سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه ته انداز ماهی با شوید پلو + فوت و فن مزه دار کردن ماهی

در گزارش زیر طرز تهیه ته انداز ماهی با شوید پلو را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ماهی یکی از پر خاصیت‌ترین غذا‌ها است که اگر با کمی خلاقیت و به روشی جدید پخته شود، راحت‌تر می‌توان آن را حداقل هفته‌ای یک بار در رژیم غذایی خانواده جای داد. ته اندازه ماهی و مدفونه ماهی یک روش فوق‌العاده برای درست کردن ماهی و پلو است که در آن ماهی در انتهای قابلمه قرار می‌گیرد و به همراه شوید پلو طعم بی‌نظیری دارد. در این مقاله می‌توانید طرز تهیه ته انداز ماهی با شوید پلوی جنوبی به روش آبادانی و بوشهری را در ارامه یاد بگیرید.

مواد لازم برای آماده کردن ماهی

ماهی قزل آلا: ۳ تکه

پیاز حلقه‌ای: ۱ عدد

سیر رنده شده: ۳ حبه

نمک و فلفل قرمز تند: به مقدار لازم

ادویه کاری: نصف قاشق چای‌خوری

پاپریکا: ۱ قاشق چای خوری

روغن سرخ کردنی: ۲ قاشق غذاخوری

سرکه: ۵ قاشق غذاخوری


بیشتربخوانید

آموزش آشپزی؛ از کنجه کباب لاری و چیکن پوتین خوشمزه و محبوب تا شاهی کورمای هندی + تصاویر

آموزش آشپزی؛ از پلو شوشتری و دونات خامه‌ای لذیذ تا کیمچی غذای محبوب کره‌ای + تصاویر


مواد لازم برای تهیه شوید پلو

شوید تازه خرد شده: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

برنج: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

پیاز خرد شده: ۱ عدد

سیر زنده شده: ۲ حبه

ادویه کاری: ۱ قاشق چای خوری

زنجبیل: نصف قاشق چای خوری

نمک: به مقدار لازم

زردچوبه: نصف قاشق چای خوری

زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری


طرز تهیه

طرز تهیه ته انداز با مرغ یا بال مرغ و ته انداز گوشت و حتی ته انداز بادمجان و سیب زمینی هم مرسوم است. خوب است بدانید به ته انداز ارمنی پلو هم می‌گویند. برای درست کردن ته انداز یا ارمنی پلو با ماهی به این ترتیب عمل کنید: در اولین مرحله از طرز تهیه ته انداز ماهی بوشهری باید پوست ماهی را با کمک یک چاقوی تیز جدا کنید. سپس ماهی‌ها را در یک کاسه بزرگ قرار دهید و پیاز‌های حلقه شده، روغن مایع، سرکه و نمک و فلفل را به ماهی اضافه کنید. مواد را کمی ترکیب کنید و بعد ماهی را به همراه همه مواد داخل یک کیسه فریزر بریزید و درب آن را محکم کنید و کمی زیر و رو کنید داخل یخچال قرار دهید تا طعم‌دار شود.

در دومین مرحله از طرز تهیه ته انداز ماهی جنوبی با شوید پلو باید بعد از شستن و خشک کردن شوید‌های تازه آن‌ها را کاملاً خرد کنید. برنج را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در آب نمک بخیسانید. پیاز را به صورت ریز و نگینی خرد کنید و به یک ماهیتابه با مقداری روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس سیر و ادویه کاری، نمک، زردچوبه و زنجبیل را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید. شوید‌های خرد شده را به ترکیب پیاز و ادویه‌ها اضافه کنید و خوب تفت دهید تا آب شوید کاملاً جمع شود.

در این مرحله از آماده کردن این ته انداز ماهی جنوبی باید مقداری روغن در یک قابلمه نچسب بریزید و ماهی‌های مزه‌دار شده را در روغن داغ بیندازید و سرخ کنید. ابتدا یک سمت ماهی را خوب سرخ کنید و بعد آن را برگردانید تا طرف دیگر ماهی نیز به خوبی سرخ شود. ترکیب پیاز‌ها و ادویه‌های مزه‌دار شده را هم به کنار ماهی اضافه کنید تا سرخ شوند. حال برای مزه‌دار کردن ته انداز ماهی قزل آلا باید مقداری زعفران آب شده روی ماهی بریزید و کمی با پشت قاشق فشار دهید و ماهی‌ها را کف قابلمه به خوبی بچینید.

