به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، امروز و به مناسبت روز ملی هوای پاک و با هدف رفع نیازهای پژوهشی و فناورانه در حل مشکلات و تهدیدات زیست محیطی و تقویت همکاریهای علمی و پژوهشی و تسهیل و اولویت دهی در اجرای پروژههای عملیاتی و پژوهشی تفاهم نامهای بین اداره کل حفاظت محیط زیست فارس و دانشگاه صنعتی شیراز امضا و مبادله شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس در جلسه امضا و مبادله این تفاهمنامه گفت: دانشگاه صنعتی شیراز به عنوان یک مرجع تاثیرگذار علمی میتواند در مدیریت کیفیت هوا، حمایتهای ارزشمندی از محیط زیست داشته باشد.
حمید ظهرابی گفت: زمانی این همکاری موثر و نوید بخش است که همکاران ما بتوانند در حوزه اجرا و به صورت عملی از توان متخصصین در حوزههای مختلف دانشگاه استفاده کنند.
او افزود: باید بر موضوعات آب و آلودگی هوا تمرکز بیشتری انجام شود و دلایل مشکلات را بررسی کنیم.
ظهرابی گفت: مشکلات آب میتواند ناشی از راندمان پایین مصرف، مصرف غیر اصولی و تناسب نداشتن مصرف با میزان تولید باشد، ارزش افزودهای که به ازای هر مترمکعب آب در کشور ایجاد میشود، کمتر از یک سوم میانگین جهانی است و در مقایسه با کشورهای توسعه یافته وضعیت بدتری وجود دارد.
او با اشاره به معضل مصرف انرژی، اضافه کرد: از موارد مرتبط با انرژی که در افزایش آلودگی هوا نقش دارد، کیفیت سوخت مصرفی در حمل و نقل، استفاده خانگی و صنعت است.
ظهرابی اظهار کرد: علاوه بر آن شیوه استفاده از آن برای تبدیل انرژی به خدمات و کالای مورد نیاز نیز شرایط نابسامانی را ایجاد کرده به نحوی که میزان مصرف و هدر رفت انرژی در ایران تقریبا سه برابر استاندارد جهانیست و درمقایسه با کشورهای اطراف هم بسیار بیشتر است.
او با بیان اینکه یک نقیصه عظیم در این حوزه نبود تکنولوژی است، گفت: تولید چنین تکنولوژی در حیطه تواناییهای دانشگاه صنعتی است و برای دستیابی به محیط زیستی سالم وتغییر الگوی مصرف، کنترل آلودگی ها، بازچرخانی و استفاده مجدد ازمنابع باید بتوانیم از این تکنولوژی و فناوریهای نوین بهره ببریم.
ظهرابی افزود: در گذر از آمایش سرزمین و انتخاب و نحوه توسعه کلان شهرهایمان که خود از دلایل ایجاد و کسترش آلودگی هاست، توسعه نیافتن تکنولوژی نیز از عوامل بسیار مشهود در این زمینه است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس تاکید کرد: محیط زیست در حوزه تکنولوژیهای نوین برای حفاظت، پایش و کنترل آلودگی ها، حفاظت و مدیریت و مصرف اصولی منابع به همکاری و مشارکت دانشگاه نیازمند است.
براساس این گزارش، در ادامه جلسه موضوع رفع مشکلات صنایع آلاینده، همکاری دو جانبه برای ایجاد بانک اطلاعاتی مربوط به آلایندههای هوا، آب، خاک و پسماند و در اختیار قرا دادن نیازها و اولویتهای پژوهشی و راهکارهای استفاده از ظرفیتها و تخصصهای موجود در دانشگاه صنعتی شیراز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/