به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پرویز کرمی دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه فناوری نرم و صنایع فرهنگی اظهار کرد: متاسفانه چیزی که به غلط در کشور ما جا افتاده است این است که فرهنگ و هنر پر هزینه است، اما به واقع نه خرج است و نه هزینه؛ بلکه ثروت بوده ثروتزا نیز هست که ما نتوانستیم این تصویر را به درستی به جامعه نشان دهیم.
او همچنین عنوان کرد: ایران اسلامی اخیرا در کنار فعالیتهایی که در راستای تامین زیستبوم فناوری و نوآوری در کشور انجام میدهد در پی ایجاد هرچه بیشتر کارخانههای نوآوری و استارتآپهای مختلف است که شکلگیری این خانههای خلاق در استانهای مختلف تشکیلدهند زنجیره تولید در کشور هستند. از این پس به همت جوانان اسلامی، اقتصاد خلاق را بسیار خواهیم شنید؛ امبدوارم در سالهای آینده بند و بودجهای برای این ساختارهای استارتآپی نداشته باشیم و همه کمک کنیم شرکتهای خلاق، صنایع فرهنگی و فناوری هنر به جایگاه خود برسند.
او با اشاره به این که وقتی روح انسان این فعالیتهای خلاقه را میبیند جلا پیدا میکند تصریح کرد: به واقع ما باید تلاش کنیم فرهنگ چندین هزارساله خود و ایران اسلامی را آنگونه که هست به دنیا نشان دهیم.
کرمی در ادامه سخنانش بیان کرد: چالش ما این است که زیست بوم صنایع خلاق و فرهنگی شکل نگرفته است و همچنات کارهای ما هنرمندمحور و فرد محور است؛ اگر ما بتوانیم این زنجیره را در این اکوسیستم فناوری، در دل خانههای خلاق و در دل شتابدهندههای تخصصی صنایع فرهنگی جابیندازیم میتوانیم در ۲۷۰۰ میلیارد دلاری که گردش مالی صنایع خلاق در دنیاست سهمی را شایسته حوزه فرهنگ و تمدنی ایران کنیم. همچنین اگر در این حوزه به خواستههای خود برسیم میتوانیم آرمانهای انقلابی خود را صادر کنیم و امیدوارم به زودی هر استانی خانه خلاق مختص زیست بوم خود با شرایط خود را داشته باشد.
منبع جهانی شدن دین است
در پایان این مراسم سید سعیدرضا عاملی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نسبت به هنر و جهان نگاههای متفاوتی وجود دارد به نظر من نگاه اسلام به هنر جهانی است. به واقع منبع جهانی شدن دین بود و ادیان الهی بودند که خطابههای جهانی ارائه میکردند. چه خطاب قرار دادن مردم جهان، چه مومنان و چه امت که ۶۵ بار در قرآن تکرار شده است؛ لذا نگاه دین جهانی است. هنر نیز زبان جهانی دارد که ملتها و سلیقههای جهان را به یکدیگر پیوند میزند.
وی افزود: بازنمایی ایران و تمدن ایرانی اسلامی با هنر پذیرش جهانی دارد و امروز کسانی که اسلام و ایران و شیعه هراسی را در جهان مطرح کرده و تصویر سیاهی از ایران ارائه میدهند وقتی وارد این سرزمین میشوند و ایران واقعی را میبینند شوک میشوند. بهواقع تصویر ایران در جهان بازنمایی شده با امور غیرواقعی است. واقعیت این است که ایران در درجه اول مردمی فاخر و ارام دارد که از روحیه باهمبودگی لذت میبرند.
او با اشاره به این که اگر به هنر با عناصر سازنده اجتماعی نگاه کنیم نقش تقویت عضویت اجتماعی دارد عنوان کرد: باید در اقوام مختلف و حاشیهنشین و حوزههای خلاق مختلف تعلق اجتماعی و احساس افتخار کردن به سرزمین را ایجاد کرد. همچنین تقویت بودن و امید به زندگی از درون هنر به وجود میآید که همچون نقاشی، صنایع دستی و هنرهای تجسمی جلوههایی از هنر است.
سعیدرضا عاملی در پایان گفت: گاهی هنر با همان ظرافتهای اجتماعی که دارد تبدیل به رفتار هنرمندانه میشود هنر وجه عمومیتر و زیباتری پیدا میکند در هنر عنصر هویت وجود دارد و خاستگاه هنر میتواند از درون یک جامعه وجغرافیای ملی باشد. جنبه اجتماعی هویت با هم بودن است و ما نیاز داریم در جامعه هنری برای نماد شهری و ملی خود فکر کنیم.
انتهای پیام/