سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک گام تا پایتخت بنتونیت کشور/ خاک ارزشمندی که بی آن چاه های نفت لنگ می زند

بنتونیت ماده ای حیاتی در صنایع فولادی و حفاری چاه های نفت است که خراسان جنوبی بیشترین میزان فرآوری این ماده معدنی در کشور را دارد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، خراسان جنوبی با دارا بودن ۱۱۲ معدن بنتونیت، بیشترین ذخایر این ماده معدنی در کشور را به خود اختصاص داده است که بخشی از این ماده معدنی با ارزش روزانه واحد‌ها فرآوری می‌شود تا به محصولی راهبردی و گران بها تبدیل شود.

بنتونیت سهم بالایی در صنایع فولاد برای تأمین نهاده‌های اولیه دارد، چرا که نبود آن باعث توقف خطوط تولید گندوله‌ فولاد می‌شود.

از آنجایی که خراسان جنوبی به عنوان قطب معدنی تولید بنتونیت شناخته می‌شود ظرفیت بسیار خوبی برای ایجاد کارخانه‌های فرآوری این محصول وجود دارد که می‌تواند فرصت مطلوبی برای ایجاد اشتغال و درآمد زایی باشد.

تبدیل شدن سرایان به پایتخت بنتونیت کشور

شهرستان سرایان به دلیل دارا بودن بخش عمده‌ای از ذخایر بنتونیت با ایجاد زیرساخت‌های فرآوری می‌تواند به پایتخت بنتونیت کشور تبدیل شود.

راهی یکی از بزرگترین کارخانه‌های تولید بنتونیت خراسان جنوبی در سرایان شدیم کارخانه‌ای که سالانه ۳۰ هزار تن ظرفیت تولید دارد.

شهابی مدیرعامل این کارخانه می‌گوید: با ایجاد این کارخانه برای ۱۳ نفر به طور مستقیم و ۱۰۰ نفر به طور غیرمستقیم شغل ایجاد شده است.

او افزود: معادن بنتونیت این شهرستان هم به لحاظ کیفیت و هم کمیت بهترین نوع بنتونیت ایران و جهان است و از ۷۴ واحد معدنی موجود در این شهرستان، ۵۷ واحد با ذخیره بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن مربوط به بنتونیت است.

مدیر عامل کارخانه بنتونیت سرایان بیان کرد: هم اکنون ۵ واحد فرآوری بنتونیت در شهرستان سرایان فعال است که با اشتغالزایی برای ۵۳ نفر به صورت مستقیم، سالانه ۱۳۶ هزار تن پودر بنتونیت تولید می‌کنند.

او ادامه داد: ۲ واحد فرآوری دیگر نیز با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد در حال راه اندازی خط تولید است که با فعالیت این دو واحد ۲۸ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شده اند و سالانه ۸۰ هزار تن به تولیدات پودر بنتونیت شهرستان افزوده می‌شود.

شهابی می‌گوید: مصارف خاک بنتونیت بستگی به نوع ترکیب آن بیشتر برای کارخانجات گندوله سازی فولاد، حفاری‌های چاه‌های نفت و تولید موادشوینده کابرد دارد.

خوسف هم بنتونیتی شد

فرآوری ماده معدنی بنتونیت تنها منحصر به شهرستان سرایان نیست، در شهرستان خوسف هم تولیدکنندگان با فرآوری بنتونیت سهمی در تأمین نیاز کشور دارند.

به سراغ یکی از تولید کنندگان جوانی رفتیم که با سرمایه اولیه ۱۰ میلیارد تومان واحد تولید پودر بنتونیت را راه اندازی و هم برای خود و ۳۰ جوان بومی شغل ایجاده کرده است.

اسماعیلی از تلاش‌ها برای فرآوری بیشتر بنتونیت می‌گوید و بیان می‌کند: به دنبال ایجاد واحد‌هایی هستیم که با فرآوری ذخایر معدنی، آن‌ها را به ارزش واقعی خودشان برسانیم.

او افزود: تا سه سال آینده ۳ خط دیگر این واحد راه اندازی می‌شود که برای تحقق آن نیاز به ۴۰ میلیارد تومان سرمایه است.

فرآوری بنتونیت راهی برای ارزآوری بیشتر

ذخیره ۴۰ میلیون تنی بنتونیت در معادن خراسان جنوبی می‌تواند امیدی برای تولید بیشتر و کاهش وابستگی به واردات آن باشد.

جرجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت ۶ واحد فرآوری بنتونیت با تولید سالانه ۴۰۰ هزار تن پودر این ماده معدنی در خراسان جنوبی می‌گوید: ۴ واحد فرآوری دیگر نیز در استان در حال ساخت است.


بیشتر بخوانید


او با بیان اینکه ۵۲۹ نفر در معادن بنتونیت خراسان جنوبی مشغول به کارند، افزود: بیشترین معادن بنتونیت استان در شهرستان‌های سرایان و فردوس است.

جرجانی ادامه داد: پودر بنتونیت تولید شده در واحد‌های فرآوری علاوه بر مصرف در داخل کشور به کشور‌های عمان و امارات هم صادر می‌شود.

فرآوری بیشتر بنتونیت نیازمند حمایت از سرمایه گذاری

بنتونیت یکی از مواد معدنی پر کاربرد در صنایع مختلف است که از آن در صنعت فولاد، گندله سازی، حفاری چاه‌های نفت، تولید محصولات شوینده و بهداشتی، تصفیه روغن، ریخته‌گری و صنعت طیور استفاده می‌شود.

هم اکنون ۴ واحد فرآوری بنتونیت جدید در خراسان جنوبی در حال ساخت است تا با افزایش ظرفیت تولید، نیاز به واردات این ماده معدنی ارزشمند کاهش یابد.

وجود واحد‌های فرآوری همچنین باعث می‌شود تا جلوی خام فروشی بخشی از این ماده معدنی گرفته شود. از این رو باید با ورود سرمایه گذاران جدید، واحد‌های صنعتی پایین دست مرتبط و وابسته به این ماده معدنی ایجاد شوند.

گزارش از سمیرا گنجی

انتهای پیام/ ر ف

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۳۰ ۱۶ بهمن ۱۳۹۹
این معادن اگه درست مورد استفاده قرار بگیره مردم استانو بی نیاز میکنه