سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هیئت طالبان در نشست خبری:

ما ۲۰ سال با اشغال مبارزه کردیم و آن را ادامه می‌دهیم/ هیچ توافق پنهانی با آمریکا نداریم

هیئت طالبان در نشست خبری بر خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان تاکید کرد.

به گزارش  حوزه  سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، هیئت طالبان که به تازگی به تهران سفر کرده و با مقامات کشورمان دیدار کردند در نشستی خبری پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد.

در این نشست خبری، سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، محمد وثیق عضو تیم مذاکره کننده طالبان و ملا خیرالله خیرخواه عضو تیم مذاکره کننده طالبان حضور داشتند.

سهیل شاهین درباره اینکه آینده افغانستان و نگاه طالبان به فارسی زبانان و شیعیان چه خواهد بود گفت: امارت اسلامی در همه جا مسلط است. امارت اسلامی نظامی مشمول می‌خواهد که در آن همه امت‌ها باشند. جهاد ما ضد اشغال است و از نظر ما هیچ تفاوتی در افغانستان وجود ندارد. ما در افغانستان می‌خواهیم که یک نظام همه شمول برقرار شود و ما با همه جا گفت‌وگو داریم؛ما در پی انحصار قدرت نیستیم.

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر ادامه داد: در بخشی از توافقنامه ما با آمریکا آمده که در آینده یک حکومت اسلامی در افعانستان به وجود بیاید؛ معنایش این است که دولت فعلی کابل می‌رود و یک حکومت جدید درست می‌شود. این حکومت بر اساس مذاکره از بین می‌رود و بر اساس مذاکرات بین الافغانی ایجاد می‌شود.

شاهین درباره رویکرد دولت بایدن اظهار کرد: ما با ۴ سال توافق نکردیم. ما با دولت و نظام آمریکا توافق کردیم. ما متعهد هستیم. وگرنه ما هم ارزیابی می‌کنیم.

وی در ادامه گفت: در توافق دوحه آمده که در نتیجه مذاکرات، حکومت اسلامی ایجاد شود. ماندن نظامیان آمریکایی بعد از ۱۴ ماه به معنای اشغال افغانستان است و ما ۲۰ سال با اشغال مبارزه کردیم و مبارزه با آن را ادامه می‌دهیم.

شاهین تصریح کرد: بعد از امضای توافقنامه ما به آمریکایی‌ها فرصت دادیم تا از افغانستان بروند. آن‌ها متعهد بودند که دولت کابل حمله نکند و زمینه را برای گفت‌وگو‌های بین الافغانی مهیا سازند. متاسفانه آن‌ها به مواضع مجاهدین حمله کردند و ما هم دفاع کردیم که این یک واکنش است. مطبوعات خشونت را به ما منسوب می‌کند.

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر درباره انتصاب مجدد خلیل‌زاد توسط آمریکا گفت: ما جلسات و گفت‌وگو‌هایی با او داشته‌ایم. او افغان است و از اوضاع و احوال افغانستان اطلاع دارد. شاید دیگران به اندازه او مطلع نباشند.

شاهین درباره شهادت دیپلمات‌های ایرانی خاطرنشان کرد: اتفاق دردناکی بود، آن وقت من معاون سفیر در اسلام آباد بودم. آن اتفاق قبل از اینکه نیرو‌های ما به آنجا برسند، افتاده بود و روز نشده بود و این اتفاق شب رخ داده بود.

وی در ادامه گفت: ما مانعی نمی‌بینیم که زنان با حجاب برای آموزش و کار مشکلی داشته باشند. متاسفانه برخی مخالفان ما تلاش می‌کنند تصویر غلطی را از ما ارائه کنند.

شاهین همچنین افزود: ما می‌دانیم که قانون اساسی یک ضرورت است. قانون اساسی باید در فضای آزاد و با نظر علما و دانشمندان افغان باشد. قانون اساسی زمان اشغال شامل منافع اشغالگران است.

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در ادامه گفت: ما هیچ توافق پنهانی با آمریکا نداریم.

ملا خیرالله خیرخواه عضو تیم مذاکره کننده طالبان هم در این نشست گفت: وقتی که امارت اسلامی پدید آمد، تعامل با همه افغان‌ها یکسان بود.

خیرخواه گفت: ما احساس می‌کنیم که باید همه کشور‌ها از جمله کشور‌های همسایه را در روند مذاکرات دوحه قرار دهیم.

محمد وثیق عضو تیم مذاکره کننده طالبان نیز در این نشست گفت: یکی از سوالات این بود که در آینده در افغانستان تبعیض خواهد بود یا نه. همان کسانی که در جغرافیای افغانستان زندگی می‌کنند، از نظر ما افغان هستند و در اسلام نیز تبعیض مردود است. از رسانه‌های خارجی می‌شنویم که سطح عملیات در افعانستان بالا رفته است. این حقیقت ندارد و تبلیغات است. ما ۳۴ استان داریم و در ۲ ولایت یا استان جنگ ادامه دارد و این واکنش به حملاتی است که علیه جریان دارد.

وی افزود: اینکه ناتو گفت بعد از توافق هم از افغانستان نمی‌روند، این تکرار تجربه گذشته است و کمکی نمی‌کند. هدف ما خاتمه اشغال و برپایی نظام اسلامی بوده است؛ وقتی که این حاصل شود، آتش بس خودبخود به دست خواهد آمد. مردم افغانستان نظام اسلامی می‌خواهند و ما به نمایندگی از مردم افغانستان با شما صحبت می‌کنیم. ما به مردم ایران اعلام می‌کنیم که ما دو همسایه جدانشدنی هستیم و می‌خواهیم در فضای صلح زندگی کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.