او اضافه کرد: در این زمینه انتظار میرود وزارت نیرو از طریق شرکت توانیر بسترهای مناسب به منظور مشارکت بخش خصوصی در احداث پست و خط انتقال برای تبادلات برون مرزی کشور را فراهم کند. باید سعی کنیم مزیت نسبی خود برای تولید برق در منطقه را حفظ کنیم. اگر بازارها در منطقه گسترش پیدا کند و ما اقدامهای متناسب انجام ندهیم، سهم ایران از بازارهای منطقهای برق کم خواهد شد.
معاون بازار برق ایران ادامه داد: وزارت نیرو با محوریت توانیر مهمترین وظیفه را در بحث تجارت منطقهای برق دارد چرا که مجوزهای صادرات و واردات در اختیار وزارت نیرو بوده و از سال ۹۲ مجموعا ۳۸ مجوز صادرات صادر شده، اما بسیاری از آنها در حال حاضر فاقد اعتبار است و عملا صادرات برق توسط بخش خصوصی انجام نمیشود.
این گزارش میافزاید، اهمیت، الزامات و سازوکارهای استفاده از فرصت جغرافیایی استراتژیک ایران در تجارت منطقهای برق، متولی این حوزه و وضعیت کنونی تجارت برق کشور از جمله مواردی بود که به طور مفصل در این نشست به آنها پرداخته شد.
همچنین این نشست، ششمین پیش نشست تخصصی از هفتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی است که در تاریخ ۲۹ بهمن امسال با موضوع «تجارت منطقهای؛ اولویت راهبردی» برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/