سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زنان آلمانی اجازه چه کار‌هایی را نداشتند؟ + تصاویر

زنان آلمانی نمی‌توانستند بدون اجازه همسر گواهینامه بگیرند، حساب بانکی بازکنند، رأی بدهند و کار کنند.

 

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش توجه شما همراهان  را به ماجرایی از آنچه زنان نمی‌توانستند در آلمان انجام دهند، جلب می‌کنیم؛ آنان نمی‌توانستند بدون اجازه همسر گواهینامه بگیرند، حساب بانکی بازکنند، رأی بدهند و کار کنند؛ اما زنان آلمانی برای به دست آوردن حقوقشان سرسختانه جنگیدند و هنوز هم در این راه مبارزه می‌کنند.

سال ۱۹۶۱: قرص ضدبارداری در داروخانه

در داروخانه‌های آلمان قرص‌های ضدحاملگی عرضه می‌شود. دیگر زنان می‌توانند خودشان در مورد بارداری تصمیم بگیرند. در ابتدا قرص‌های ضدبارداری را تنها در اختیار زنان قرار می‌دادند که چندین فرزند داشتند.

سال ۱۹۵۸: اخذ گواهینامه بدون اجازه شوهر

زنان آلمانی اجازه داشتند گواهینامه بگیرند، اما شرط گرفتن گواهینامه داشتن اجازه شوهر بود. این شرایط با تصویب "قانون برابری حقوق زنان و مردان" در سال ۱۹۵۸ تغییر کرد.

اکتبر ۱۹۷۰: زنان در لباس "مردانه"

زنان در ابتدا موظف بودند "زنانه" لباس بپوشند: با دامن و پیراهن. در شهر برمن یک زن کارمند به دلیل پوشیدن یک شلوار قرمز سر کار، اخراج شد. در روز ۱۴ اکتبر سال ۱۹۷۰ یک سیاستمدار زن آلمانی دست به کاری زد که تا آن روز سابقه نداشت: لنوته فن‌بوتمر از حزب سوسیال دموکرات در این روز به عنوان نخستین زن با کت و شلوار در پشت تریبون پارلمان قرارگرفت.

نوامبر سال ۱۹۱۸: حق رأی برای زنان

در این سال حق رأی زنان به رسمیت شناخته شد. از ژانویه سال ۱۹۱۹ به بعد زنان در آلمان حق شرکت در انتخابات را داشتند. آنیتا آگسپورگ یکی از زنانی که برای به دست آوردن این حق سرسختانه مبارزه کرد. سال ۱۹۰۲ نخستین انجمن حق رأی زنان در آلمان توسط او بنا نهاده شد.

تابستان ۱۹۰۰ - حق تحصیل در دانشگاه برای زنان

امروزه تحصیل دختران در دانشگاه‌ها امری عادی است. اما برای این امر عادی و حق بدیهی، زنان سال‌ها جنگیده‌اند. در سال ۱۹۰۰ دانشگاه‌های فرایبورگ و هایدلبرگ در آلمان نخستین دانشگاه‌هایی بودند که به طور رسمی به زنان اجازه تحصیل دادند. دانشگاه‌های دیگر هم سال‌های بعد به این دو دانشگاه پیشرو پیوستند. اما مقاومت در برابر زنان در جایگاه پرفسور یا پژوهشگر همچنان تا سال‌ها ادامه داشت.


بیشتر بخوانید

مه سال ۱۹۴۹: حق برابری زن و مرد

الیزابت زلبرت کسی بود که سنگ بنای برابری زن و مرد در جمهوری فدرال آلمان را بنا نهاد. از این سیاستمدار آلمانی از حزب سوسیال دموکرات به عنوان "مادر قانون اساسی" یاد می‌شود. نتیجه‌ی تلاش‌های زلبرت ماده سه قانون اساسی آلمان است: «مردان و زنان برابرند»؛ تنها چند واژه، اما واژه‌هایی که معنا و نقش مهمی در زندگی نسل بعدی بازی کردند.

سال ۱۹۲۳: نخستین پلیس‌های زن در آلمان

۹ زن در مرکز پلیس شهر کلن از سال ۱۹۲۳ اجازه پوشیدن یونیفورم را یافتند. اما مسوولیت آن‌ها محدود به حوزه جوانان خطرناک. در دهه‌ی بیست قرن نوزدهم میلادی یگان‌های پلیس جنایی که اعضای آن‌ها را زنان تشکیل می‌دادند شروع به کار کردند که مسوولیت رسیدگی به جرایم کودکان و نوجوانان تا ۱۴ سال را به عهده داشتند.

آوریل ۱۹۹۴: حق نگه‌داشتن نام خانوادگی پس از ازدواج
در آوریل سال ۱۹۴۴ زنان اجاره یافتند نام فامیل شوهرشان را کنار بگذارند. زنان از این تاریخ به بعد حق یافتند پس از ازدواج نام خانوادگی خود را حفظ کنند. اما برای فرزندشان باید به یک توافق برسند که کدام نام‌خانوادگی را برای او انتخاب می‌کنند.

۱۹۶۲: زنان اجازه بازکردن حساب دارند

تا سال ۱۹۵۸ مردان صاحب حق تصمیم‌گیری در مورد زن و فرزندان بودند. حتی اگر مردی به همسر خود اجازه کار کردن می‌داد، رسیدگی به امور مالی و مدیریت حقوق زن با مرد بود. تا سال ۱۹۵۸ مردان می‌توانستند مانع از ادامه کار کردن زن شوند. بازکردن حساب بانکی برای زنان آلمانی تا سال ۱۹۶۲ بدون اجازه مرد ممکن نبود.

منبع:تابناک

انتهای پیام/

 

برچسب ها: زنان آلمانی ، حق رای
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۳۶ ۰۱ بهمن ۱۳۹۹
برابری همیشه درست نبوده و نیست . باید دنبال عدالت بود نه برابری .
غفار
۱۰:۴۷ ۰۱ بهمن ۱۳۹۹
هرکس میخوادزن بگیره بایدزن خارجی بگیره زن خارجی مهریه نداره بهتره شیطان پرست هم نیست
پیمان اشراقی
۱۰:۳۴ ۰۱ بهمن ۱۳۹۹
برای همین الآن به این کشور اجازه نداده اند عضو شورای امنیت شود .
ناشناس
۰۹:۲۵ ۰۱ بهمن ۱۳۹۹
خیلی خیلی مطلب جالبی است
برای. اگاه شدن جوانان که اهل تحقیق و مطالعه نیستند
از این جور مطالب بیشتر بگذارید
واقعا ممنون
ناشناس
۰۹:۲۳ ۰۱ بهمن ۱۳۹۹
در تمام دینا خانمها اجازه هیچ کاری نداشتند
حتی خانمها را بدیوم مینامیدند که باعث بدشانسی خانواده میشه
ناشناس
۰۹:۰۸ ۰۱ بهمن ۱۳۹۹
پس ما به عقب برگشتیم الانم که قرص ضد بارداری رو مراکز بهداشت به همه نمیدن