سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خبر داد؛

طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در مرحله نهایی

لاجوردی گفت: طرح «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» در حال تصویب است و مراحل نهایی آن در حال طی شدن است.

به گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، دوازدهمین نشست کارگروه‌های تخصصی تدوین برنامه دولت مردمی و تحول گرا با موضوع «حضرت زهرا (س) الگوی کامل زن مسلمان» توسط جامعه اسلامی مدیران و با حضور زهره سادات لاجوردی دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و فاطمه آلیا نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در ابتدای نشست زهره سادات لاجوردی با اشاره به شخصیت ممتاز حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: با وجود اینکه این حضرت طول عمر کوتاهی داشتند، اما زندگی ایشان پربرکت بود و برای تمام مردم جهان می‌تواند الگو باشد. شخصیت ایشان در ابعاد سیاسی، اجتماعی و جهادی بسیار ممتاز است. از دوران کودکی که با رنج و سختی مبارزه آشنا شدند در شعب ابی طالب حضور داشتند و بعد از ازدواج تمام زندگی ایشان جهاد فی سبیل لله بود و در حال مبارزه بودند. ایشان کانون مراجعات مردم بودند و در بین مردم می‌زیستند، در تربیت فرزندان و تبعیت از ولایت نیز ایشان اسوه هستند و زندگی این بانو گواه آن است که از تجملات و تشریفات بدور بودند.

لاجوردی گفت: حضرت فاطمه زهرا (س) یک زن در بالاترین تراز یک جامعه اسلامی است. در محیط اسلامی زن رشد علمی، شخصیتی، اخلاقی و سیاسی دارد و در مهم‌ترین مسایل اجتماعی در صف مقدم است و در عین حال به وظایف داخل خانه می‌رسد. سیره زندگانی حضرت زهرا الگوی کامل و کارامد سبک زندگی اسلامی است که باید از آن بهره ببریم. امروز در نظام اسلامی زنانی که با حفظ اصول فعال هستند در حقیقت پیروان حضرت زهرا (س) هستند. منزلت زن مسلمان اجازه غرق شدن در امور بی ازش دنیایی را نمی‌دهد. در دوره فعلی که شاهد مشکلات زیادی در بین جوانان هستیم می‌بینیم که اگر به این الگو‌ها برگردیم و سخت گیری‌های بی مورد در ازدواج‌ها حذف شود می‌توانیم آثار و برکات فراوان آن را ببینیم.

نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز در رابطه با نقش زن در انقلاب اسلامی و تمدن اسلامی شاهد آن هستیم که بسیاری از زنان ما از جایگاه علمی بالایی برخوردارند. حضور سازنده زن در ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی لازم است و می‌بینیم که اسلام به زنان شخصیت بالایی داده است.

وی ادامه داد: همچنین همراهی زنان در انقلاب بسیار موثر بوده است و امام خمینی (ره) می‌فرمایند «ما نهضت خودمان را مدیون زنان می‌دانیم»، رهبر معظم انقلاب بار‌ها بر این مساله تاکید دارند که اسلام با فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی زن موافق با شی وارگی زنان مخالف است. اگر بخواهیم از نظر بیانیه گام دوم به حوزه زنان و خانواده نگاه کنیم این مورد را از ارکان جامعه بر شمردند. در موضوع تولید فکر و تربیت انسان نقش زنان بسیار برجسته است. امروز زنان مسلمان ایرانی ثابت کرده اند که می‌توان عفیف بود و در عین حال در جامعه حضور داشت.


