به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ، مجید بهادری معاون بهبود تولیدات گیاهی
جهاد کشاورزی مازندران از برنامهریزی برای توزیع یکهزار و ۶۰۰ تن بذر گواهی شده و ۵۵ تن بذر مادری برنج برای کشت در سال زراعی جدید خبر داد.
او به کشاورزان توصیه کرد برای افزایش کمی و کیفی در تولید محصول برنج از بذر اصلاح شده ارقام بومی مانند طارم هاشمی، طارم محلی و گرم طارم و ارقام پرمحصول مانند شیرودی، ندا و فجر که سال زراعی گذشته در این استان تولید شد، استفاده کنند.
بهادری گفت: میزان بذر مورد نیاز برای استفاده در
کشت مکانیزه ۳۵ تا ۴۰ کیلوگرم و در کشت سنتی ۴۵ تا ۵۰ کیلوگرم برای هر هکتار است.
او افزود: شرکتهای اتحادیه تعاونی روستایی و اتحادیه زراعتکاران و خدمات حمایتی تولیدکننده بذر برنج در استان هستند که با هماهنگی معاونت بهبود تولیدات گیاهی، معاونت موسسه تحقیقات برنج، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی (واحد ثبت و گواهی بذر) و پیمانکاران نسبت به تولید انواع بذور اصلاح شده اقدام میکنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: برنجکاران میتوانند برای دریافت بذر و اخذ توصیه فنی از مراکز جهاد کشاورزی دهستانها پیگیری لازم را به عمل آورند.
او افزود: به کشاورزانی که مهارت کافی در امر تولید بذر دارند توصیه میشود به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها مراجعه و پس از اخذ معرفی نامه با شرکتهای تولیدکننده بذر قرارداد منعقد کنند و در تولید سهمیه سه هزار و ۸۰۰ تنی ابلاغی جهاد کشاورزی در تولید بذور اصلاح شده برنج در سال آینده مشارکت کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: کشاورزان بذر برنج را پس از سبک و سنگین کردن با آب نمک حتمأ با سموم قارچکش معرفی شده و طبق دستورالعمل موجود در کیسه بذر ضدعفونی کنند.
انتهای پیام/س