سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه پشمک خانگی ساده و زعفرانی در قابلمه و بدون دستگاه به روش بازاری

در گزارش زیر طرز تهیه پشمک خانگی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  پشمک یا (Cotton candy) یک شیرینی پرطرفدار در کل دنیاست که بافتی شبیه به پنبه دارد و از خانواده آب‌نبات است. پشمک معمولا حاوی مقادیر کمی طعم دهنده یا رنگ خوراکی است و با حرارت دادن و مایع‌سازی شکر تهیه می‌شود که معمولا در دستگاه مخصوصی آن را درست می‌کنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در سال ۱۹۷۸، اولین دستگاه اتوماتیک برای تولید پشمک استفاده شد و از آن زمان، خلاقیت‌ها و نوآوری‌های این دستگاه بیشتر و بیشتر می‌شود. پشمک یا آبنبات پنبه‌ای، اغلب در نمایشگاه‌ها، سیرک‌ها، کارناوال‌ها و جشنواره‌ها در یک کیسه پلاستیکی یا روی چوب یا مخروط کاغذی فروخته می‌شود.


بیشتر بخوانید:


مواد لازم

آرد سفید: ۲۰۰ گرم

روغن: ۴۰۰ گرم

آب: ۱/۲ لیتر (۵۰۰ میلی‌لیتر)

سرکه: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

شکر: ۱ کیلوگرم

زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه پشمک خانگی ساده و زعفرانی بدون فر و دستگاه

قبل از هر چیز از تمیز بودن ظروفی که استفاده می‌کنید مطمئن شوید، چون وجود هر گونه آلودگی یا ناخالصی باعث چسبیدن مواد و درنهایت خراب شدن پشمک خواهد شد. آرد را هم بهتر است الک کنید. آرد را در یک تابه با روغن تفت دهید تا سرخ شود. آن را کف سینی بریزید و کنار بگذارید. حالا سراغ دیگر مواد بروید.

در اولین گام از طرز تهیه پشمک زعفرانی و ساده شکر و نیم لیتر آب را در یک قابلمه بریزید و حل کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط به بالا قرار دهید تا وقتی که محلول جوش بیاید. اگر پشمک زعفرانی می‌خواهید در همین مرحله زعفران دم کرده را اضافه کنید. بعد از جوش آمدن، سرکه را اضافه کنید و مواد را بعد از اینکه کمی غلیظ شد با قاشق تمیز و خشک، هم بزنید.

وفتی محلول (به اندازه عسل) غلیظ شد، حرارت را قطع کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید. وقتی سرد شد، محلول را با دست ورز دهید تا نرم شود و به آن شکل کلاف بدهید. آرد الک و سرخ شده را که در سینی داشتید در این مرحله استفاده کنید. مواد پشمک را که شکل کناف دارند، روی آرد قرار دهید و از دو طرف بکشید. این کار را چندین بار تکرار کنید.

کلاف را به شکل عدد ۸ انگلیسی تا بزنید و دوباره حلقه کنید. این کار را چند بار دیگر تکرار کنید و مواد را از دو طرف بکشید تا دایره‌ای که تشکیل می‌شود، بزرگ‌تر و بزرگ‌تر شود. این کار را آنقدر تکرار کنید که شکل و بافت پشمک بگیرد.

برای اینکه پشمک چوبی حرفه‌ای درست کنید نیاز به دستگاه دارید، ولی در حالت عادی می‌توانید پشمک را خیلی آرام دور سیخ کباب چوبی بپیچید.

