سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

پالایش یکم چگونه سودده می‌شود؟

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: عوامل مختلفی از جمله شفاف سازی ارتباط وزارت نفت و اقتصاد منجر به سودده شدن سهام پالایش یکم می‌شود.

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که صندوق پالایش یکم در چه تاریخی عرضه شد و این که دولت چه مقدار تخفیف برای خریداران این سهام در نظر گرفت و در حال حاضر چه وضعیتی دارند، اظهار کرد: این صندوق اوایل شهریور شروع به پذیرنویسی کرد، بعد از اینکه سهام دولت در بانکی ها و بیمه ‌ها بازدهی خوبی به همراه داشت مردم آماده بودند تا در صندوق پالایش دوم مشارکت کنند.

وی افزود: در آغاز عرضه قرار بود وزارت نفت تخفیفی را که به خریداران خارجی نفت می‌دهد به شرکت‌های داخلی هم اختصاص بدهد، البته بحث‌هایی هم برای شفافیت اقتصاد پالایشی‌ها بود یعنی مشخص شود که ماهیانه چه نفتی را خریداری می کنند و چه فرآورده ای را به دولت می‌فروشند.

دارابی بیان کرد: وعده‌هایی هم در زمینه تخفیف ها داده و  این سهام با تخفیف ۳۰% درصدی عرضه شد تا جذابیت این صندوق‌ها بالا برود، صندوق‌های دارا هم متاسفانه، چون بازارگردان ندارد نزدیک شدن به خالص ارزش دارایی‌ها ممکن نیست و عرضه و تقاضا به درستی شکل نمی‌گیرد و در نتیجه باعث ضرر خریداران این سهام شد و در حال حاضر در ۵۰ درصد زیان قرار دارند که متاسفانه زیان بسیار سنگینی است و همچنان هم وضعیت اقتصادی پالایشگا‌ها اعلام نمی‌شود که چه وضعیتی دارند.

دارابی با توجه به این که آیا دولت می‌تواند این درخواست (ارزان شدن نرخ خوراک پالایشگاهی) را قبول کند و این تصمیم قابلیت اعمال دارد؟ گفت: بله ارزان شدن نرخ خوراک پالایشگاهی قابلیت اعمال دارد؛ از این نظر که قرار بود تخفیف بیشتری متناسب با تخفیف‌هایی که به مشتریان خارجی داده می‌شود به پالایشگاه‌های داخلی هم داده شود، به هر حال دولت می‌تواند بسیاری از کار‌ها را برای بازگشت اعتماد مردم به بورس انجام دهد.


بیشتر بخوانید


دارابی در پاسخ به این سوال که آخرین باری که نرخ خوراک پالایشگاه‌ها تغییر کرد چه مقدار بود و این نرخ چگونه محاسبه می‌شود؟ بیان کرد: طبق قانون اصل ۴۴، پنج درصد نسبت به قیمت فوب خلیج فارس تخفیف دارند، این نرخ، بر اساس نرخ فوب خرید خلیج فارس محاسبه می‌شود.
 
دارابی در پاسخ به این سوال که دولت برای کاهش وجبران خسارت مردم در پالایش یکم چه کاری باید انجام دهد؟ گفت: مهم‌ترین کاری که دولت می‌تواند انجام دهد این است که روابط اقتصادی وزارت نفت و پالایشگاه‌ها را شفاف کند، صادرات و واردات نفت خام و فرآورده‌های پالایشگاهی توسط خود پالایشگاه‌ها صورت گیرد؛ جریان مالی پالایشگاه‌ها اصلاح شود.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: یعنی میزان و کیفیت نفت خام عرضه شده در پالایشگاه ها مشخص شود. همین موضوع باعث می شود که مردم پی به قیمت گذاری اقتصادی در سهامشان ببرند و از دستوری نبودن قیمت گذاری مطمئن شوند.

