به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،«الکساندرینا ویکتوریا» ۶۳ سال حکومت کرد و «انگلیسیبازی» را به اوج رساند. در واقع درستش این است که بگوییم انگلیسیبازی را او ابداع کرد و «کار، کار انگلیسیهاست» در زمان او در جهان شیوع یافت. مهمترین کارش در طول سلطنت هم استفاده از قدرت نظامی بریتانیا برای تصرف مستعمرات جدید و گسترش نفوذ فرهنگی و سیاسی بریتانیا در جهان بود. هند را هم کامل تصرف کرد تا خودش بشود «امپراتریس هند». در دوره وی بریتانیا تا توانست هند را دوشید و فقط قحطی و فقر و بدبختی برای مردم هند باقی گذاشت؛ حتی در زمان قحطی نیز از صادرات گندم هند به بریتانیا جلوگیری نشد تا بریتانیا سیر باشد و هند از گرسنگی بمیرد! غارت و چپاول عصر ویکتوریا ابعاد جهانی داشت و در این دوره انگلیسیها افتادند به جان نفت خاورمیانه و منابع طبیعی همه جای دنیا و زدند در کار تجارت چای و پنبه و ابریشم و تریاک و ادویه و در مستعمرات شدند بانکدار و صنعتگر و کارآفرین و چه و چه و عاقبت شدند میلیاردرهای زمان!
به قیافهاش نگاه نکنید، به جواهراتش نگاه کنید؛ ملکه ویکتوریا به الماس و زمرد علاقه ویژه داشت
گلوله را با توپ جواب میداد!
در عصر ویکتوریایی، بریتانیا در دوره اوج «انقلاب صنعتی» بود و البته دوره اوج قدرت نیروی دریایی بریتانیا هم بود که میرفت و مستعمرات جدید را اشغال میکرد. همینطوری بود که ملکه ویکتوریا بر یکچهارم خشکیهای جهان حکومت کرد.
تصویری از قحطی سال ۱۸۷۶ میلادی در هند- سر ملکه ویکتوریا سلامت باشد!
ویکتوریا برای حفظ مستعمراتش بسیار جدی بود و گلوله را با توپ جواب میداد. تقریباً اغلب جنبشهای آزادیخواهی و استقلالطلبی در دوره ویکتوریا با خونریزی بیشازاندازه سرکوب شد تا بالاخره ملکه و اطرافیانش جواهراتی گرانبها داشته باشند برای آویختن و انگلیسیها ارباب باشند در جهان. البته خود ملکه معتقد بود، چون بریتانیا متمدن است باید سایر کشورها را مستعمره کند و حق دارد و اصلاً طبق اصول اخلاقی مجبور است این کار را انجام دهد!
یک عکس دیگر از قحطی هند زیر سلطه بریتانیا
رقابت نخستوزیران ملکه
ملکه ویکتوریا مستعمرات بریتانیا را املاک خودش یعنی ملکه سلطنت بریتانیا میدانست و جایی پُز داده بود که فلان سیاستمدار بریتانیا در آفریقا «۱۲ هزار مایل به مستملکات من افزوده است». در چنین شرایطی نخستوزیران بریتانیا برای افزایش مستعمرات با هم رقابت داشتند و از نظر ملکه از همه بهتر «بنجامین دیزرائیلی» بود که یکی از ناجورترین آدمهای تاریخ محسوب میشود.
بیشتر بخوانید
تصویری که بریتانیا از قحطی هند نشان میداد؛ منجیهای بریتانیایی به هندیهای گرسنه کمک میکنند!
مامانبزرگ سلاطین!
از زندگی غیرجذاب ملکه خونریز که بگذریم، میرسیم به خالهزنکبازیهای جالبش برای دختر شوهردادن و عروسآوردن! ملکه ویکتوریا با پسر داییاش ازدواج کرد و ۹ فرزند داشت که ۸ تایشان را یا شوهر داد به خاندانهای سلطنتی اروپا یا برایشان از خانوادههای سلطنتی زن گرفت. اینطوری است که اغلب شاهان و شاهزادگان در خانوادههای سلطنتی اروپا ازجمله در سوئد و نروژ و دانمارک و روسیه و یونان و اسپانیا و آلمان و یوگسلاوی و رومانی فرزندان و نوادگان وی بودند و ملکه ویکتوریا «مامانبزرگ اروپا» محسوب میشود.
ملکه ویکتوریا و فرزندان و نوادگانش که اغلبشان شاهان و شاهزادگان خانوادههای سلطنتی اروپا بودند
به دلیل خالهزنکبازی ملکه ویکتوریا جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۴ میلادی درواقع یک جنگ فامیلی بود و شاهان اغلب کشورهای اروپایی که با هم میجنگیدند با یکدیگر نسبت خونی داشتند و نوههای ملکه ویکتوریا بودند و پسردایی و پسرخاله یا پسرعمو و پسرعمه! از همه تابلوتر اینکه پادشاه آلمان (ویلهلم دوم) پسرعمه شاه بریتانیا (جرج پنجم) بود و این دو با هم میجنگیدند. «نیکلای دوم» آخرین تزار روسیه هم همسر یکی از نوههای ملکه ویکتوریا بود و جالب اینکه گفته بود: «اگر مادر بزرگ زنده بود امکان نداشت بگذارد ما با همدیگر بجنگیم.»
سریال «ویکتوریا» که از سال ۲۰۱۶ میلادی پخش شد ملکه سابق بریتانیا را زنی باصلابت، انساندوست و دارای عواطف قوی و قریحه والا نشان میدهد!
امروز در تاریخ مناسبتهای دیگری هم هست
امروز ۳ بهمن مصادف با ۲۲ ژانویه میلادی و ۸ جمادیالثانی هجری قمری در تقویم تاریخ، مناسبتهای دیگری هم دارد.
ـ درگذشت «ابن یمین فریومدی» شاعر و عارف معروف خراسانی در سال ۷۶۹ قمری
ـ رحلت عالم گرانقدر «شرفالدین عاملی» در سال ۱۳۷۷ قمری
ـ زادروز شیخ «محمد تقی بهلول» عالم و خطیب مشهور در سال ۱۳۲۸ قمری
ـ زادروز «آندره آمپر» فیزیکدان فرانسوی در سال ۱۷۷۵ میلادی
ـ زادروز «جورج بایرون» ادیب انگلیسی در سال ۱۷۸۸ میلادی
ـ وقوع زمینلرزه خسارتبار در سیلاخور بروجرد در سال ۱۲۸۷ شمسی
منبع: فارس
انتهای پیام/