سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فاطمه زهرا(س)، اولین فدایی راه ولایت

سوم جمادی الثانی سال ۱۱ هجری قمری سالروز شهادت مادر مهربانی‌ها است، مادری که با تحمل سختی‌ها معلم ولایت مداری، صبر و ایستادگی در مقابل ظلم بود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، حضرت فاطمه زهرا (س)، دختر گرامی پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) در سوم جمادی الثانی سال ۱۱ هجری قمری پس از گذراندن عمری کوتاه، اما سرشار از درس‌های بزرگ به شهادت رسید.

در دوران کودکی، مادر گرانقدرش را از دست داد و در فراق او در روزگار غربت و محنت پدر بی تابی می‌کرد.

رسول خدا (ص) درباره مقام دختر گرامیش فرمود: اولین کسی که داخل بهشت می‌شود فاطمه است.

مهربانی و عطوفتش نسبت به مردم به حدی بود، که فرزندش امام مجتبی (ع)، شب جمعه‌ای مادر را در محراب عبادت دید که از شب تا صبح فقط برای دیگران دعا می‌کرد و برای خویش دعائی نکرد، فرمود: پسرم! اول همسایه بعد اهل خانه.

وفاداری او نسبت به امیرالمومنین (ع) به حدی بود که در طول سال‌های زندگی با آن حضرت فرمود: «من حیا می‌کنم چیزی از شما بخواهم که توانائی فراهم آوردن آن را نداشته باشید.»

فاطمه زهرا (س) زمانی که می‌دید علی (ع) تنها و غریب مانده و حقش پایمال گردیده، اندوه و دردی بی پایان دلش را می‌آزرد و از زیر پا گذاشتن فرمان خدا مبنی بر امامت حضرت علی (ع) شکوه می‌کرد، تا جایی که در این راه، خود و غنچه نا شکفته اش محسن را فدا نمود.

در هنگام یورش حاکمان غاصب به خانه‌اش، حضرت زهرا (س) به گونه‌ای میان درب و دیوار آسیب دیدند که علاوه بر صدمه‌های سخت، جنین ایشان نیز سقط شد و تازیانه‌های بیشماری بر جان و روح او نشست.

همه این رویداد‌های تلخ و دردناک حضرت زهرا (س) را به بستر بیماری کشاند.

رویداد‌های تلخ، شرایط سخت بیماری و دوری از پدر بیش از پیش شرایط جسمى و وضعیت روحى حضرت زهرا (س) را دشوارتر می‌کرد.

اما حضرت فاطمه (س) با اینکه روز به روز پیکرش آب مى شد، هیچ شکوه‌ای از بیماری نداشت تا به شهادت ایشان منجر شد.

تاریخ دقیق شهادت حضرت فاطمه الزهرا (س)

با توجه به رحلت پیامبر اسلام (ص) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت ۷۵ روز، در سیزدهم تا پانزدهم جمادی الاوّل، شهادت حضرت زهرا (س) است و این ایام را فاطمیة اول می‌خوانند، اما بنا به روایت ۹۵ روز، شهادت حضرت زهرا (س) در سوم تا پنجم جمادی الثانی است و این ایام را فاطمیة دوم می‌خوانند.

بنابراین؛ ایام فاطمیه جمعا ۶ روز می‌باشد، ۳ روز در ماه جمادی الاول و ۳ روز در ماه جمادی الثانی. فاطمیه اول از ۱۳ تا ۱۵جمادی الاول است و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی است.

ظاهراً علت اینکه سه روز در هر ماه به عنوان روز شهادت آن حضرت معرفی شده است به این دلیل است که این احتمال وجود دارد که ماه‌های قمری از رحلت پیامبر (ص) تا شهادت حضرت زهرا (س)،۲۹روز بوده باشند، حال آنکه در صورت کامل بودن ماه‌های قبل، روز شهادت ۱۳ جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود.

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.