به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از محبوبترین فست فودها در کل دنیا پیتزا است که به خاطر تنوع ترکیباتی که دارد، همه سلیقهها را پوشش میدهد. کیک پیتزا هم یکی از پرطرفدارترین پیتزاهایی است که بیشتر در جمعهای خانوادگی و دوستان مورد استقبال قرار میگیرد. تفاوت آن با پیتزای معمولی هم ارتفاعش است. در ضمن میتوانید مواد دلخواهتان را در آن استفاده کنید. از سبزیحات گرفته تا قارچ و گوشت و پپرونی. همه آنها را میتوانید در طرز تهیه پیتزا کیک به کار ببرید. محدودیتی هم وجود ندارد، میتوانید کیک پیتزا را بدون فر و در قابلمه هم درست کنید. در این مطلب، طرز تهیه کیک پیتزا مخصوص خانگی با خمیر جادویی بدون فر (در قابلمه) و در فر را بخوانید.
مواد لازم برای خمیر پیتزا کیک
تخم مرغ: ۱ عدد
آرد: ۳ لیوان دستهدار
شیر: ۱ لیوان دستهدار
آب: ۱/۴لیوان دستهدار
خمیرمایه (فوری): ۳ قاشق چایخوری
روغن مایع: ۶ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
شکر: ۴ قاشق چایخوری
بیشتربخوانید
آموزش آشپزی؛ از کنجه کباب لاری و چیکن پوتین خوشمزه و محبوب تا شاهی کورمای هندی + تصاویر
آموزش آشپزی؛ از پلو شوشتری و دونات خامهای لذیذ تا کیمچی غذای محبوب کرهای + تصاویر
مواد لازم برای پیتزا
سیب زمینی: ۳ عدد
کالباس: ۲۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
فلفل دلمهای: ۳ عدد
پنیر پیتزا: به مقدار لازم
پیاز: ۱ عدد
ذرت: به میزان دلخواه
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان کافی
قارچ: به میزان دلخواه
طرز تهیه:
برای درست کردن خمیر جادویی ابتدا خمیر مایه را با یک قاشق شکر مخلوط کنید و روی آن آب ولرم بریزید. به مدت ۱۰ دقیقه در محیط گرم قرار دهید تا روی آن حباب تشکیل شود. تخم مرغ را در یک ظرف بشکنید و با چنگال به هم بزنید تا زرده و سفیده مخلوط و یکدست شوند. شکر، نمک، روغن مایع و خمیر مایه را به تخممرغ همزده اضافه کنید.
آرد را الک کنید و طی سه مرحله به ظرف اضافه کنید و هر بار مواد را به هم بزنید. در پایان باید یک خمیر یکدست و منسجم داشته باشید که کمی چسبندگی داشته باشد. آن را به مدت ۲ ساعت دیگر استراحت دهید.
دوباره به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه آن را ورز دهید. یک سطح را کمی چرب کنید و خمیر را روی آن بگذارید. خمیر را پهن کنید و به ضخامت نیم سانتیمتر برسانید. یک قالب را چرب کنید و خمیر پیتزا را در آن قرار دهید. بهتر است ارتفاع قالبی را که انتخاب میکنید، زیاد باشد. خمیر پیتزا باید کل کف و دور قالب تا لبه آن را بگیرد. اضافههای خمیر را برش بدهید و جدا کنید. فر را روشن و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.
کالباس (یا سوسیس که در این صورت کیک پیتزا پپرونی خواهید داشت) را به شکل دلخواه خرد کنید. سیب زمینی را خلالی و سرخ کنید. فلفل دلمهای و قارچ را هم بعد از خرد کردن در روغن تفت دهید. مواد را از تابه خارج کنید. یک پیاز را نگینی یا خلالی خرد و سرخ کنید. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید.
ابتدا یک لایه کالباس، لایه دوم را پنیر پیتزا، سیب زمینی، قارچ، پنیر پیتزا، فلفل دلمهای، گوشت و کمی ذرت بریزید. لایه رویی را پنیر پیتزا بریزید. روی پنیر پیتزا را خمیر پیتزا بگذارید تا کاملا آن را بپوشاند.
یک کاسه آب را در فر قرار دهید تا دمای آن مرطوب شود. کیک پیتزا را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید. بعد از اینکه کیک پیتزا پخت، گریلها را روشن کنید تا رویه کیک طلایی شود. روی کیک را پودر آویشن بریزید و با سس سرو کنید.
طرز تهیه کیک پیتزا مخصوص خانگی در قابلمه
برای کیک پیتزا مخصوص یا کیک پیتزا پپرونی یا قارچ و گوشت و … در قابلمه، از یک قابلمه چدنی یا گرانیتی استفاده کنید که حداقل ۱۵ سانتیمتر ارتفاع داشته باشد. دیواره و کف قابلمه را با روغن چرب کنید. خمیر پیتزا را در قسمت کف و دیواره قابلمه بچسبانید. میتوانید خمیر را به شکل نواری برش دهید و دور قابلمه قرار دهید و یک دایره از خمیر را به اندازه کف قابلمه ببرید. حالا مواد را با همان ترتیب بالا اضافه کنید.
روی کیک پیتزا را خمیر بگذارید و آن را به لایه خمیر بدنه بچسبانید. دم کنی را روی قابلمه بگذارید و به مدت ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. تا ۴۰ دقیقه اول، دم کنی را برندارید تا پف کیک از بین نرود. زیر قابلمه را شعله پخش کن بگذارید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/