گفتنی است؛ چند هفته ای است که سهامداران پالایش یکم پویشی تحت عنوان (کمپین سرمایه‌گذاران صندوق پالایش یکم) تشکیل داده و به دنبال تخفیف در قیمت خوراک پالایشگاه ها برای بالا بردن ارزش این سهام در بورس هستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۲۲ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
در یک صورت سود ده میشود که دزذیها و اختلاسها کم شود که البته غیر ممکن است
سعید
۱۶:۱۱ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
مقصران خاطی باید پاسخگوی مردم باشن چون اونا مردمو دعوت و تبلیغ دارا پالایش یکم کردن بعضی ها میگن مردم چون سواد بورسی ندارن اومدن تو بورس ن داداش گلم بورس درسته نوسان داره ولی نوسانی بورس ایران طبیعی نیست ضررد کردن بیش از حد طبیعی نیست اصلاح نماد بیش از90درصد طبیعی نیست انشالا مجلس و قوه قضاییه وارد عمل شن بورس ب حالت عادی خودش برگرد و بورسو ب مردم بسپارن بدون دخلت و رانت خورا
ناشناس
۱۳:۱۹ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
وقتی مردم بدون داشتن اندک اطلاعاتی و ذره‌ای دانش و فقط به این دلیل که بازار بورس سودده بود و عده‌ای سود کردند، هجوم بردند به بورس، میدونستم که اینجوری میشه. تقصیر خودشونه؛ خیال کردند چون یه عده سود کردند پس ما هم بریم تو بورس سود کنیم! به همین راحتی و حالا هم تاوانش رو میدن. به زودی که افراد بی‌دانش و دم‌دمی مزاج از بورس اومدن بیرون، خود به خود بورس هم روند طبیعی رو درپیش میگیره فقط این وسط یه عده اومدن و رفتن و میرن بعدش درست میشه
ناشناس
۱۳:۱۳ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
مردم نابود شدن
ناشناس
۱۲:۵۸ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
علی برکته الله بگو دولت فریبکار
امید
۱۲:۴۹ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
با وجود آن همه افراد ناآگاه و سودجو در بورس و اقتصاد : نباید منتظر سود برای مردم بود.
ناشناس
۱۲:۴۵ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
لبنیات باز هم گرون شد
ناشناس
۱۲:۴۴ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
آقا هر وقت اونایی که خوررند و بردند رو آوردند سهم های مردم رو به قیمت اوج قبلی بخرند اون وقت مشکل بورس حل میشه. آقا من یه قشر ضعیفم. سهام بانک دی رو خریدم ۸۰۰۰ تونان الان شده ۳۵۰۰ تومان. نزدیک ۷۰ میلیون توو ضررم. مشکل منو کی حل میکنه؟!
ناشناس
۱۲:۳۳ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
این همه حرف نداره که. طبق معمول دولت دست می کنه تو جیب مردم و به کسایی که سهام خریده بودن پول میده اونم پول دزدی که از جیب خود مردم برداشته.
ناشناس
۱۲:۲۱ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
دولت برای بالا بردن ارزش سهام پالایش دولتی راه های زیادی دارد .دولت برنامه ریزی کرد و با تشویق و تبلیغ گسترده و فریبنده و دروغین و با قیمت خیلی بالا سهام دولتی را به مردم ایران فروخت در صورتی که اگر همین سهام را خارجی ها می خریدن به قیمت ارزونتر با اون ها میفروخت . چون دولت و وزیر اقتصاد با آگاهی کامل مردم را فریب دادن باید قوه قضاییه و مجلس، تکلیف ضرر 80 درصدی ما معلوم کنند
ناشناس
۱۱:۵۸ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
عزیزان تخلف در بورس از طریق دستکاری حقوقیها از همان زمانی که بورس صعودی بود شکل گرفت صف فروش هم ادامه همان بازی صف خرید بود حالا شده بود فروش ...ببینید دو روز دستوری بازار رو مثبت کزدن این نشانگر این هست که چقدر راحت بازار رو میتونه دولت دستوری بالا ببر یا پایین بیاره این دخالتهای بیجا باعث شد رئیس بورس استعفا بشه چون بازار رو دستوری اداره میکردن و ایشون کاره ای نبود بخاطر همین مجلس ورود کرد پس تا زمانی که شفافیت در حقوقیها شکل نگیرد بازار روند عادی پیدا نخواهد کرد
ناشناس
۱۱:۵۷ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
اصلاپالایشی درکارنیست حسن روحانی حباب رافروخته اندوپولش رادربخچه ایی ریخته وگره زده وبردندوخوردند.خریداران هم بایدچوب اعتمادبه دولت رابخورندوسماق بمکند.
ناشناس
۱۱:۵۲ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
بقیه سهم ها چی؟؟؟
مضطرب
۱۱:۴۵ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
الهی بلای ترامپ سرتون بياد که با اين دارا و پالايش تقلبی و دروغ منافقانه و دزدی کثيفتان جيب مرم رو خالی تر کرديد و به جاش همه ی سود رو به جيب رانت خواران و فرصت طلبان کفتار صفت کرديد خدا خوار و ذليلتان بکنه. آمين.
ناشناس
۱۱:۳۶ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
ضرر ها به این راحتی جبران نمیشه هم مال مون رفت هم آبروی ما پیش خانواده
ناشناس
۱۰:۵۵ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
مردم. احمق نیستند
چطور شد وقتی دژپسند به مجلس آورده شد بازار سبز شد
همه اش دست دولت است
ناشناس
۱۰:۵۵ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
مردم. احمق نیستند
چطور شد وقتی دژپسند به مجلس آورده شد بازار سبز شد
همه اش دست دولت است
ناشناس
۱۰:۵۵ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
مردم. احمق نیستند
چطور شد وقتی دژپسند به مجلس آورده شد بازار سبز شد
همه اش دست دولت است
مسلم
۱۰:۵۰ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
بدبخت شدیم به کجا شکایت کنیم
ناشناس
۱۰:۲۲ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
نکند ما این وسط یک گوشت قربونی بود ه ایم وزارت نفت از یک طرف قول تخفیف نفت به بهپالایشگاهها را داده و از طرف دیگر به قول خود عمل نکرده پالایشگاهی ها به خاطر اینکه این تخفیف را بگیرن با هماهنگی حقوقیهاشون ارزش سهام خود را افت داده اند تا با وجه المصالحه قراردنن مردم وزارت نفت را تحت فشار قرار بدهن که این تخفیف را به آنها بدهند .
لطفا کارشناسان این احتمال را مورد بررسی قرار دهند
محمد
۱۰:۰۶ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
آقای روحانی من مستاجر هستم در پردیس به شما اعتماد کردم و وامی رو که گرفته بودم برای این که روی پول پیش خونه بزارم این صندوق ها رو خریدم به امید این که بالاتر برود اما پول من نصف شد و من از ترسم فروختم
تورو خدا یک فکر برای ما که در ضرر فروختیم بکنید

