سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کتاب هایی که باید حداقل یک بار خواند

این روزها که آلودگی هوا در کنار کرونا، خانه نشینی را بیشتر کرده، خواندن کتاب بزرگترین سرگرمی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مدت اقامت ویروس کرونا در ایران در حال یکساله شدن است و تا کنون با چند پیک، نمودار آمار ابتلا و مرگ و میر را گاهی بالا و گاهی پایین آورده است. طبیعی است که در این شرایط بیماری، خیلی از مردم سعی می‌کنند کمتر به خارج از منزل بیایند و بیشتر اوقات خود را در منزل سپری کنند. افزون بر آن محدودیت‌های تردد شبانه، هوای سرد زمستان و آلودگی هوا نیز می‌تواند دلایل دیگری برای ماندن بسیاری از مردم در خانه و قرنطینه باشد. اگر شما هم جزو آن دسته هستید که ماندن در خانه را بیشتر در این شرایط ترجیح می‌دهید، برای اوقات خود چه برنامه ریزی دارید؟

خیلی‌ها سعی می‌کنند از این فرصت و اوقات فراغت اجباری به وجود آمده، برای مطالعه استفاده کنند که به راستی می‌تواند جزو بهترین کارهم برای پرکردن اوقات فراغت و هم به نوعی تغذیه روح انسان باشد. اگر به دنبال کتاب‌های خوب و خواندنی برای مطالعه هستید، اما نمی‌دانید بهتر است چه کتاب‌هایی بخوانید، پس این مطلب را تا پایان مطالعه کنید زیرا قصد داریم در گفتگویی با مدیرکل نهاد کتابخانه‌های استان خراسان رضوی به معرفی تعدادی کتاب خوب بپردازیم.

رمان «آبنبات هل‌دار»

حجت الاسلام علی اکبر سبزیان مدیرکل نهاد کتابخانه‌های استان خراسان رضوی ضمن توصیه به مطالعه رمان آبنبات هل دار گفت: این کتاب که از انتشارات سوره مهر منتشر شده، نوشته‌ی «مهرداد صدقی»، نویسنده و طنزپرداز بجنوردی است که تاکنون کتاب‌های زیادی با درون مایه طنز نوشته است.

او افزود: آبنبات هل‌دار داستان طنزی است از زبان یک کودک بجنوردی که برادر این کودک قرار است به جبهه برود. این رمان خوب، برای کسانی که از روزگار دهة ۶۰ خاطرات نوستالژیک دارند بسیار خواندنی است و خواننده را همراه محسن، قهرمان داستان به روزگار اولین تجربه‌ها مثلِ اولین تجربه رفتن به سینما؛ دیدنِ اولین تلویزیون رنگی؛ تجربة حضورِ نخستین خوراکی‌های لوکس در خانة مردم و ... می‌برد.

امام زمان علیه السلام (از مجموعه ۱۴ معصوم)

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های استان خراسان رضوی با اشاره به کتاب امام زمان علیه السلام نوشته زهرا عبدی از انتشاراتی جمکران ادامه داد: یقینا یکی از دغدغه‌های والدینی که دوست‌دارند فرزندانی با ایمان داشته باشند، آشنا کردن کودکان با حضرات معصومین علیهم السلام و به خصوص حضرت صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است و در این کتاب سعی شده به مباحثی نظیر چگونگی ولادت امام زمان (عج) معرفی مادر ایشان و ویژگی‌های شخصیتی آن بانو؛ دوران کودکی امام زمان علیه السلام در نزد پدر بزرگوارشان امام حسن عسکری؛ چگونگی رسیدن به مقام امامت در زمان کودکی؛ علائم ظهور حضرت؛ چگونگی قیام امام زمان (عج) و اهداف قیام ایشان و شاید بتوان گفت از همه مهمتر وظایف دوستدران و منتظران ایشان در زمان غیبت به زبانی ساده به همراه تصاویری متناسب با رده سنی ۷ تا ۱۰ سال ارائه شود.

