وی افزود: در آغاز عرضه قرار بود وزارت نفت تخفیفی را که به خریداران خارجی نفت میدهد به شرکتهای داخلی هم اختصاص بدهد، البته بحثهایی هم برای شفافیت اقتصاد پالایشیها بود یعنی مشخص شود که ماهیانه چه نفتی را خریداری می کنند و چه فرآورده ای را به دولت میفروشند.
دارابی بیان کرد: وعدههایی هم در زمینه تخفیف ها داده و این سهام با تخفیف ۳۰% درصدی عرضه شد تا جذابیت این صندوقها بالا برود، صندوقهای دارا هم متاسفانه، چون بازارگردان ندارد نزدیک شدن به خالص ارزش داراییها ممکن نیست و عرضه و تقاضا به درستی شکل نمیگیرد و در نتیجه باعث ضرر خریداران این سهام شد و در حال حاضر در ۵۰ درصد زیان قرار دارند که متاسفانه زیان بسیار سنگینی است و همچنان هم وضعیت اقتصادی پالایشگاها اعلام نمیشود که چه وضعیتی دارند.
دارابی با توجه به این که آیا دولت میتواند این درخواست (ارزان شدن نرخ خوراک پالایشگاهی) را قبول کند و این تصمیم قابلیت اعمال دارد؟ گفت: بله ارزان شدن نرخ خوراک پالایشگاهی قابلیت اعمال دارد؛ از این نظر که قرار بود تخفیف بیشتری متناسب با تخفیفهایی که به مشتریان خارجی داده میشود به پالایشگاههای داخلی هم داده شود، به هر حال دولت میتواند بسیاری از کارها را برای بازگشت اعتماد مردم به بورس انجام دهد.
بیشتر بخوانید
دارابی در پاسخ به این سوال که آخرین باری که نرخ خوراک پالایشگاهها تغییر کرد چه مقدار بود و این نرخ چگونه محاسبه میشود؟ بیان کرد: طبق قانون اصل ۴۴، پنج درصد نسبت به قیمت فوب خلیج فارس تخفیف دارند، این نرخ، بر اساس نرخ فوب خرید خلیج فارس محاسبه میشود.
دارابی در پاسخ به این سوال که دولت برای کاهش وجبران خسارت مردم در پالایش یکم چه کاری باید انجام دهد؟ گفت: مهمترین کاری که دولت میتواند انجام دهد این است که روابط اقتصادی وزارت نفت و پالایشگاهها را شفاف کند، صادرات و واردات نفت خام و فرآوردههای پالایشگاهی توسط خود پالایشگاهها صورت گیرد؛ جریان مالی پالایشگاهها اصلاح شود.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: یعنی میزان و کیفیت نفت خام عرضه شده در پالایشگاه ها مشخص شود. همین موضوع باعث می شود که مردم پی به قیمت گذاری اقتصادی در سهامشان ببرند و از دستوری نبودن قیمت گذاری مطمئن شوند.
گفتنی است؛ چند هفته ای است که سهامداران پالایش یکم پویشی تحت عنوان (کمپین سرمایهگذاران صندوق پالایش یکم) تشکیل داده و به دنبال تخفیف در قیمت خوراک پالایشگاه ها برای بالا بردن ارزش این سهام در بورس هستند.
انتهای پیام/
چطور شد وقتی دژپسند به مجلس آورده شد بازار سبز شد
همه اش دست دولت است
چطور شد وقتی دژپسند به مجلس آورده شد بازار سبز شد
همه اش دست دولت است
چطور شد وقتی دژپسند به مجلس آورده شد بازار سبز شد
همه اش دست دولت است
لطفا کارشناسان این احتمال را مورد بررسی قرار دهند
تورو خدا یک فکر برای ما که در ضرر فروختیم بکنید
بیچاره شدم حالا فقط به بانک بدهکارم خودم هم جوشکار ساختمون هستم
مثلا می گویند سهامداری کنید خب من خودم بعضی سهم های به اصطلاح هم بنیادی خوبی دارن و هم شاخص سازن را در مرداد ماه خریدم و در آن زمان کسی که تو صف فروششان می رفتم سرزنش می کردم خب نتیجه شش ماه سهامداری من تا حالا چی شد اگر اول با کمی ضرر خروج میکردم و در موقعیت مناسب ورود می کردم بهتر نبود؟
پس جمله سهامداری یک جمله کلیشه ای هست
کسانی که ما را دعوت به سهامداری میکردن خودشان در ۲۱۰۰ خالی کردن
اما یک فکری باید به صندوق های پالایش بکنند که لااقل به قیمت سر به سری و با یک حداقل سودی برسن
که چند تا راه حل دارد به نظر من
۱_ حمایت از سهام ها ی پالایشگاهی که حداقل به قیمت بازشدن پالایش برسن. مثلا شپنا در موقع بلزشدن پالایش ۱۹۰۰ تومان تقریبا بود و یا شبریز ۳۷۰۰ و این حمایت موقتی نباشد.
۲_ کسانی که پالایش را در پذیره نویسی ثبت نام کرده اند وآن را فروختن ببیند چقدر ضرر کرده اند معادل آن ضرر را بشون نقدی بدهن. مثلن یک نفر هشت تومن فروخته دو تومن ضرر بدهن برا هر سهم یک نفر شش تومن فروخته چهار تومن ضرر بدهن و کسی که هم ضرر نکرده و یا سود داشته که هیچ
۳_ به کسانی که پالایش خریده ان تعدادی دیگری سهام از سهام های دولتی برای جبران داده شود البته برنامه ای بریزن که هنگام دادن این سهام ها فشار فروش بالا ترود.
مردم کجا شکایت کنن از دست شما؟