به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، جعفری مدیرکل تامین دام شرکت پشتیبانی امور دام در گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص وضعیت بازار گوشت تصریح کرد: امسال ۸۸۰ هزار تن در کشور گوشت تولید شده است و کمبودی در بخش تولید نداریم.
او درخصوص علت افزایش قیمت گوشت با وجود تولید کافی در کشور گفت: با شروع فعالیت دوباره برخی مراکز از جمله تالارهای پذیرایی تقاضای گوشت بیشتر شده و این امر هیجانی در بازار ایجاد کرده است.
مدیرکل تامین دام شرکت پشتیبانی امور دام افزود: تا حدود یک ماه پیش مازاد تولید گوشت قرمز داشتیم و اکنون هم با باز شدن تالارها، رستورانها و مراکزی که گوشت قرمز نیاز دارند، کمبودی در تولید و عرضه نیست.
جعفری از اعلام آمادگی برای همکاری برای تامین گوشت بازار خبر داد و گفت: در صورت لزوم و نیاز بازار، شرکت پشتیبانی امور دام میتواند از گوشت ذخیره شده برای ایجاد تعادل در بازار استفاده کند.
در ادامه برنامه دادرس مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور بیان کرد: علت اصلی افزایش قیمت گوشت در بازار، دخالت دولت است. ستاد تنظیم بازار اخیرا قیمت گوشت گوساله وارداتی را ۱۲۰ هزار تومان مصوب کرد در حالی که در بازار قیمت گوشت داخلی حدود ۷۴ هزار تومان بود و این امر افزایش قیمت را به همراه داشت.
او با بیان اینکه دستگاههای متولی حمایت از تولید کننده به وظایف خود عمل نمیکنند، گفت:نباید نیاز بازار به بجای استفاده از ذخایر گوشت کشور از واردات گوشت خارجی تامین میشود.
دادرس با بیان اینکه افزایش قیمت گوشت بستری برای واردات گوشت است، افزود: قاچاق گوشت و کمبود نهادهها از دیگر عوامل افزایش قیمت گوشت است.
او با اشاره به اینکه در سال جهش تولید، باید از تولیدکنندگان داخلی حمایت شود، گفت: بهتر بود گوشت داخلی سر سفره مردم باشد و ارز از کشور خارج نمیشد و از تولید کننده داخلی حمایت میشد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور بیان کرد: برخی نهادها در حال زمینه سازی برای واردات گوشت قرمز به کشور هستند و مقصر اصلی این اتفاق، سازمان تنظیم بازار است.
بیشتر بخوانید
در ادامه اسفنانی معاون سازمان تعزیرات حکومتی گفت: توزیع نادرست و ناعادلانه کالا و واسطه گری دوعامل مهم در افزایش قیمتها است.
او افزود: به نظر میرسد اگر توزیع کالا و عدم هماهنگی باید ایجاد مشکلات اقتصادی و افزایش قیمتها میشود.
معاون سازمان تعزیرات حکومتی گفت: این گفته که هیجانات بازار، عامل ایجاد گرانی است را قبول ندارم. برای کنترل هیجانات باید بازار و شیوه توزیع را مدیریت کرد.
او ادامه داد: سازمان تعزیرات در حلقه آخر نظارت قرار دارد و در صورت بروز تخلف با آن برخورد می کند اما نظارت باید پیش از این باشد و بر نحوه توزیع و عرضه گوشت نظارت بیشتری صورت گیرد تا از بروز تخلف جلوگیری شود.
انتهای پیام/
با وارد کردن گوشت شاید موقتا قیمت گوشت پایین بیاد ولی باعث ورشکستگی و جمع شدن دائمی تعداد زیادی از دامداری ها میشه . باید تعادل در بازار باشه یعنی نهاده هایی که دامداران برای تولید گوشت نیاز دارند وقتی قیمتشان افزایش میابد مثال قیمت جو از 2000 به 5000 هزار و کاه از 650 به 2800 و یونجه از 1500 به 5000 تومان یعنی همه نهاده ها دو تا سه برابر شدند و هزینه تولید گوشت در کل دو تا سه برابر شده است حالا آیا قیمت گوشت الان همخوانی دارد ؟ و راهش واردات گوشت یخی و بیکیفیت و در ادامه جمع شدن دامداری هایی که با هزار خون دل کار می کنند هست ؟؟
یا راهش کوتاه کردن دست دلالان از بازار توزیع نهاده ها هست ؟
به فکر دامدار هم باشیم بد نیست
وقتی خودمان برای نفع شخصی به هموطن خود رحم نمیکنیم چه توقعی از کشورهای دیگر داریم که به ما رحم کنند و ایران را تحریم ظالمانه نکند.
وضعیت تولید افتضاحه و صرفه نداره.دامی دیگه نمونده همه درحال فروشن