سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهره گیری از ظرفیت تمامی صاحب‌نظران برای تدوین برنامه هفتم توسعه یزد

استاندار یزد گفت: از ظرفیت و نظرات تمامی صاحب نظران و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی برای تدوین برنامه هفتم توسعه استان بهره گرفته می شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، محمدعلی طالبی، استاندار یزد در نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان با بیان اینکه در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه قرار داریم، گفت: باید یک ارزیابی و نگاه آسیب شناسانه‌ی دقیق از اجرای برنامه‌های توسعه قبلی در استان یزد صورت گیرد تا به پشتوانه این نگاه، چارچوب‌های مناسبی برای برنامه هفتم توسعه در استان تدوین شود.

او با اشاره به اهمیت تغییر جهت ریل گذاری توسعه استان یزد، اظهارداشت: با توجه به الزاماتی که امروز با آن مواجه هستیم و مشکلات و محدودیت‌هایی همچون محدودیت منابع آبی، مسائل مربوط به محیط زیست و اطلس بیکاری و اشتغال استان ایجاب می‌کند در جهت گیری‌های توسعه استان تغییراتی ایجاد شود.

طالبی به بیان اینکه طی دو سال گذشته رویکرد‌های جدیدی برای توسعه استان یزد در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: به عنوان نمونه، راهبرد اقتصاد دانش بنیان یکی از اولویت‌های اصلی و اساسی در زمینه توسعه استان قرار گرفته و این راهبرد باید در برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گیرد.

استاندار یزد ادامه داد: رونق گردشگری استان از دیگر اولویت‌های مهم توسعه استان به شمار می‌آید.

طالبی عنوان کرد: برای اینکه بعضی از مفاهیم، راهبرد‌ها و اولویت‌های استان به خوبی در این برنامه منظور شود، باید در این زمینه کاری جدی و اثرگذار صورت گیرد.

او خاطرنشان کرد: قطعا با حضور صاحب نظران، مدیران ذی ربط، هم افزایی با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و به خدمت گرفتن و همراهی بخش خصوصی و تشکل‌های غیر دولتی و دریافت دیدگاه‌ها و نظرات آن‌ها برای تدوین برنامه هفتم توسعه استان، اتفاقات خوبی در این زمینه رقم می‌خورد.

استاندار یزد با بیان اینکه در قانون برنامه هفتم توسعه اولویت‌های استان یزد باید به صورت جدی مورد پیگیری قرار گیرد، تصریح کرد: بعضی از مشکلات و موانع زیر ساختی برای توسعه متوازن در استان یزد وجود دارد که متاسفانه در مقطعی از زمان به این زیرساخت‌ها توجه لازم نشده، بنابراین باید با جدیت پیگیر این خلاء‌ها بوده و در بحث تامین زیرساخت‌ها اقدمات اساسی صورت گیرد.

طالبی با اشاره به لزوم توسعه صنایع کم آبخواه و هایتک، مطابق اطلس بیکاری استان، افزود: از یک سو موضوع نرخ بیکاری در استان یزد مطرح می‌شود و از سوی دیگر صنایع، معادن و واحد‌های اقتصادی برای تامین نیروی کار خود با مشکل روبرو هستند.

او ادامه داد: مسئله مذکور نشان می‌دهد تعادلی بین اطلس بیکاری استان و نیاز واحد‌های اقتصادی آن، برای توسعه بیشتر وجود ندارد.

استانداریزد خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه یکی از چالش‌های استان یزد، بیکاری فارغ التحصیلان و بانوان است، لذا باید این جهت گیری در برنامه ریزی‌های استان و در قالب برنامه توسعه لحاظ شود تا مشکلات این بخش از جامعه مرتفع شود.

طالبی در ادامه با تاکید بر اینکه در برنامه هفتم توسعه استان یزد، باید نیاز‌های کلان استان مورد توجه قرار گیرد، اظهارداشت: موضوع انتقال آب از منابع دریای عمان و خلیج فارس و نیز تامین آن از سرچشمه‌ها و سرشاخه‌های زاگرس مرکزی برای استان یزداهمیت ویژه‌ای داشته و لازم است مسائلی که در این زمینه در حال پیگیری است، در برنامه هفتم توسعه استان دیده شود.

استاندار یزد خاطرنشان کرد: منابع آبی خوبی در کشور موجود است که با تقویت نگاه ضرورت تامین آب فلات مرکزی ایران، می‌توان با دغدغه کمتر نسبت به مسائل مربوط به حوزه آب، موضوعات توسعه‌ای استان را دنبال کرد.

طالبی اظهارداشت: ضروری است از ظرفیت قانون برنامه هفتم توسعه استان، برای تمرکز بر رفع برخی موانع قانونی که فرا راه دستگاه‌ها وجود دارد، استفاده و آن‌ها را برطرف کنیم.

او با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه بعضی از موضوعاتی که نیازمند یک راهبرد جدی در سطح ملی است، باید تعیین تکلیف شوند، تصریح کرد: از جمله این موضوعات می‌توان به مباحث مربوط به مهاجرت و اتباع بیگانه و مسائل حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی اشاره کرد چراکه این موضوعات در تدوین برنامه‌های توسعه کمتر مورد توجه و اهتمام قرار گرفته است.

طالبی همچنین بر ایجاد ارتباط و تعامل خوب بین نخبگان استان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، دبیرخانه آن و کارگروه‌های مختلف برای پیشبرد اهداف به خصوص در حوزه تدوین برنامه هفتم توسعه تاکید کرد.

استانداریزد تصریح کرد: در دانشگاه‌ها و تشکل‌های غیر دولتی استان نیز چنین فضای تعامل و همکاری حاکم است.

او ادامه داد: یزد از عصاره‌ای از دیدگاه ها، نظرات، توان ملی و منابع انسانی شایسته برخوردار است و امیدواریم ارتباط و تعامل در سطح استان یزد با مجمع تشخیص مصلحت نظام تقویت شود.

استانداریزد با اشاره به تجربه خوب استان در تعامل و هماهنگی دولت و بخش خصوصی طی دو سال گذشته، خاطرنشان کرد: در این مدت تشکل‌های بخشی خصوصی در کنار مجموعه استان قرار گرفتند.

طالبی در ادامه عنوان کرد: مدیران استان باید با جسارت، پیگیر مسائل و مشکلات مردم و رفع آن‌ها باشند.

استاندار در بخش دیگری سخنان خود و با اشاره به تعامل دستگاه‌های نظارتی استان با مدیران اذعان کرد: شورای دستگاه‌های نظارتی استان یزد یکی از فعال‌ترین شورا‌های کشور است که اهتمام ویژه‌ای نسبت به حل مشکلات و برداشتن موانع پیش روی دستگاه‌های دولتی دارد.

طالبی در پایان خاطرنشان کرد: نوع تعاملی که امروز بین دستگاه‌های قضایی با مجموعه دستگاه‌های دولتی استان یزد برقرار است در مناطق دیگر کمتر دیده می‌شود و حتی در برخی موضوعات، دستگاه‌های قضایی استان جلوتر از دستگاه‌های دولتی برای رفع مشکلات موجود حرکت می‌کنند.

انتهای پیام/ غ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.