سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سطح حفاظت تالاب قره قشلاق بناب ارتقا می‌یابد

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از شروع اقدامات این اداره کل در جهت ارتقای سطح حفاظت تالاب قره قشلاق بناب به پناهگاه حیات وحش به عنوان یکی از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز،حسن عباس نژاد  مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در مراسم روز جهانی تالاب با اشاره به وجود ۲۷ تالاب در استان آذربایجان شرقی گفت: ۲ تالاب قره قشلاق بناب و تالاب بین المللی قوری گول مهمترین آن‌ها هستند و علت خشکی تالاب‌ها در سطح دنیا و کشور عدم تخصیص حقابه تالاب‌ها است.

او  با تاکید بر ضرورت حفظ و نگهداری حق آبه تالاب قره قشلاق  افزود:این تالاب علاوه بر تلطیف آب و هوا از شوری آب‌های زیر زمینی جلوگیری می‌کند.

او اظهار کرد:دخالت‌های انسان در طبیعت و محیط زیست موجب تسریع و تشدید فرآیند تغییرات اقلیمی شده و این تهدیدی جدی برای حیات انسان است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی افزود: بایستی حفاظت محیط زیست مورد توجه بیش از پیش تحلیلگران و برنامه ریزان قرار گیرد؛ چرا که مسائل اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی حتی سیاسی مثل حلقه‌های زنجیر به همدیگر متصل هستند.

عباس نژاد همچنین خاطرنشان کرد:در حوزه آب ما جزو ۲۰ کشور دنیا با کمبود فیزیکی آب هستیم و در حدود ۹۵ درصد آب در حوزه کشاورزی و صنعتی مصرف می‌شود،که بهره وری بسیار پایینی دارد و هزینه آب مصرفی بیشتر از سودی است که از ناحیه برداشت محصولات کشاورزی حاصل می‌شود.

او افزود:بر اساس برآوردی در سال ۱۳۹۳ ارزش محصولات تولیدی کشاورزی از محل دامنه‌های سهند تا مرز ایران- ترکیه نزدیک به ۱.۵ میلیارد دلارمحاسبه شده بود و این در حالی است که ارزش آب مصرفی برای تولید این محصولات چند برابر آن است و باید به سمت کشاورزی پایدار و اقتصادی با محاسبه ارزش آب مصرفی پیش برویم.

او همچنین با اشاره به مشکلات جاری حوزه‌های آب، هوا، خاک، توسعه شهرنشینی و صنعتی شدن راهکار برون رفت از این مشکلات را تفکر تیمی و مشارکت اجتماعی دانست و افزود:آینده اقتصادی و اجتماعی ما به مسائل زیست محیطی گره خورده است و امروز ۲.۵ میلیارد تن فرسایش خاک در کشور را شاهدیم که بایستی مورد توجه قرار گیرد

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت:در سطح کشور ۲۹ کانون گرد و غبار فعال شناسایی شده است و بزرگ‌ترین کانون بیابان زایی نیز بین استان‌های آذربایجان غربی و شرقی به وسعت دریاچه ارومیه قرار گرفته بود که در سال‌های اخیر با تلاش‌های دولت خدمتگزار و مسئولین استان‌های حاشیه دریاچه ارومیه و مشارکت خوب مردم محلی شاهد احیای دریاچه و رفع این تهدید هستیم هرچند بایستی مراقب این اکوسیستم شکننده باشیم.

عباس نژاد ابراز امیدواری کرد: با استفاده از معیشت‌های جایگزین، از مصرف بی‌رویه آب در بخش کشاورزی جلوگیری شود.

او در ادامه ضمن تشکر از تلاش‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه و توجه مدیران ارشد و استانداران و مسئولین استان‌های آذربایجان غربی و شرقی در بحث احیای دریاچه خاطرنشان کرد: قانونگذار ۱۴ دستگاه را به صورت مستقیم موظف به حفاظت و حمایت از محیط زیست کرده است و ما نیز در تدوین استراتژی‌های توسعه استان به شدت نیازمند توجه این دستگاه‌ها خواهیم بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.