طرز تهیه پشمک فنجانی

مقداری از پشمک را جدا کنید. آن را در یک استکان باریک بریزید و با پشت قاشق فشار دهید. آنقدر فشار دهید تا کاملا منسجم شود و ضخامت آن به ۲ یا ۳ سانتیمتر برسد. استکان را برگردانید و به آن ضربه بزنید تا پشمک از آن بیرون بیاید. می‌توانید این مدل پشمک را هم در کنار چای سرو کنید.
حتما بخوانید تاریخچه جالب شیرینی پزی و بیسکویت ایران و جهان+شیرینی‌های مختلف ایرانی

 


فوت و فن‌های طرز تهیه پشمک خانگی

*طعم‌های مختلفی برای پشمک‌ها وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به پشمک‌های زعفرانی، کاکائویی، وانیلی، شیری، طالبی، پرتقال، توت فرنگی، نعنایی و … اشاره کرد که طرز تهیه همه یکسان است و فقط ماده طعم‌دهنده‌ای که در آن‌ها استفاده می‌شود، متفاوت خواهد بود.

*اگر پشمک کاکائویی می‌خواهید وقتی آرد و روغن را در کف سینی می‌ریزید، پودر کاکائو هم اضافه کنید و اگر طعم‌های دیگر را می‌خواهید از رنگ‌ها و طعم‌دهنده‌های خوراکی مجاز استفاده کنید.

*تا وقتی دسر پشمک به طور کامل آماده نشده است، آن را با قیجی یا چاقو برش نزنید و حلقه‌ها را قطع نکنید، چون در این صورت رشته‌های پشمک به هم خواهند چسبید.

منبع: 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
بدون نام
۱۹:۴۹ ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
عالی درف ندارد
بدون نام
۱۹:۴۲ ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
عالی عالی
Pashmam
۱۶:۱۹ ۲۶ آذر ۱۴۰۰
سلام مرسی از دستوری که گذاشتید،فقط یه سوال اونم اینکه آرد رو با روغن تفت بدیم اونوقت مثل حلوا نمیشه ؟بعد چطوری این شهدی که درست کردیم رو تو این حلوا بذاریم و بکشیم و...؟؟؟
رزانا
۱۵:۰۸ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
عالی با طعم پرتقالی
ناشناس
۱۶:۲۹ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
باید عکس میذاشتید آدم اصلا نمیفهمه دقیقا چه کار باید انجام بده
یوسف
۰۵:۲۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
خیلی بدتوضیح دادید حتی یه عکس از مراحل ونحوه کار نداشتید.فقط خواستیدصفحه پربشه بدون محتوا
صبا
۱۸:۲۷ ۱۷ بهمن ۱۳۹۹
خیلی خوشمزه
وقتی ببینیمش انگار یه پشمک رویاییه
ناشناس
۱۲:۲۳ ۱۷ بهمن ۱۳۹۹
خوشم نیومد
ناشناس
۱۶:۵۳ ۱۴ بهمن ۱۳۹۹
خوب نبود
ناشناس
۱۳:۳۳ ۱۴ بهمن ۱۳۹۹
من هم چند با درست کردم ولی بسیار بعد شد
ناشناس
۰۰:۰۵ ۱۳ بهمن ۱۳۹۹
فقط استقلال عالی بود
زهرا
۲۰:۰۷ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
خیلی بد توضیح دادین اصلا معلوم نیست
چی به چیه
ناشناس
۱۷:۲۸ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
چه ربطی به استقلال داره چرا پای استقلال رو وسط میکشی؟!
ناشناس
۱۴:۲۸ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
به نظر منم خیلی خوبه
لیلا
۱۰:۴۱ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
من چند بار درست کردم اما متاسفانه نتونستم خوب درست کنم و اعصابم هم بهم ریخت
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
به نظر من عالییییییییییییییی
ناشناس
۰۹:۴۴ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
از تنها چیزی که بدم میاد پشمک مثل استقلال مذخرفه
پارمیس
۱۰:۱۵ ۱۷ بهمن ۱۳۹۹
چ ربطی ب استقلال داره
مرتضی میری
۲۳:۵۶ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
دمتگرم قلب داداش
پریا
۰۹:۲۰ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
عالییییی
فاطمه
۰۸:۱۸ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
عالی بود
سید علی رضا زهرا
۰۶:۰۵ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
خیلی عالی
ناشناس
۲۰:۲۴ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
عاللی
ناشناس
۱۲:۴۷ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
الکی