سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فشار خون بالا باعث بروز چه بیماری‌هایی می‌شود؟

فشار خون بالا یکی از مشکلات جدی و رایج است که پیامد‌های زیادی در پی دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   فشار خون بالا یکی از مشکلات جدی و رایج است که پیامد‌های ذیل را به رنبال دارد:

یکی از مشکلات جدی و رایج است که پیامد‌های ذیل را به رنبال دارد:

آسیب به شریان
شریان‌ها باید سفت و شل شوند و حرکت جهشی داشته باشند تا خون به راحتی در قلب و ریه حرکت کند تا از این طریق اکسیژن دریافت کرده و به دیگر اندام‌های داخلی بدن و بافت‌ها برساند. فشار خون بالا فشار زیادی به دیواره عروق وارد می‌کند. این مسئله به دیواره داخلی رگ‌ها آسیب وارد کرده و باعث تجمع چربی یا پلاکت‌های خون می‌شود. این پلاکت‌ها باعث سفت شدن و باریک شدن عروق می‌شود و در نتیجه رگ‌ها نمی‌توانند کار خود را به خوبی انجام دهند.

آنوریسم زمانی رخ می‌دهد که فشار خون بخشی از یک رگ را به بیرون فشار داده و دیواره آن ضعیف می‌شود. اگر این بخش ضعیف شده پاره شود، منجر به خونریزی داخلی در بدن می‌شود که مسئله خیلی جدی و خطرناکی است. این مشکل برای هر یک از عروق خونی ممکن است رخ دهد، اما معمولا آنوریسم در آئورت خیلی رایج‌تر است؛ آئورت aorta یا سرخرگ بزرگ به بطن چپ قلب متصل است و خون تصفیه شده را به تمام بدن می‌رساند. اگر هر یک از رگ‌های شما آسیب ببیند، ممکن است دچار آنوریسم شوید حتی اگر به فشار خون بالا مبتلا نباشید.

بیماری عروق کرونر
بیماری عروق کرونر زمانی رخ می‌دهد که پلاکت‌های خون در عروق نزدیک به قلب تجمع پیدا می‌کنند. این مسئله گردش خون را آهسته می‌کند و منجر به بروز درد قفسه سینه یا ریتم قلبی عجیب (با نام آریتمی arrhythmia) می‌شود. انسداد منجر به حمله قلبی می‌شود.

حمله قلبی
زمانی که پلاکت‌ها تجمع پیدا می‌کنند یا یک لخته خون رها می‌شود تا یکی از رگ‌های قلب را مسدود کند، حمله قلبی بروز می‌کند. انسداد قلب مانع رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به عضله قلب می‌شود. این امر به قلب آسیب می‌زند.

ممکن است در قفسه سینه خود احساس فشار یا درد کنید، اما گاهی در دست ها، گردن یا فک هم احساس درد خواهید کرد. در این شرایط نفس کشیدن سخت خواهد بود و ممکن است احساس سرگیجه و تهوع داشته باشید.

در صورت مشاهده هر یک از این علائم هشدار دهنده بلافاصله به اورژانس اطلاع دهید.

بیماری عروق محیطی
بیماری عروق محیطی مانند بیماری عروق کرونر است، اما بر روی رگ‌های دور از قلب تاثیر می‌گذارد، از جمله رگ‌های دست، پا، سر و شکم. در این شرایط ممکن است اغلب در هنگام پیاده روی یا بالا رفتن از پله‌ها احساس درد و گرفتگی در پا‌ها داشته باشید. به علاوه زیاد احساس خستگی می‌کنید. این درد در زمان استراحت برطرف می‌شود و در زمان حرکت مجددا بروز می‌کند. بیماری عروق کرونر اگر درمان نشود، منجر به بروز مشکلات جدی مانند سکته مغزی، زخم معده و از دست دادن گردش خون در پا‌ها می‌شود که قطع عضو را در پی خواهد داشت.

نارسایی قلب
فشار خون بالا می‌تواند باعث تنگ شدن عروق شود و به مرور زمان کار را برای قلب سخت‌تر کرده و قلب را ضعیف‌تر می‌کند. در نهایت قلب آنقدر ضعیف می‌شود که نمی‌تواند خون کافی برای بقیه قسمت‌های بدن تامین کند. این امر نارسایی قلبی نامیده می‌شود.