در مرحله آخر از ته انداز ماهی آبادانی و بوشهری باید مقداری آب و نمک در یک قابلمه بریزید تا به جوش بیاید. سپس برنج‌ها را به قابلمه در حال جوش اضافه کنید و یک قاشق روغن به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج کمی باز شود و به مرحله آبکش کردن برسد. سپس برنج را آبکش کنید و آن را با مواد شوید پلو که از قبل آماده کردید، ترکیب کنید و روی ماهی بریزید. شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را محکم روی آن قرار دهید تا برنج دم بکشد. در انتهای پخت کمی قابلمه را تکان دهید و سپس قابلمه را داخل یک سینی برعکس کنید و نوش جای کنید.


نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه ته انداز ماهی جنوبی

*شما می‌توانید با اضافه کردن مقداری زعفران آب شده به شوید پلو، عطر و رنگ بهتری به شوید پلو بدهید.

*به طور معمول جنوبی‌ها این غذا را به صورت ته انداز ماهی شکم پر که به آن مدفونه ماهی می‌گویند یا ته انداز ماهی شیر و ته انداز تن ماهی نیز درست می‌کنند.

*برای دستور پخت و درست کردن ته انداز ماهی و همچنین مدفونه ماهی می‌توانید از انواع ماهی بدون استخوان نیز استفاده کنید تا خوردن آن راحت‌تر باشد.

*بسیاری از افراد این غذا را به صورت ترش و تند آماده می‌کنند، شما می‌توانید برای طعم‌دار کردن ماهی می‌توانید از ترکیب رب گوجه و تمبر هندی نیز استفاده کنید.

*در صورت تمایل می‌توانید از ماهی درسته سرخ شده در انتهای قابلمه استفاده کنید.

*می‌تواند بنا به ذائقه خودتان مقدار سیر و شوید این غذا را بیشتر کنید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۴۲ ۲۹ دی ۱۳۹۹
اخه این چه جورغذایی هست
من از ماهی بدم میاد لطفا غذای بدون ماهی وشوید درست کنید
صنم
۰۱:۱۲ ۲۹ دی ۱۳۹۹
با کدوم پول آخه
ناشناس
۲۱:۱۸ ۲۸ دی ۱۳۹۹
ماهی ها رو که چینی ها بردند .
ناشناس
۱۹:۲۷ ۲۸ دی ۱۳۹۹
نان و پنیر نمی توانیم ، بخریم ! ماهیییییییی ؟ چه ماهی ، فدای سرتون ! مرگ بر امریکا !
مرام
۱۴:۴۴ ۲۸ دی ۱۳۹۹
ناشناس
۱۳:۰۹ ۲۸ دی ۱۳۹۹
مامگیم نره شمامیگیدیدبدوش پول میخواهد
ناشناس
۱۲:۳۲ ۲۸ دی ۱۳۹۹
باسلام خدمت آنهایی که توانایی خرید ماهی دارن لطفاً کسانی که ازاین غذامیل میکنن برای ماکه قدرت خرید نداریم دعا بفرمایید نگویید توکه نداری چرااینترنت داری چون بچه مدرسه ای دارم مجبورم باقرض هم که شده اینترت تهیه کنم
ناشناس
۰۸:۵۲ ۲۸ دی ۱۳۹۹
سلام تنداز ماهی که اینجوری نیست
خیلی فرق میکند
مابوشهری ها اینجوری درست نمیکنیم
ناشناس
۲۳:۵۸ ۲۷ دی ۱۳۹۹
چه غذا
سینا
۲۳:۱۰ ۲۷ دی ۱۳۹۹
وقتی میگن غذای جنوبی،یعنی غذای آبادانی.
بوشهر و بقیه رو ما آموزش دادیم.هر چند که هنوز غذا درست کردن رو مثل ما بلد نیستن.
ناشناس
۲۲:۳۷ ۲۷ دی ۱۳۹۹
نوش جانه پولدارها
ناشناس
۲۲:۰۷ ۲۷ دی ۱۳۹۹
ته انداز چیه دیگه.... ته دیگ ته دیگ