بیشتر بخوانید

فلاحی: فراکسیون زنان به دنبال مدیریت مشکلات در حوزه مهریه است


وی افزود: با توجه به تاکید رهبرمعظم انقلاب بر فرهنگ و اقتصاد، در کمیسیون فرهنگی مجلس فعالیت‌ها در حال انجام است. در مسائل فرهنگی لازم است کسانی وارد شوند که خودشان دغدغه مسایل فرهنگی را داشته باشند. در مساله جمعیت طرح «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» در حال تصویب است و مراحل نهایی آن طی می‌شود. در کمیسیون مشترک نیز به جد به این موضوع پرداخته می‌شود. ما فکر می‌کنیم با توجه به مشوق‌هایی که در این طرح در نظر گرفته شده نتایح خوبی حاصل خواهد شد. با این وجود شاهد هستیم که عده‌ای به دنبال تضعیف مجلس انقلابی هستند.

در ادامه این نشست فاطمه آلیا نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با تسلیت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) به اهمیت نقش زن در جامعه، خاطر نشان کرد: خانم فاطمه (س) فقط الگوی زنان نیستند و در صحبت امام حسن عسکری داریم که ایشان می‌فرمایند که ما امامان حجت خدا بر مردم هستیم و حضرت فاطمه حجت خدا بر ماست؛ لذا ایشان یک الگوی کامل بر همه آحاد جامعه محسوب می‌شوند. در مقطعی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که از حضرت فاطمه (س) به عنوان الگو نام برده می‌شد اعلام می‌کردند که ایشان الگوی در دسترسی نیستند. اگر ما ریشه‌های انقلاب را بررسی کنیم نقش الگوگیری زنان مان را می‌بینیم این موارد را در ماجرای تحریم تنباکو و مقابله تصویب طرح‌هایی در مجلس شورای ملی می‌بینیم.

نماینده ادوار مجلس گفت: در زمان پهلوی اول که قانونی علیه حجاب زنان اجرا شد جامعه زنان ما بیدار بودند و با رهبری روحانیت به مقابله با آن پرداختند. وقتی امام علی (ع) در مسئله غدیر تنها شدند حضور حضرت زهرا (س) در حمایت از ولایت را بسیار پر رنگ می‌بینیم و ایشان از مهاجر و انصار برای احقاق حق دعوت بعمل می‌آورند. اگر ما ۲۴۰ هزار شهید در دفاع مقدس تقدیم کردیم یعنی به همین تعداد مادر شهید حماسه ساز داریم و این شهدا ثمره تربیت مادران جامعه ما بودند.

آلیا با بیان اینکه متاسفانه در برهه‌ای بعد از انقلاب بحث الگوگیری از خانم فاطمه زهرا (س) دچار آفت شده و حتی از سوی مسئولین برای زندگی تجملی صحبت‌هایی می‌شود که کاملا با ساده زیستی حضرت مغایر است، اظهار داشت: افرادی بعضا در جامعه ما مسئولیت دارند که دائما به دنبال فرهنگ غربی هستند. هر زمان جامعه زنان ما از الگو‌های درست فاصله گرفتند، می‌بینیم که عامل آن برخی دولت‌ها بودند.

وی در ارتباط با مخفی بودن مزار حضرت زهرا (س) گفت: این اقدام خانم فاطمه زهرا (س) که وصیت کردند مزارشان مخفی باشد یک مشی سیاسی بود تا از حیله گری دشمنان جلوگیری کنند. به این دلیل که افرادی که فدک را غصب کردند و بحث غدیر را نادیده گرفتند آماده بودند که با نیرنگ جامعه را فریب دهند. همین نیت در مسائل روز کشورمان نیز دیده می‌شود و افرادی که با خط ولایت در برهه‌های مختلف مخالفت می‌کردند آماده هستند با غوغاسالاری افکار عمومی را منحرف کنند.

آلیا با اشاره به گام دوم انقلاب افزود: مطابق با بیانیه گام دوم ما باید یک آسیب شناسی نسبت به اقدامات انجام شده داشته باشیم و برای گام دوم سرعت خود را افزایش دهیم. در منشور گام دوم زن و مرد مطرح نشده و انسانیت آن‌ها خطاب قرار گرفته و گفته شده جهشی در تولید تفکر داشته باشید. در مسیر شکل گیری تمدن اسلامی زنان باید متوجه وظایف خود باشند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.