سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه خورش عدس بسیار مقوی و خوشمزه؛ به سبک طالقان و گیلان

درگزارش زیر طرز تهیه مرجو خورش یا خورش عدس سبز طالقان و گیلان با مرغ یا گوشت و بدون گوشت را بخوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،خورش عدس سبز یکی از خورش‌های مقوی و خوشمزه ایرانی است که به عنوان یک وعده غذایی سالم و کامل می‌تواند حسابی شما را سر ذوق بیاورد. طرز تهیه آن هم بسیار راحت است. از طرف دیگر عدس به عنوان ماده اصلی این غذا، سرشار از خاصیت و مواد معدنی است و خیالتان راحت است که با این غذا بدن خود را، هم با پروتئین گیاهی، هم با پروتئین حیوانی و هم با کربوهیدرات تغذیه می‌کنید. خورش عدس یا مرجو خورش، غذای اصیل شهرستان طالقان و گیلان به شمار می‌رود و می‌توانید آن را در کنار خوراک عدسی در برنامه غذایی خود قرار دهید. در ادامه طرز تهیه مرجو خورش یا خورش عدس سبز طالقان و گیلان با مرغ یا گوشت و بدون گوشت را بخوانید.

مواد لازم

گوشت گوسفند: ۳۰۰ گرم

عدس: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

پیاز: ۲ عدد

سیب زمینی: ۱ عدد

الو بخارا: ۱۰ عدد

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

آبغوره: به میزان دلخواه

نمک و فلفل: به میزان لازم

دارچین و زردچوبه: به میزان لازم

زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذا خوری


بیشتربخوانید

آموزش آشپزی؛ از ایمام بایلدی و عدسی میجو تا چیزکیک زنجبیلی + تصاویر


طرز تهیه خورش عدس طالقان

از شب قبل عدس‌ها را خیس و آب آن را چندبار عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. آلو‌ها را در مقداری آب خیس کنید. سیب زمینی‌ها را بشویید و بعد از پوست گرفتن به صورت نگینی، خرد و سرخ کنید.

پیاز‌ها را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. آن‌ها را در تابه‌ای با مقداری روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شود. به آن زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سرخ شود. گوشت‌ها را به صورت مکعبی خرد کنید، به پیاز‌ها اضافه و حرارت را کم کنید. اجازه دهید گوشت با پیاز و زردچوبه سرخ شود. دارچین را به همراه فلفل اضافه کنید و تفت دهید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا هم، رنگ باز کند و هم طعم خامی آن گرفته شود.

بعد از حدود ۳ دقیقه، به مواد درون قابلمه، آب جوش اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و بگذارید گوشت به خوبی بپزد. بعد از ۳۰ دقیقه سیب زمینی‌های سرخ شده، عدس و آلوی آبکشی شده را اضافه کنید. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش عدس، به آن آبغوره و زعفران دم کرده اضافه کنید. نمک غذا را در همین مرحله و بعد از پخت عدس و گوشت اضافه کنید.

بعد از پخت خورش عدس، آن را در ظرف مناسب سرو کنید. می‌توانید روی خورش عدس را با پیازداغ و چند پر جعفری تازه تزیین کنید.


فوت و فن‌های طرز تهیه خورش عدس طالقان

*در دستور اصلی طرز تهیه خورش عدس، باید از گوشت گوسفندی استفاده کرد، اما می‌توانید آن را با مرغ هم جایگزین یا به طور کلی حذف کنید.

*از آبغوره نیز به جای آبلیمو می‌توان استفاده کرد.

*مرجو خورش را هم می‌توان با برنج و هم با نان در وعده ناهار یا شام سرو کرد.

*اگر می‌خواهید مرجو خورش مقوی‌تر و خوش‌طعم‌تری داشته باشید از آب قلم به جای آب در طرز تهیه خورش عدس استفاده کنید.

طرز تهیه موجو خورش گیلانی و مازندرانی

مرجو خورش گیلانی و مازندرانی نیز طرز تهیه مشابه مرجو خورش طالقان دارد با این تفاوت که در آن از گردوی خرد شده و سبزی معطر نیز استفاده می‌شود. گردو و سبزی در مراحل پایانی به خورش مرجو اضافه می‌شوند.

به جای رب گوجه هم از رب انار می‌توان استفاده کرد. برخی افراد حتی به جای رب انار از کشک استفاده می‌کنند. می‌توانید هر بار با یکی از آن‌ها (کشک یا رب انار) درست کنید.

بنا به طبع خودتان، می‌توانید به جای پیاز از سیر استفاده کنید و گوشت را هم از دستور پخت مرجو خورش گیلانی حذف کنید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
مریم
۱۹:۳۳ ۰۵ بهمن ۱۳۹۹
غذاهای گیلان متنوع هست اما خوش طعم نیست.
ناشناس
۰۸:۴۱ ۰۵ بهمن ۱۳۹۹
ماشالله به گیلان چقدر غذا داره