ها و فعالیت‌های پزشکی کشور بر قله خوداتکایی ایستاده است، چرا که روزی در کشور مردم ما برای درمان امراض خود چشم به دست پزشکان بیگانه می‌دوختند، اما حالا ایران به سبب کادر پزشکی متبحر خود سخت‌ترین بیماری‌ها را نیز بدون نیاز به غیر، معالجه می‌کند و خوشبختانه کارنامه استان اردبیل به عنوان یکی از استان‌های باسابقه در حوزه بهداشت و درمان درخشان است.

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.