به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، ستاره شناسان سیستمی از شش سیاره خارج از منظومه شمسی کشف کرده اند که به دور یک ستاره با مداری خاص میچرخند. در هیچ یک از سیستمهای شناخته شده سیارهای چنین الگویی وجود ندارد، بنابراین این یافته منحصر به فرد است؛ این نتایج توسط نشریه علمی آسترونومی و آستروفیزیک منتشر شده است.
ستاره شناسان با استفاده از ترکیبی از تلسکوپهای قدرتمند موفق به کشف این سیستم شدند. ابتدا دانشمندان سه سیاره پیدا کردند و سپس بقیه را مشاهده کردند. به نظر محققان غیر معمول این بود که همه سیارات با ریتمی ثابت در مدارها حرکت میکنند.
تاکنون دانشمندان فقط پنج سیاره در این سیستم پیدا کرده اند، با این حال با مطالعه روند نوسان آنها به این نتیجه رسیدند که باید یک سیاره ششمی نیز وجود داشته باشد.
شعاع کوچکترین سیاره برابر با زمین و بزرگترین آن سه برابر شعاع زمین است. جرم سیارات منظومه منحصر به فرد از ۱.۵ تا ۳۰ برابر زمین است. همچنین مشخص شده است که سریعترین سیاره در این سیستم حدود دو روز یکبار حول محور خود میچرخد و کم سرعتترین آنها تقریبا هر ۲۰ روز یکبار حول محور خود میچرخد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/