به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در آشپزخانهی همهی ما چیزهایی هست که هر روز از آنها استفاده میکنیم. این چیزها بسیار معمولی اند و کاملاً بی خطر به نظر میرسند، اما هرگز فکرش را نمیکنیم که چقدر میتوانند خطرناک باشند. در ادامه با خطرناکترین چیزهایی که در آشپزخانههای ما وجود دارد آشنا خواهیم شد.
۱- ظرفهای پلاستیکی نگهداری غذا
بعضی تولید کنندگان برای منعطف کردن پلاستیک از مواد شیمیایی خاصی استفاده میکنند که میتوانند باعث بروز مشکلات جسمی جدی شوند. این مواد به راحتی از طریق ظروف پلاستیکی به درون غذا و در نتیجه بدن ما راه پیدا میکنند.
۲- سینک آشپزخانه
ذرات غذا وقتی مدتی در سینک باقی میمانند کم کم محلی برای رشد و تکثیر باکتریهایی مثل سالمونلا و بسیاری از دیگر باکتریها ایجاد میکنند. سینک آشپزخانه میتواند مکان واقعاً آلودهای باشد.
۳- چاقو
چاقوها همیشه باید تیز باشند. اگر به اندازهی کافی تیز نباشند ممکن است وقتی سعی دارید چیزی را ببرید سُر بخورند و به دستها و دیگر بخشهای بدن صدمه بزنند.
۴- اسکاچ
در اسکاچهای معمولی باکتریها به سرعت رشد میکنند. آب کشیدن اسکاچ جلوی تکثیر عوامل بیماری زا و مضر درون آن را نمیگیرد. برای از بین بردن باکتریها میتوانید اسکاچ خیس را در مایکروفر حرارت دهید یا آن را چند دقیقهای در وایتکس رقیق شده بخیسانید. یا میتوانید آن را ماشین ظرفشویی بگذارید و سپس ماشین را روی طولانیترین و داغترین حالت تنظیم کنید.
بیشتر بخوانید
۵- حولههای آشپزخانه
حولهها و دستمالهای آشپزخانه از آلودهترین چیزها در آشپزخانه هستند. دائماً با آنها در تماس هستید – حتی قبل از شستن دستها و هنگام پخت غذا. این یکی از راههایی است که باکتریها از طریق آن میتوانند به غذای شما راه پیدا کنند.
۶- اجاق گاز
همیشه پیش از خواب یا ترک خانه از خاموش بودن گاز اطمینان حاصل کنید. این کار جان شما و دیگران را از خطرات ناشی از نشت گاز و آتش سوزی حفظ خواهد کرد.
۷- ظروف نچسب
ظروف تفلون در حرارت بالا گازهایی سمی از خود متصاعد میکنند. در اینصورت بهتر است از ظروف قدیمی و آنهایی که امتحان خود را پس داده اند استفاده کنید.
۸- چرخ گوشت
دستگاههای چرخ گوشت بسیار قدرتمندند. هنگام کار با آنها باید مراقب انگشتان خود باشید. برای فرو دادن گوشت به داخل چرخ هرگز به طور مستقیم از دستان خود استفاده نکنید. برای این کار از ابزار مخصوصی که به همین منظور طراحی شده استفاده کنید تا دست هایتان آسیب نبیند.
۹- تختههای برش
برای برش گوشت و سبزیجات حتماً از تختههای جداگانهای استفاده کنید. گوشت خام ممکن است حاوی باکتریهایی باشد که باعث بیماریهای جدی میشوند. از تختههای آسیب دیده یا ترک برداشته هم هرگز استفاده نکنید، چون این ترکها بهترین مکان برای تکثیر باکتریها هستند.
منبع:روزیاتو
انتهای پیام/