به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،در این ایام که با شیوع ویروس کرونا مواجه هستیم، سفر مجازی انتخاب مطلوبی برای سرگرم شدن است و در این بسته خبری به صورت مجازی به زیارتگاه امامزاده «هاجر خاتون (س)» واقع در شهر سنندج سفر میکنیم.
هاجره خاتون بر اساس روایات موجود خواهر امام ثامن علی بن موسی الرضا، پسر امام موسی کاظم، پسر امام جعفر صادق، پسر امام محمد باقر، پسر سید سجاد علی اوسط امام زین العابدین پسر سید الشهدا امام حسین میباشد که در شهر سنندج دفن شده است.
بر اساس روایات موجود این امامزاده شریفه، خواهر امام رضا (ع) است که در سفر آن بزرگوار به خراسان در کردستان رحلت نمود و در این مکان به خاک سپرده شده است.
بقعهی امامزاده هاجره خاتون در خیابان صلاح الدین ایوبی، در محلهی قدیمی سر تپوله شهر سنندج واقع شده است.
بافت تاریخی و فرهنگی این مقبره همواره موجب شگفتی و تأثیرگذاری شگرفی بر بازدید کنندگان و زائران این حرم از سراسر کشور بوده است.
مقبره این بزرگوار بر اساس اعتقادات مردم اهل سنت کردستان ساخته شده و به شکل ویژهای نشانگر ارادت و محبت ویژه مردم سنندج و استان کردستان به این امامزاده و ائمه اطهار (ع) در طول تاریخ بوده است.
این امامزاده به صورت مجموعهای شامل سه حیاط با فضاهای مجاور، مقبره، مسجد و آرامگاه مشایخ و بزرگان سنندج است.
مقابر مشایخ با گچ بریهای زیبا و نقوش گل و گیاه، کار استادان و هنرمندان بزرگ تزیین شده است. این قسمت از مهمترین ویژگیهای این بنا به شمار می آید.
استفاده از معماری به سبک کردستانی در ایجاد ایوان ستون دار در سمت جنوب از دیگر ویژگیهای این بنا است. در این مجموعه در مناره مسجد حجرههایی برای آموزش علوم دینی به طلاب ساخته شده است.
مسجد و زیارتگاه هاجر خاتون که توسط عارفی مشهور به نام حاج شیخ شکرالله ساخته شده است، یکی از مهمترین مساجد شهر سنندج بهشمار میرود.
مسجد و مقبره هاجره خاتون به دلیل ویژگیهای منحصر بهفرد معماری خاص منطقه کردستان با شماره ۲۷۷۰ در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
مردم اهل سنت و تشیع کردستان همواره احترام فراوانی برای امامزاده هاجره خاتون (س) قائل بوده و این امامزاده همواره مامن و جایگاهی برای جذب دلهای پاک عاشقان اهل بیت پیامبر (ص) بوده است.
انتهای پیام/م