به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، احتمالا سنگدان مرغ را برای یک بار هم که شده خوردهاید. اما بد نیست بدانید در کنار مقرون به صرفه بودن، سرشار از مواد معدنی و مغذی نیز است. سنگدان حاوی پروتئین، آهن، روی و سلنیوم است و در کنار آن، ویتامینهای آ، ب و امگا ۳ و امگا ۶ هم دارد. علاوه بر این مصرف مکرر و مداوم سنگدان، باعث رفع کمخونی شده و اضطراب و استرس را تا حد چشمگیری کاهش میدهد. همچنین سنگدان مرغ در تقویت قوای جنسی بسیار مفید است. این غذای مفید، به رشد کودکان و نوجوانان نیز کمک بسزایی میکند. خبر خوب این است که میتوان برای طبخ آن روشهای مختلفی پیش گرفت. طرز تهیه انواع غذا با سنگدان چرخ کرده و تکهای از همبرگر دست ساز گرفته تا انواع خوراک سوخاری و کباب و خورش و کتلت بسیار مرسوم است. در این مطلب طرز تهیه سنگدان مرغ را روش شستن سنگدان مرغ و البته روشهای مختلف طرز تهیه سنگدان مرغ از جمله کباب تابه ای، کباب کوبیده، خوراک سنگدان و کتلت سنگدان برای شما آوردهایم.
بیشتربخوانید
آموزش آشپزی؛ از کنجه کباب لاری و چیکن پوتین خوشمزه و محبوب تا شاهی کورمای هندی + تصاویر
آموزش آشپزی؛ از پلو شوشتری و دونات خامهای لذیذ تا کیمچی غذای محبوب کرهای + تصاویر
مواد لازم
سنگدان مرغ: ۵۰۰ گرم
دنبه گوسفندی: ۱۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
سماق: ۱/۲ قاشق چای خوری
زعفران غلیظ دم کرده: ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه سنگدان مرغ به روش کباب تابهای
دستور پخت سنگدان به صورت کباب تابهای به این صورت است: ابتدا سنگدان مرغ را بشورید. روش شستن سنگدان مرغ به این ترتیب است که با یک چاقوی تیز به صورت طولی سنگدان را برش بزنید و محتوای داخل آن را با فشار آب بشورید تا تمیز شود. سپس پیاز و سیر را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سنگدان مرغ را در چرخگوشت بریزید و چرخ کنید. در یک ظرف مناسب، سنگدان چرخ شده را با نمک، فلفل، زردچوبه و سماق بریزید و پیاز و سیر را به آن اضافه کنید. زعفران دم کرده را اضافه کنید و ورز دهید.
کف تابه را روغن بریزید و مواد سنگدان را به شکل دلخواه (دایرهای یا شکل کباب کوبیده) درآورید و بعد از اینکه روغن داغ شد، سنگدانها را در آن سرخ کنید. هر دو طرف را سرخ کنید. کنار کباب تابهای سنگدان میتوانید چند گوجه را از وسط نضف کرده و سرخ کنید. کباب تابهای را به همراه گوجه فرنگی در ظرف مناسب سرو کنید.
طرز تهیه سنگدان مرغ به روش کباب کوبیده
مواد لازم
سنگدان مرغ: ۱ کیلوگرم
دنبه گوسفندی: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۳ عدد بزرگ
استخدام سفیر در افق کوروش
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
نمک، فلفل سیاه: به میزان لازم
کره: به میزان دلخواه
طرز تهیه
برای طرز تهیه سنگدان به صورت کباب کوبیده بعد از شستن سنگدانها، آنها را به همراه دنبه، ۴ مرتبه چرخ کنید تا یکدست شود. پیاز را رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید. نمک، فلفل سیاه و زعفران دم کرده را اضافه کنید. سعی کنید زعفرانتان غلیظ باشد. مواد را به مدت ۲۰ دقیقه ورز دهید. هر چه مواد را بیشتر ورز دهید، احتمال ریختن آنها از سیخ کمتر میشود. روی ظرف سلفون بکشید و به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. بهتر است مواد را از یک شب قبل درست کنید.
در یک ظرف آب ولرم بریزید و به اندازه یک نارنگی از مایه کباب را بردارید و از بغل سیخ، شروع به سیخ گرفتن کنید. مواد را با انگشتانتان روی سیخ پهن کنید. بعد از این که همه سیخها آماده شدند، آنها را به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید. سیخها را به منقل روشن انتقال و با زغال یکدست قرار دهید و سیخها را بچرخانید. وقتی کبابها سرخ و طلایی شدند، روی آنها را کره بمالید و دوباره روی حرارت زغالها بچرخانید. کبابها را به همراه برنج یا نان سرو کنید.
طرز تهیه سنگدان مرغ به روش خوراک سنگدان
مواد لازم
سنگدان: ۱ بسته
پیاز: ۱ عدد
فلفل دلمهای: ۱ عدد
قارچ: به میزان دلخواه
رب گوجه فرنگی: به میزان لازم
زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا سنگدانها را بشویید و در یک ظرف مناسب با مقداری آب و زردچوبه روی حرارت قرار دهید. پیازها را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید. سنگدانهای پخته شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید.
فلفل دلمه را خلالی خرد کنید و به همراه قارچهای خردشده، اضافه کنید. کمی رب گوجه به سنگدان اضافه کنید و سرخ کنید تا طعم خامی آن گرفته شود. مواد را به اندازه ۱۰ دقیقه در ظرف را بگذارید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس آن را در ظرف مناسب سرو کنید.
طرز تهیه سنگدان مرغ به روش کتلت سنگدان
مواد لازم
سنگدان: ۱ بسته
سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
پیاز: ۱ عددمتوسط
آرد: ۲ قاشق غذا خوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه سنگدان مرغ به روش کتلت سنگدان
برای روش پخت سنگدان به شکل کتلت ابتدا باید سنگدانها را بشویید. سیب زمینی و پیاز را پوست بکنید و همه را در چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید. مواد را در یک ظرف مناسب با نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط و به آرد را اضافه کنید. مواد را با هم ورز دهید تا یکدست شود. به مدت ۱۵ دقیقه مواد را در یخچال قرار دهید و آب سیب زمینی را دور بریزید تا مواد سیاه نشوند. به اندازه یک گردو از مواد بردارید و در روغن سرخ کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/
اینم ی غذای جدیده یکبار درست کنید دوست نداشتید دیگه درست نکنید
نسبت به همه چیز باهمین دید نگاه می کنند
خدا کنه فردا نگن سنگدان مرغ هم حبابی شد