سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس قوه قضائیه:

ائمه جمعه پناه و ملجأ مردم هستند

رئیس قوه قضائیه، ائمه جمعه را پناه و ملجأ مردم در همه امور، مشکلات و زمان‌ها دانست و از ائمه جمعه به عنوان محور برگزاری طرح کمک مومنانه در کشور تشکر کرد.

به گزارش  حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه در در دوازدهمین گردهمایی مجازی نمایندگان، ولی فقیه و ائمه جمعه کشور، اظهار کرد: نقش علما در فرهنگسازی جایگاه نماز جمعه به عنوان قلب فرهنگی شهر و ترویج سبک زندگی اسلامی، افزایش روحیه مقاومت و ایستادگی نقش مهمی است.

در این گردهمایی مجازی که به میزبانی قوه قضائیه برگزار شد آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضائیه طی سخنانی ضمن اشاره به ایام وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها، برای خانواده شهدا، خصوصا مادران و همسران شهدا آرزوی آرامش و موفقیت کرد و یاد شهدای انقلاب دفاع مقدس، مدافع حرم، مدافع وطن و شهدای خدمت و ائمه جمعه شهید را گرامی داشت.

وی در ادامه صحبت‌های خود ائمه جمعه را پناه و ملجأ مردم در همه امور، مشکلات و زمان‌ها مانند روز‌های دفاع مقدس، کرونا و... دانست و از ائمه جمعه به عنوان محور برگزاری طرح کمک مومنانه در کشور تشکر کرد.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به تشکیل دولت با اراده ملت، بیان کرد: رابطه دولت و ملت تعریف شده است و منافع مشترک بین آن‌ها منافع ملی است. این منافع که مربوط به مرز و بوم است باید حفظ شده و در این زمینه باید تلاش شود. در کنار این رابطه، رابطه امام و امت نیز وجود دارد که بر مبنای شریعت بوده و اساس آن تعالی و رشد انسان است. بر همین اساس است در منابع دینی پیامبر با عبارت «کافه للناس» و «هدی للناس» یاد شده است.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: در این رابطه مصالح انسان نیز موضوعی با اهمیت است. نکته قابل توجه این است که حضرت امام خمینی (ره) میان منافع ملی و مصالح انسان پیوند ایجاد کرد. این دو نه تنها تقابلی با یکدیگر ندارند بلکه در هم آمیخته شدند. در برخی تعابیر دینی نیز آمده است که «حب الوطن من الایمان». این یعنی دوست داشتن سرزمین بخشی از ایمان تلقی می‌شود. به قول شهید مطهری تقابل اسلام و ایران را کسانی که مطرح کردند که می‌خواستند بین این دو نگاه جدایی بیندازند. نگاه بزرگان ما به این موضوع باعث می‌شود حس دفاع از وطن و مصالح اسلام در جامعه افزایش یابد.

رئیس قوه قضائیه خاطر نشان کرد: در امت چند عنصر وجود دارد. اولین عنصر مقصد داشتن امت است. یعنی امت بدون هدف حرکت نمی‌کند. دوم حرکت است. امت همیشه در حال حرکت است. سومین عنصر پویایی است. امت علی الدوام در حال پیشرفت است یعنی نه می‌تواند سیر قهقرایی داشته باشد نه می‌تواند متوقف باشد. باید رو به اهداف بلند و متعالی حرکت کند. در رأس امت، امام امت قرار دارد، اما شبکه امامت، شبکه هدایت انسان در بخش‌های مختلفی وجود دارد. علما، فرهیختگان و... روابط بین امام را به عنوان واسطه همواره حفظ نموده و تحکیم می‌بخشند. این نگاه می‌تواند منویات امام را در جامعه گسترش داده و جامعه را هدایت کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: جامعه‌ای که بر اساس هدایت باشد می‌تواند به طرف عدالت اقتصادی، اجتماعی، آفاقی، انفسی و قضایی سوق یابد. بعد از توحید در دین اسلام مفهومی به گستردگی عدالت نداریم. بر همین اساس ائمه جمعه در میدان هدایتگری و قوه قضائیه در میدان عدالت و اجرای آن باید به کام مردم مزه شیرین عدالت را بچشانند. یعنی مردم باید عدالت را احساس کنند. این نگاه، نگاه مصالح اسلام و نجات انسان است.

به گفته‌ی وی علما هم میثاق هدایتگری و علم و معرفت افزایی دارند، هم میثاق عدالت افزایی در جامعه. علما در طول تاریخ این افتخار را داشته‌اند و علمای بزرگی نیز در این راه شهید شدند. بر همین اساس شهدای روحانیت در بین همه‌ی اصناف بالاترین تعداد شهدا را دارند. این طبیعی است که روحانیت در جایگاه «بیایید» در جامعه هستند نه «بروید»! به همین دلیل است که علما در جامعه تأثیرگذار هستند.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به تشکیل جامعه سالم  تصریح کرد: برای شکل دادن جامعه سالم یا مدینه فاضله یعنی منطقه‌ای که بخواهد سنگ زیربنایش توجه به خدا بوده و روابطش بر مبنای عدالت، عقلانیت، معنویت و اخلاق استوار باشد نیاز به کار و عملیات اجرایی است. این نگاه حساسیت بسیاری از افراد را که با توحید و اجرای قانون الهی موافق نیستند را برانگیخت. به همین دلیل این افراد صف‌آرایی کردند تا جامعه‌ای بر مبنای دین، عدالت، اخلاق و معنویت شکل نگیرد.

رئیس قوه قضائیه هشت سال دفاع مقدس را سند افتخاری دانست که هم امام (ره) و هم امت برای شکل‌گیری جامعه مبتنی بر دین در برابر دشمنان جنگیدند و افزود: در دهه دوم انقلاب نیز برخی تلاش کردند به جامعه القاء کنند که حکومت تشکیل شده کارایی لازم برای اداره جامعه را ندارد. در دهه سوم نیز از رسیدن پیام انقلاب به ملت‌ها جلوگیری شد. در این دهه بیداری اسلامی به برکت خون شهدا که امتداد جریان عاشورا بود اتفاق افتاد. ملت‌های مسلمان در یک جمله اعلام کردند که سلطه بیگانگان را نمی‌خواهیم و می‌خواهیم مسلمان زندگی کنیم.

وی ادامه داد: نقش علما در فرهنگ‌سازی جایگاه نماز جمعه به عنوان قلب فرهنگی شهر و ترویج سبک زندگی اسلامی، افزایش روحیه مقاومت و ایستادگی نقش مهمی است.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در پایان با اشاره به نقش ائمه جمعه در موضوعات مختلف، گفت: ائمه جمعه نقش مهمی در پیشگیری، آسیب شناسی، جلب مشارکت مردمی و احیای امر بمعروف و نهی از منکر دارند. قوه قضائیه نقطه نظرات ائمه جمعه برای رفع مشکلات و گره‌گشایی مردم را مورد توجه قرار می‌دهد. نقش ائمه محترم جمعه در این دوره از تحول قوه قضائیه نقش مهمی در هدایت، نظارت و حمایت از قوه قضائیه است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.