او ادامه داد: اینکه این تبادلات انرژی الکتریکی بین همسایگان شرقی ما یعنی ترکمنستان و افغانستان رخ میدهد، تابع مبادلات شبکهای دو کشور است که در این خصوص شرکت توانیر اطلاعات دقیقتری دارد.
بیشتر بخوانید
مجری طرح نیروگاههای سیکل ترکیبی برق حرارتی گفت: ما در استان خراسان شمالی میزان مصرفی که داریم نسبت به میزان تولید در نیروگاه شیروان کمتر است؛ بنابراین امکان تبادلات انرژی از این نیروگاه به سایر استانهای همجوار و در صورت لزوم و نیاز به کشورهای همسایه فراهم است.
نصراللهی با اشاره به راندمان نیروگاههای کشور تصریح کرد: ما بیشترین راندمان که در نیروگاههای حرارتی داریم در مجموع نیروگاههای سیکل ترکیبی اتفاق میافتد در نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان که از نسل توربینهای کلاس E است راندمان آن حدود ۴۹ درصد است به طوری که در نسلهای جدید نیروگاهی این عدد تا ۵۸ درصد هم ارتقا پیدا کرده است.
او بیان کرد: خوشبختانه ما در کشور نسل توربینهای کلاس F را در حال احداث داریم که با به مدار آمدن بخش بخار به صورت کامل راندمان حدود ۵۸ درصد را هم داریم هرچه مقدار نیروگاههای سیکل ترکیبی در کشور اضافه شود منجر به ارتقا راندمان برق کشور در بخش تولید میشود.
نصراللهی اضافه کرد: راندمان نیروگاههای حرارتی کشور پارسال با اقدامهای صورت گرفته افزایش یافت و برای نخستین بار در تاریخ صنعت برق کشورمان به ۳۸.۵۶درصد رسید که در سطح مناسبی در مقایسه با سایر کشورهای جهان است.
مجری طرح نیروگاههای سیکل ترکیبی برق حرارتی گفت: شرکت مادر تخصصی یکی از عمده وظایف و فعالیتهایی را که برای دپارتمانهای اجرایی در نظر گرفته تسریع در احداث واحدهای بخش بخار سیکل ترکیبی است.
نصر اللهی با اشاره به مازوت سوزی در نیروگاههای استان تهران گفت: ما در نیروگاه سیکل ترکیبی به خاطر اینکه فرایند احتراق مستقیم بین سوخت و توربین انجام میشود به هیچ عنوان امکان سوزاندن مازوت را نداریم. مازوت فقط در تعدادی از نیروگاههای حرارتی بخار ما نظیر نیروگاه شازند و مفتح در استان همدان و شهید رجایی در قزوین امکان دارد، ولی ما در استان تهران نیروگاه مازوت سوز نداریم فقط یک نیروگاه بعثت قدیمی است که با توجه به اینکه در وسط شهر قرار دارد مدتها است گاز میسوزاند و امکان مازوت سوزی برایش وجود ندارد. در نتیجه در تهران نیروگاه مازوت سوز وجود ندارد.
انتهای پیام/