سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

منطقه سفید، خیال باطل گردشگران از جزایر جنوبی کشور/ کرونا چه زمان از کشور سفر می‌کند؟

جدی نگرفتن محدودیت‌های کرونایی و سفر‌هایی به مقصد جزایر کشور آن هم با خوش خیالی نبود کووید ۱۹ در آن مناطق آفت این روز‌های کنترل بیماری است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، رعایت محدودیت‌های کرونایی حتی با فروکش کردن پیک سوم بیماری موضوعی است که بار‌ها و بار‌ها از سوی مسئولان بهداشتی کشور مطرح می‌شود و بر آن اصرار دارند، اما گویی برخی با خیال خوش واهی و انکار خطر کرونا اهمیتی به این موضوع نمی‌دهند.

برخی دیگر هم سعی می‌کنند در این کارزار مبارزه با بیماری پیچیده و ناشناخته برای طی کردن اوقات فراغت و تفریح راهی میانبر پیدا کنند و همین تفکر باعث می‌شود تا حتی بخشی کوچک از کشور از شر این ویروس منحوس در امان نباشد.

آنطور که آمار‌ها و نگرانی‌های مسئولان بهداشتی نشان می‌دهد عادی انگاری و کم توجهی به رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی زنگ خطر خیز چهارم بیماری را به صدا در آورده است و گویی سه پیک گذشته درس عبرتی نشد تا چند مدت زندگی غیرعادی را برای حفظ جان خود و دیگران تحمل کنیم.


بیشتر بخوانید


جزایر کشور میزبان بی ملاحظگی و خوشگذرانی

آنطور که شواهد گویاست محدودیت‌های کرونایی و قرمز شدن شهر‌های شمالی نه تنها درس عبرتی برای مقابله با کرونا نشده است بلکه باعث شد تا نقاط دیگر کشور هم از شرایط نسبتا روی روال، در خطر شیوع سریع بیماری قرار بگیرند و اوضاع آنقدر بغرنج شده که حتی صدای اعتراض سخنگوی ستاد ملی کرونا در جلسه با رئیس جمهور را هم درآورد.

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از آماری نگران کننده و سیل سفر‌ها به جزایر جنوبی کشور و به ویژه قشم خبر داد و اینگونه اعتراض خود را بیان کرد: مسافرت‌های بسیار زیادی به شمال و جزیره قشم داشتیم؛ طبق آمار بیش از ۳۰ هزار نفر وارد جزیره قشم شدند و اگر شیوه نامه‌ها رعایت نشود موج چهارم در اواخر بهمن و اوایل اسفند شروع خواهد شد و به این ترتیب در هر موج جدید بین ۸ تا ۱۰ هزار نفر، فوت بیشتر را شاهد هستیم.

او همچنین از رئیس جمهور درخواست کرد که باید با افراد خاطی که با جان دیگران بازی می‌کنند برخورد جدی شود چرا که آن‌ها باعث افزایش خطر مرگ و میر می‌شوند.

سیل سهمگین بیماری در سفر‌های برون شهری

آنچه موجب شد تا شمار پیک‌های بیماری رو به افزایش رود، جدا از برخی سو مدیریت‌ها بی‌توجهی و خیال آسوده مردم نسبت به کاهش خطر ابتلا به بیماری بود، موضوعی که باعث شد تا مردم از سبک زندگی رایج و روتین خود دست نکشند و کم و بیش همان عادات و برنامه‌های گذشته را پیاده کنند، مهمانی و دورهمی، سفر و گشت و گذار به بخش‌های دیگر کشور و مواردی از قبیل که همه این‌ها ثمره‌ای جز انتقال دومینویی ویروس در سراسر کشور نداشت.

به دنبال این ماجرا حمید سوری رئیس کمیته اپیدمیولوژی کشوری کرونا با اشاره به تاثیر مسافرت‌ها بر موارد بستری و ابتلای بیماری کرونا در کشور به خبرنگارحوزه بهداشت و درمان گفت که مسافرت از منطقه‌ای به منطقه دیگر در چنین شرایط اپیدمی باعث جا به جایی ویروس می‌شود و بر اساس نظر متخصصان و کارشناسان این حوزه سفر رفتن در این دوران کرونایی باعث برهم خوردن تعادل اپیدمیولوژی خواهد شد.

