سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ابررایانه سیمرغ تا پایان سال رونمایی می‌شود

ابررایانه سیمرغ با ظرفیت ۱۸۰ ترافلاپس برای ارائه خدمات پردازشی به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی تا پایان سال به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، وحید یزدانیان گفت: ابررایانه سیمرغ در هفته‌های آینده رونمایی می‌شود. این ابررایانه در فاز نخست خود ۱۸۰ ترافلاپس ظرفیت پردازشی دارد و می‌تواند خدمات پردازشی را به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و صاحبان صنایع ارائه کند.

وی با بیان اینکه یکی از نیاز‌های عمده ما در کشور داده‌های پردازشی است و اقتصاد آینده مبتنی بر داده است، گفت: در کشور در این حوزه کمبود داریم. به همین دلیل با همکاری یکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور، پروژه ابر رایانه سیمرغ را آغاز کردیم که تا پایان سال جاری به بهره برداری می‌رسد.

یزدانیان تصریح کرد: هم اکنون محققان دانشگاهی و پژوهشگران کشور برای تحلیل داده‌های خود، آن را به خارج از کشور ارسال می‌کنند و برخی مواقع تا ماه‌ها در انتظار دریافت نتیجه پردازش خود هستند. با راه اندازی این ابررایانه امکان استفاده داده نیز فراهم می‌شود و کسب و کار‌ها در حوزه‌های مختلف مانند حمل و نقل می‌توانند برای شناسایی گروه‌های هدف خود از امکان پردازش اطلاعات این ابررایانه استفاده کنند.

وی افزود: صنعت انیمیشن و بازی رایانه‌ای نیز به طور گسترده‌ای از ظرفیت این ابررایانه می‌توانند استفاده کنند. در گام‌های بعدی ظرفیت‌های پتافلاپس در کشور دست خواهیم یافت.

به گفته رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، داشتن ابررایانه برای هر کشوری یکی از مؤلفه‌های قدرت نرم آن کشور است و با راه اندازی این ابررایانه، ایران وارد کلوپ کشور‌های محدود دارای ابررایانه می‌شود.

یزدانیان با اشاره به ایجاد مرکز هوش مصنوعی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز گفت: موضوع هوش مصنوعی از اولویت‌های ما است که نقش کلیدی در شکل گیری کسب و کار‌ها در فضای مجازی و حقیقی دارد. تاکنون در حوزه هوش مصنوعی به صورت جزیره‌ای عمل شده است. در مراکز و دانشگاه‌های مختلف پروژه‌هایی به صورت مجزا کار شده و همگرا نبوده و زیرساخت‌های مناسبی نیز برای پردازش در این حوزه وجود نداشته است. اما با راه اندازی مرکز هوش مصنوعی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت گسترده‌ای به دنبال فرهنگ سازی در این حوزه هستیم.

وی گفت: برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی در این حوزه تاکنون با دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف و امیرکبیر تفاهم کرده ایم و از دانشگاه‌های دیگر نیز دعوت می‌کنم که در این حوزه با مرکز هوش مصنوعی این پژوهشگاه همکاری داشته باشند و ما آمادگی ارائه خدمات در این حوزه را داریم.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، افزود: فراهم کردن زیرساخت‌های پردازشی از جمله محور‌های هوش مصنوعی که یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های آن ابررایانه سیمرغ است که بعد از راه اندازی این ابررایانه، مرکز هوش مصنوعی درگاهی برای بهره برداری از این ابررایانه خواهد بود که نیاز‌های پردازشی برای هوش مصنوعی را فراهم می‌کند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۴۷ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
به 180 ترافلاپس مگید ابررایانه؟ اینکه قدر 40 تا کارت گرافیک 2080 ti بیشتر نیست، خجالت بکشید الان سرعت ماین ماینرهای ما بیشتر از اینه