سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پرونده تاثیرگذاران پیروزی انقلاب اسلامی (۲)؛

ساواک لقب پرچمدار برجسته انقلاب را به چه کسی داد؟

در این شماره از پرونده به معرفی شخصیتی می‌پردازیم که از ایشان در اسناد ساواک به عنوان یکی از پرچمداران برجسته انقلاب در خراسان نام برده شده است.

به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چهل و دو سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی می‌گذرد. در این انقلاب پدید‌های الهی و مبارک رخ داد و نور امید را در دل مسلمانان و مستضعفان عالم روشن کرد.

با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، برای همیشه به رژیم طاغوتی و ظالم ستمشاهی پایان داده شد و با رای و خواسته اکثریت قاطع مردم، نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را در این سرزمین برپا ساخت.

در این میان افراد بسیاری در پیروزی انقلاب شکوه‌مند تاثیر گذار بودند؛ یکی از این افراد حضرت آیت الله خامنه‌ای بودند که در پیروزی انقلاب اسلامی گام‌های فراوانی برداشتند؛ باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد در این گزار‌ش‌، افراد تاثیرگذار در انقلاب را معرفی کند.

نخستین دیدار حضرت آیت الله خامنه‌ای با امام خمینی (ره) در سال ۱۳۳۶ش انجام شد و آشنایی و دیدار با امام خمینی (ره)، باعث تقویت روحیه انقلابی سیدعلی خامنه‌ای شد.

وقتی تبعید جلوی مبارزات علیه باطل را نمی‌گیرد

آیت‌الله خامنه‌ای در سال ۱۳۵۶ به اتفاق جمعی از فضلا و دانشمندان بزرگ تهران و قم «جامعه‌ی روحانیت مبارز» را پایه‌گذاری کردند. در اواخر همان سال نیرو‌های امنیتی پهلوی حضرت آیت الله خامنه‌ای را دستگیر و به مدت ۳ سال به ایرانشهر تبعید کردند.
در اواسط سال ۱۳۵۷ با اوج‌گیری مبارزات انقلاب اسلامی، ایشان از تبعیدگاه آزاد شدند به مشهد بازگشتند؛ فعالیت‌های مبارزاتی و سیاسی در مسجد آل رسول ایرانشهر و رفت‌وآمد قشر‌های مختلف به منزل ایشان، موجب شد تا شدیداً نیرو‌های امنیتی رهبر انقلاب را تحت نظر داشتند.

همچنین ایشان به دنبال کشتار مردم در ۱۹ فروردین ۱۳۵۷ در یزد، نامه‌ای در محکومیت این حرکت منتشر کردند که در سراسر کشور به صورت اعلامیه پخش شد.

بار دیگر سید علی خامنه‌ای در ۲۲ مرداد سال ۵۷ به دلیل فعالیت‌های انقلابی و مردمی به جیرفت تبعید شدند. البته ایشان در جیرفت نیز به فعالیت خود بر ضد رژیم ادامه دادند و سخنرانی‌هایی در مسجد جامع از جمله سخنرانی که در پانزدهم شهریور ۱۳۵۷ انجام دادند.

ایشان علاوه بر این اقدامات، در نامه‌هایی به سید علی‌محمد دستغیب پیرامون حوادث کشور و مبارزه با رژیم پهلوی، راهکار‌هایی نیز ارائه می‌کردند.

همچنین رهبر انقلاب برای فعالیت مبارزاتی علیه رژیم مخفیانه راهی کهنوج شدند. در اول مهر ۱۳۵۷ از کهنوج راهی مشهد شدند و روند ساماندهی امور انقلابی و مبارزه را ادامه دادند؛ ایشان در مشهد فعالیت مبارزاتی خود را بیشتری کردند.

البته ایشان به خاطر تشدید فعالیت‌های سیاسی در مشهد، قوچان، شیروان و بجنورد بار دیگر توسط مأموران امنیتی دستگیر شدند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در اسناد ساواک به عنوان یکی از پرچمداران برجسته انقلاب در خراسان نام برده شده است. ایشان همچنین از جمله افراد معترض و متحصن به حمله مأموران رژیم وقت به بیمارستان شاهرضای مشهد یا امام رضای کنونی بودند و همچنین در تظاهراتی که برای همراه ساختن کارکنان استانداری خراسان در جلوی جمعیت حضور داشت و سعی کرد تا از کشتار مردم در ۱۰ دی ماه ۱۳۵۷ جلوگیری به عمل آورد.


بیشتر بخوانید:

روایت رهبر انقلاب از حرکتی که در لحظه اعلام پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 57 انجام دادند + فیلم


ایشان همچنین در تحصن‌ها و نشر اعلامیه و قطعنامه‌هایی که علیه بسته شدن فرودگاه توسط بختیار، صادر شده بود، نقشی بسیار پر رنگ داشتند؛ البته محل این تحصن‌ها عمدتاً دانشگاه تهران بود.

با شتاب گرفتن روند فروپاشی حکومت پهلوی و نمایان شدن نشانه‌های پیروزی نهایی نهضت اسلامی، امام خمینی در ۲۲ دی ۱۳۵۷ فرمان تشکیل شورای انقلاب اسلامی را صادر کردند که سید علی خامنه‌ای با فرمان امام خمینی (ره) به عنوان یکی از اعضای شورای انقلاب اسلامی انتخاب شد؛ در همان زمان مشهد را ترک کردند و راهی تهران شدند و همگام با دیگر مبارزان، به‌ویژه آیات بهشتی، مطهری و مفتح برای تدارک مرحله‌ی نهایی پیروزی انقلاب اسلامی و برنامه‌ریزی برای آینده، نقش فعالی برعهده گرفتند.

آیت الله خامنه‌ای نیز در لحظه‌ی تاریخی ورود امام خمینی به کشور در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ به همراه علما، روحانیون و مبارزان اسلامی برای استقبال از امام خمینی در فرودگاه مهرآباد حضور یافتند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.