او ادامه داد: در شرایط پاندمی، سفر رفتن سبب شده است تا جهش‌های بومی احتمالی ویروس در آن مناطق ایجاد شود. برهم زدن تعادل هر منطقه در شرایط کنونی می‌تواند منجر به بروز طغیان در آن منطقه شود.

سوری بیان کرد: هنگامی که در شرایط اپیدمی مناطق مختلف کشور رنگ بندی می‌شود این موضوع با هدف پیشگیری از طغیان و کنترل بهتر بیماری است و سفر رفتن به مناطقی مانند استان‌های مازندران و گیلان وضعیت کنترل بیماری را بر هم زده و تمام زحمات نیرو‌های داوطلب، بهداشتی و کادر درمان را هدر می‌دهد.

رئیس کمیته اپیدمیولوژی کشوری کرونا با بیان اینکه هنوز به شرایط عادی نرسیدیم، تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه‌هایی در برخی از مناطق یا لغو محدودیت‌های سفر در بعضی از استان‌ها استدلال علمی ندارد و معتقدم که مسافرت‌ها در شرایط اپیدمی برای جامعه پرهزینه است و هرگونه ساده انگاری برای کشور خطرناک خواهد بود بر همین اساس است که مسیر‌های چالوس، هراز، جنوب شرقی استان تهران، دماوند و تا حدی قم و کرمانشاه مسیر‌های اصلی انتشار بیماری از ابتدای اپیدمی تا به امروز محسوب می‌شوند.

رنگ بندی مناطق و تلقی عادی انگاری

براستی آخرین اعلام وزارت بهداشت هم اکنون ١٠ شهر شامل آمل، بابل، تنکابن، ساری، جویبار، رامسر، سواد کوه، فریدونکنار، قائم شهر و نکا و استان گیلان و گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند، ۲۳ شهر کشور در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر کشور هم در وضعیت آبی قرار دارند.

تغییر رنگ مناطق مختلف کشور سبب شده است تا مرزبندی نسبت به شیوع بیماری انجام شود، اما این موضوع به معنای روانه شدن به سمت استان‌های آبی و زرد نخواهد بود، موضوعی که گاهی موجب تصور اشتباه شده است و به محض اعلام وضعیت منطقه چند روز بعد از آن، ورود سیل جمعیت به مناطق کم خطر مشاهده می‌شود و باز هم همان چرخه معیوب بیماری، فوت عزیزان و سخت‌گیرانه شدن محدودیت تا رسیدن به نقطه کنترل نسبی بیماری تداوم می‌یابد.

عجله کردن در ایجاد شرایط عادی و در پیش گرفتن روال معمول زندگی بلایی است که افت تلاش‌های کادر درمان می‌شود، تخریب کننده ثمرات قرنطینه افرادی می‌شود که جان خود و اطرافیان را بر خوشی‌های زودگذر ارجحیت دادند و آوار می‌شود بر سر کسانی که عزیزانشان را بی هیچ مشکلی و صرفا برای دقایقی بی توجهی برای همیشه از دست می‌دهند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۰۰ ۲۸ دی ۱۳۹۹
منطقه سفيد فقط تو مريخه اونم بخاطر اينه كه هنوز پاي أدميزاد به اونجا نرسيده
ناشناس
۱۱:۰۷ ۲۸ دی ۱۳۹۹
اصلا چه معنی داره منطقه سفید و زرد و ابی و قرمز !تا وقتی که یک کرونایی در شهری باشه هیج محدودیتی نباید برداشته بشه چون هنوز خطر دوباره شیوع هست
ناشناس
۰۶:۵۷ ۲۸ دی ۱۳۹۹
نباید اجازه داد خوشگذرانی یکی باعث مرگ دیگری شود