سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید سالانه ۴۵۰۰ تا ۶ هزار کیلوگرم نگین فیروزه در خراسان رضوی

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: سالانه چهار هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار کیلوگرم نگین فیروزه و ۹ هزار کیلوگرم نگین عقیق در این استان تولید می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مرتضی اشرفی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: واردات انواع سنگ‌ها از سال ۱۳۹۷ تاکنون براساس پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و مصوبه هیأت دولت ممنوع اعلام شده است در حالی که میزان و تنوع تولید در داخل کشور و استان پاسخگوی تقاضای فعلی در بازار نیست.

او به تشریح ظرفیت‌های خراسان رضوی در حوزه گوهرسنگ‌ها پرداخت و افزود: از ۳۹ ماده معدنی قابل تراش شناسایی شده در کشور حداقل ۲۲ نوع در این استان وجود دارد و ۸۵ درصد واحد‌های تراش گوهرسنگ کشور متعلق به خراسان رضوی است که عمده آن‌ها در مشهد و نیشابور قرار گرفته‌اند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: حداقل ۳۸ نقطه استان دارای اندیس گوهرسنگ یا ذخیره شناسایی شده است و هفت معدن گوهرسنگ دارای پروانه بهره‌برداری در این بخش وجود دارد که دو معدن فعال است.

اشرفی بیان کرد: ۷۷.۵ درصد از اندیس‌های شناسایی شده به‌صورت اثر ماده معدنی بوده و ۲۲.۵ درصد دارای پروانه بهره‌برداری هستند.

او تصریح کرد: سالانه چهار هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار کیلوگرم نگین فیروزه و ۹ هزار کیلوگرم نگین عقیق در خراسان رضوی تولید می‌شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ارزش کل تولیدات گوهرسنگ در داخل خراسان رضوی را سه هزار میلیارد ریال ذکر و  تاکید کرد: مصرف سنگ برای تولید زیورآلات در این استان بسیار بیشتر از مقدار مذکور است.

اشرفی اظهار کرد: مزیت نسبی استان تولید زیورآلات در قالب فلز به اضافه سنگ قیمتی است و شهر مشهد نیز به‌عنوان قطب تولید زیورآلات نقره به‌شمار می‌رود.

او در خصوص اقدامات انجام گرفته استانداری خراسان رضوی برای ایجاد دو بازارچه تخصصی گوهرسنگ‌ها در مشهد و دوغارون افزود: در پی انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با ایمیدرو، محل بازارچه مشهد در نظر گرفته شده و ۹ واحد آن برای این منظور اعلام آمادگی کردند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: از آنجا که برخی از فعالان صنعت و بازار گوهرسنگ‌ها قرار است از نقاط دیگر مشهد به بازارچه جدید در محل مورد نظر منتقل شوند، ایمیدرو قرار است امتیازاتی برای آنان قائل شود که در این زمینه مکاتباتی از سوی خراسان رضوی با مسؤولان مرتبط انجام شده است.

اشرفی بیان کرد: در دوغارون نیز با بررسی‌های اولیه انجام شده محلی برای بازارچه تخصصی گوهرسنگ‌ها در نظر گرفته شده که برای تجهیز بخش‌های زیرساختی و امنیتی آن نیازمند مساعدت‌هایی از سوی ایمیدرو هستیم.

او حمایت و سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش و تولید و تراش سنگ با توجه به نیاز بالای موجود از سوی ایمیدرو را ضروری دانست و تصریح کرد: تفکیک کارشناسی فلز زیورآلات و سنگ‌های به‌کار رفته در آن‌ها در دو نهاد بانک مرکزی و وزارت صنعت معدن و تجارت و تمرکز این موضوع در تهران باعث افزایش بروکراسی و طولانی شدن روند صادرات شده است.

انتهای پیام//ا.د
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.