دو امام مجاهد (شش گفتار از حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای در تحلیل مبارزات سیاسی حسنین)

سبزیان در ادامه به اشاره به کتاب "دو امام مجاهد" که پدید آورنده آن مؤسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی است و از انتشارات انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است بیان کرد: در میان سیره معصومین علیهم السلام که همگی نور واحد هستند، بعضاً در نگاه نخست، اختلافاتی در عملکرد مشاهده می‌شود. شاید بتوان گفت بیشترین اختلاف عملکرد در میان حضرات معصومین، مربوط به شیوه مواجهه حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام در مقایسه با شیوه مواجهه حضرت سید الشهدا علیه السلام است که هر دو با دستگاه فاسد اموی درگیر بودند. یکی صلح می‌کند، صلحی که با اعتراض حتی برخی از نزدیک‌ترین اصحابشان مواجه می‌شود و دیگری قیام می‌نماید، قیامی که با نهی حتی برخی از نزدیکترین خویشان و دوستدارانشان مواجه می‌شود.

او تصریح کرد: این کتاب مشتمل بر شش گفتار از مقام معظم رهبری است که در سال‌های ۵۱ تا ۵۲ با محوریت تحلیل عملکرد سیاسی حسنین علیهم السلام بیان شده است. نوع نگاه ایشان در این شش گفتار، بسیار بدیع است و با اینکه در زمان ایراد این بیانات در سن ۳۲ و ۳۳ سالگی بوده‌اند به طور گسترده از منابع تاریخی و روایی شیعه و سنی بهره‌گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید



شعر پارسی

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های خراسان رضوی تاکید کرد: کتاب شعر پارسی از انتشاراتی سپیده باوران اثری که پدیدآورنده آن آقای محمدکاظم کاظمی است و سرگذشت شعر فارسی را از زایش و خاستگاه آن و سیر تکامل و تحول آن تا به امروز در مقابل چشم خواننده قرار می‌دهد. محمدکاظم کاظمی که خود شاعری تواناست در این اثر می‌کوشد، تا ضمن ارائۀ تاریخچه‌ای از شعر فارسی، شاعران مطرح و آثار شاخص آن‌ها را به مخاطب معرفی نماید.

سبزیان اظهار کرد: این کتاب سعی دارد تا گزیده‌ای مختصر و در عین حال جامع از شعر فارسی باشد. به گفته نویسنده، مخاطبان این کتاب کسانی هستند که بخواهند بدون نیاز به منابع گوناگون تاریخ ادبیات و دیوان‌ها و مجموعه شعر‌های شاعران، با نمونه‌های برجستۀ شعر فارسی و سیر تحول آن آشنا شوند. کتاب آموزشی "روزنه" از همین نویسنده، مخاطب را با عناصر و سبک‌های شعری آشنا می‌کند. کتاب "شعر پارسی" نیز به عنوان مکملی بر این کتاب، شاعران را به همراه نمونه‌های اعلای شعرشان معرفی می‌نماید.

روز‌های بی آینه

او با اشاره به کتاب "روز‌های بی‌آینه" که پدید آورنده آن گلستان جعفریان است و انتشاراتی سوره مهر منتشر کرده افزود: این کتاب روایتگر ناگفته‌هایی از جنگ تحمیلی و کمتر شنیده‌هایی از مادران و همسران شهدا و آزادگان است. ماجرای انتظاری دیرپا، که هرچه به افق آن بیشتر می‌نگری دل‌تنگ‌تر می‌شوی.
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های خراسان رضوی ادامه داد: کتاب "روز‌های بی‌آینه" قصۀ تازه‌ای است از یک زندگی واقعی و روایت متفاوتی از یک انتظار طولانی است منیژه لشگری همسر شهید حسین لشگری، حرف‌های تازه‌ای از این فراغ و انتظار ۱۸ ساله دارد. او در نبود همسرش، با به دوش کشیدن بار زندگی، فرزند چهار ماهه‌اش را زیر بال و پر می‌گیرد و به همراه «علی»، یادگار همسرش، چشم به راه بازگشت «حسین» می‌نشینند.

انتهای پیام//ف.ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.