بیچاره شدم حالا فقط به بانک بدهکارم خودم هم جوشکار ساختمون هستم
Mohammad
۱۰:۳۸ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
آدم هایی مثل شما باعث بدبخت شدن دیگران شدن. با فروختن تو ضرر و رفتن تو صف فروش باعث شدین سهم ها سقوط کنن. چقدر گفتن با پول اضافی بیاین
ناشناس
۱۱:۱۸ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
درست هست که دوستمان نباید با پول وام سهم میخرید ولی شما نباید کسی که خودش قربانی شده و اعتماد کرده ان را مقصر بدانید.مقصران اصلی جای دیگری هستند
مثلا می گویند سهامداری کنید خب من خودم بعضی سهم های به اصطلاح هم بنیادی خوبی دارن و هم شاخص سازن را در مرداد ماه خریدم و در آن زمان کسی که تو صف فروششان می رفتم سرزنش می کردم خب نتیجه شش ماه سهامداری من تا حالا چی شد اگر اول با کمی ضرر خروج میکردم و در موقعیت مناسب ورود می کردم بهتر نبود؟
پس جمله سهامداری یک جمله کلیشه ای هست
کسانی که ما را دعوت به سهامداری میکردن خودشان در ۲۱۰۰ خالی کردن
ناشناس
۱۲:۴۵ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
بابد بفروشه بذاره روو پول اجارش که خانوادش آواره نشن! متوجه میشی آقای پاسخ بده!!
مهری
۰۹:۵۴ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
فقط پالایش یکم که دولت نگفت دارایکم هم گفت
ناشناس
۱۱:۳۲ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
البته کسانی که دارا یکم را در پذیره نویسی خریدن ضرر نکردن منتها از سودشان کم شده هست اگر نفروختن و کسانی که بعد خودشان هم بعد خریدن خب باید قبول کنن که بورس ریسک دارد منتها باید بازرگردانی مناسبی بشود که حداقل به قیمت ناو خرید و فروش شود و به حال خود رها نشود.
اما یک فکری باید به صندوق های پالایش بکنند که لااقل به قیمت سر به سری و با یک حداقل سودی برسن
که چند تا راه حل دارد به نظر من
۱_ حمایت از سهام ها ی پالایشگاهی که حداقل به قیمت بازشدن پالایش برسن. مثلا شپنا در موقع بلزشدن پالایش ۱۹۰۰ تومان تقریبا بود و یا شبریز ۳۷۰۰ و این حمایت موقتی نباشد.
۲_ کسانی که پالایش را در پذیره نویسی ثبت نام کرده اند وآن را فروختن ببیند چقدر ضرر کرده اند معادل آن ضرر را بشون نقدی بدهن. مثلن یک نفر هشت تومن فروخته دو تومن ضرر بدهن برا هر سهم یک نفر شش تومن فروخته چهار تومن ضرر بدهن و کسی که هم ضرر نکرده و یا سود داشته که هیچ
۳_ به کسانی که پالایش خریده ان تعدادی دیگری سهام از سهام های دولتی برای جبران داده شود البته برنامه ای بریزن که هنگام دادن این سهام ها فشار فروش بالا ترود.
ناشناس
۰۹:۵۲ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
واقعا چه افتضاحیه تو بورس . پالایش یکم با قیمت بالا باز میشه ، رانت داران میفروش . بعدش قیمتش به نصف میرسه ، باز رانت داران میخرن . الانم که روزی 10 درصد مثبت میخوره . نوش جون رانت خواران . الان دیگه کمتر کسی میتونه موفق به خریدش بشه ! واقعا چه خبره تو بورس !؟ اگه اینکارا رو نکنن و بذارن هر نمادی طبق ارزش واقعیش نوسان متعادلی داشته باشه ، اونوقت نورچشمیا نمیتونن به دزدی هاشون برسن !
ناشناس
۰۹:۳۶ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
سر ملت کلاه گذاشتید خودتون رو زدبد به کوچه علی چپ
مردم کجا شکایت کنن از دست شما؟
ناشناس
۱۲:۱۴ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
به ترامپ