بزرگ شدن قلب
وقتی قلب برای خونرسانی به اطراف سخت‌تر کار می‌کند، عضله قلب محکم‌تر می‌شود. در نتیجه کل قلب بزرگتر می‌شود. هر چه قلب بزرگتر شود، توانایی آن برای انجام کار کمتر خواهد شد. در نتیجه بافت‌های بدن اکسیژن و مواد مغذی را به اندازه کافی دریافت نمی‌کنند.

سکته مغزی
فشار خون بالا مهم‌ترین عامل سکته مغزی است. دو نوع سکته مغزی وجود دارد:

سکته مغزی هموراژیک: یکی از رگ‌های ضعیف در مغز پاره می‌شود.
سکته مغزی ایسکمیک: یک لخته خون یا پلاک خونی آزاد شده و مانع گردش خون به سلول‌های مغز می‌شود.
زمانی که مغز خون کافی دریافت نمی‌کند، سلول‌های آن شروع به مردن می‌کنند. این مسئله بر روی توانایی فرد برای فکر کردن، حرکت کردن، صحبت کردن و دیدن تاثیر می‌گذارد. نشانه‌های سکته مغزی عبارتند از:

افتادگی صورت
ضعف در بازو‌ها و دست‌ها
مشکل در تکلم
در این شرایط به اورژانس اطلاع دهید.

زوال عقل
فشار خون بالا می‌تواند باعث تجمع پلاک‌های خونی شود که عمل خونرسانی به مغز را انجام می‌دهند. انسداد این رگ‌ها می‌تواند گردش خون به بقیه قسمت‌های بدن را نیز آهسته کند. زمانی که طرز کار مغز تغییر می‌کند، زوال عقل یا دمانس عروقی vascular dementia بروز می‌کند.

این عارضه بر روی چگونگی فکر کردن، صحبت کردن، دیدن و به خاطر آوردن – و حتی حرکت کردن – تاثیر می‌گذارد. این عارضه معمولا به آهستگی و به مرور زمان بروز می‌کند. اما اگر دچار سکته مغزی شده باشد، علائم آن را سریع‌تر در خود مشاهده می‌کنید.

نارسایی کلیه
فشار خون بالا دومین عامل مهم در بروز نارسایی کلیه است. رگ‌هایی که کلیه برای رهایی از مواد زائد و مایعات اضافه از آن‌ها استفاده می‌کند، بر اثر فشار خون بالا تنگ و سفت می‌شوند. فشار خون بالا مانع رسیدن خون کافی و مواد مغذی به فیلتر‌هایی به نام نفرون می‌شود. این امر در نهایت مانع عملکرد درست کلیه‌ها و نارسایی کلیه می‌شود.

مشکلات بینایی
به مرور زمان فشار خون بالا می‌تواند گردش خون به سمت شبکیه چشم را آهسته کند. شبکیه لایه‌ای از بافت‌های حساس به نور در پشت چشم است. به علاوه فشار خون بالا رسیدن خون به عصب‌های بینایی را نیز مختل می‌کند. عصب‌های بینایی سیگنال‌هایی را به مغز ارسال می‌کنند. هر یک از این دو ممکن است منجر به تاری دید شود. همچنین فشار خون بالا باعث انباشته شدن آب در زیر شیکیه می‌شود. این امر باعث آسیب دیدن بافت و تاری دید می‌شود.

از دست دادن تراکم استخوانی
افراد مبتلا به فشار خون بالا اغلب کلسیم بیشتری در ادرار خود دارند. شاید به همین دلیل است که فشار خون بالا باعث می‌شود بدن مقدار زیادی از این ماده معدنی را از دست بدهد. کلسیم برای حفظ قدرت استخوان‌ها ضروری است. از دست دادن کلسیم باعث شکستگی استخوان‌ها به ویژه در خانم‌های مسن می‌شود.

آپنه خواب
فشار خون بالا باعث شل شدن عضلات گلو شده و به طور موقت، اما مکرر، باعث وقفه تنفسی در هنگام می‌شود. فشار خون بالا باعث بروز آپنه خواب می‌شود که آپنه به خودی خود منجر به بالا رفتن فشار خون می‌شود. برای درمان سریعتر این شرایط حتما به پزشک مراجعه کنید. رفع این مشکل از بروز سایر بیماری‌ها و مشکلات نیز پیشگیری می‌کند.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.