سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشاغلی که خواب شما را بهم می‌زند

برخی مشاغل می‌تواند کیفیت خواب انسان را تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب اِم دی، امروزه بسیاری از مردم از داشتن مشکلات متعدد در خواب گلایه دارند. از مسائل روانی و مشکلات فیزیکی تا عوامل محیطی می‌توانند بر کیفیت خواب زندگی شما تاثیر بگذارند.

در این میان، متخصصان می‌گویند مشاغل هم می‌توانند باعث ایجاد اختلالات در خواب آرام شما شوند. از جمله رایج‌ترین این مشاغل می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- متخصص برج مراقبت فرودگاه

بسیار رایج است که کسانی که در طول شب در برج مراقبت کار می‌کنند برخی مواقع خوابشان ببرد. این موضوع نشان می‌دهد چقدر این شغل می‌تواند بر کیفیت خواب تاثیرگذار باشد و دلیلش این است که ساعت بدن با ساعت کاری تطابق ندارد. برای کسانی که به صورت شیفت‌های گردشی کار می‌کنند احتمال وقوع اختلالات خواب زیاد است.

۲- مسئول شبکه

مشاغل مربوط به خدمات اینترنت یکی دیگر از مشاغلی است که به صورت شیفت‌های گردشی کار می‌کند. مسئولان این شبکه‌ها باید به طور دائمی و شبانه روزی از عملکرد سایت‌های اینترنتی یا شبکه‌های گسترده‌ای از داده‌ها اطمینان یابند. این بدان معنا خواهد بود که مسئولان انسانی این بخش دچار مشکلات مربوط به اختلالات خواب خواهند شد.

۳- خبرنگاران

امروزه با تغییر سبک زندگی و جریان مداوم اخبار، از تهیه کنندگان تا خبرنگاران باید به طور شبانه روزی اقدام به تهیه و تنظیم اخبار برای مخاطبان کنند. با گسترش فعالیت شبانه روزی اخبار، وجود شیفت‌های گردشی در این زمینه ضروری است. برای مثال خبرنگار در ساعت ۳ بامداد در حال تنظیم خبر است.

۴- پرستاران

کارکنان بخش درمانی و به خصوص پرستاران به طور طبیعی دارای شیفت‌های شب هستند. حتی پیش از همه گیری کرونا در جهان هم این قشر مجبور بودند ساعت‌های طولانی در شیفت‌های گردشی و شب به بیماران خدمات رسانی کنند. مطالعات نشان داده است کارکردن مداوم در شیفت شب می‌تواند برای سلامت بدن مضر باشد.

از دیگر مشاغلی که بر کیفیت خواب افراد تاثیر می‌گذارد می‌توان به مدیران ارشد و میانی، تحلیلگران مالی، نیرو‌های پلیس، خلبانان، مادرانی که به تازگی دارای فرزند شده اند، رانندگان ماشین‌های سنگین، کارکنان بخش مشاغل شبانه روزی مانند داروخانه ها و کارکنان کارخانه‌هایی که به صورت شبانه روزی دایر هستند، اشاره کرد.

توصیه‌هایی که برای افراد شاغل در شیفت شب مطرح می‌شود شامل کارکردن گروهی، نوشیدن قهوه و تحرک داشت در زمان کار مانند راه رفتن در محیط می‌شود. شیفت شب باید طوری طراحی شود که فرد بتواند حداقل یک چرت کوتاه در طول شب داشته باشد. برای این منظور می‌توان از پرسنل بیشتری در این شیفت‌ها استفاده کرد تا افراد بتوانند به نوبت ساعتی از شب را استراحت کنند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۳۸ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
هر پلیسی شب ها بیدار نیست که.
پلیس های مرد بیدارن. پلیس های زن عده ی نا چیزشون بیدارن.
پرستاری هم که شغل راحتی هستش بیمار به دستگاه وصله.
یکی دیگر از شغل هایی هم که خواب آدم رو میگیرن ناظر خدمات شهری شهرداری ناحیه هستش. و پشتیبانی سایت یا کانال یا گروه تو فضای مجازی.
ناشناس
۲۳:۲۶ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
سربازان نیروی انتظامی که ۲۴ ساعته باید در حال خدمت باشند و زمان استراحتشان خیلی کم است و مخصوصا نگهبانی دادن در شیفت شب که خیلی مشکل هست که همه اش باید بیدار باشند و سربازان راننده در شیفت شب که باید ۱۲ یا ۲۴ ساعت بی وقفه بیدار باشند تا امنیت و آسایش مردم را تامین کنند .
همچنین پلیس های محترم ، مخصوصا آنهایی که در شیفت شب خدمت می کنند باید بیدار باشند .
پرستاران و پزشکان ، کارمندان داروخانه ها .، کارمندان و کارگران ادراه برق . ، و سایر افرادی که در شیفت شب کار می کنند همه و همه نیاز به استراحت دارند ولی به ناچار باید برای خدمت به مردم باید کار کنند .
دست همگی درد نکند و همیشه دعاگوی آنها هستیم خدا قوت .
.
۲۲:۲۲ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
نظامی ها کجاقراردارند نکنه تو مرزهم توی پرقو خوابیدن استرس خواب خستگی سرما گرما وخفلی چیزای دیگه خبرنگار واقعا زحمت میکشه ساعت ۳ خبر تایپ می کنه اما نظامیان جونشون کفه دستشونه خواب که جای خودشو داره خبرنگاران نظامی هارو فراموش نکنید
ناشناس
۲۰:۲۳ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
سخت ترین کار بی کاری است!!!
منم
۱۸:۳۸ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
اونی که کنکور داره

ولی شغلی که خودم بهش علاقه دارم محدودیت زمانی نداره، کارگردان انیمیشن و انیماتور
البته تو ایران نباید دنبال این چیزا رفت
مهرداد
۱۲:۳۱ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
پمپ بنزینها شیفت شب کلا شیفت شب باید از دوره کاری حذف بشه تا مردم هم خودشون بتونند برنامه ریزی بکنند
ناشناس
۱۱:۵۱ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
بی کاری رانندگی کامیون کارگرهای کارخانه شیفت شب و...
ناشناس
۱۱:۴۸ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
پس نظامی ها کجای لیستن؟
محمد
۱۱:۲۹ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
فکر کنم پلیس های عزیز کشورمون شب و روز بیدارن تا ما با آرامش بخوابیم
ناشناس
۱۱:۲۰ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
خدمت مقدس سربازی که من هرشب نگهبانی میدادم تو لب مرز
ناشناس
۱۰:۵۱ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
مدیران ارشد و میانی ---
این از همه سخت تره...........
شما خبرنگارا سریع ئاسه خودتون نوشابه باز کنید ..
شغل شما تفریحه کار نیست فشاری نداره