سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روابط تجاری ایران و ارمنستان کاهش یافت

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: با وجود اشتراکات فرهنگی و مرز‌های زمینی و هوایی بین ایران و ارمنستان متاسفانه حجم تجارت بین این دو کشور کمتر از ترکیه و روسیه است.

رضا عباسی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: شاخص‌های موثر زیادی از جمله اشتراکات فرهنگی، مرز‌های زمینی و هوایی، عضویت در سازمان‌ها و پیمان‌های تجاری مشترک سبب شده است تا با نگاه عمیق‌تر نسبت به توسعه روابط تجاری با ارمنستان بنگریم.

او افزود: متاسفانه با وجود شاخص‌های مثبت ذکر شده حجم تجارت ایران با ارمنستان کمتر از ترکیه و روسیه می‌باشد.

کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: ایران از طریق آذربایجان شرقی و اردبیل با ارمنستان هم‌مرز است؛ بازرگانان، تجار و مسافران می‌توانند از طریق گمرک نوردوز با این کشور ارتباط داشته باشند که این گمرک در حدود ۶۰ کیلومتری جلفا قرار دارد.

عباسی بیان کرد: راه زمینی تنها راه و البته آسان‌ترین مسیر برای تجارت با ارمنستان است با عنایت به وسعت ناچیز ارمنستان، سفر‌های تجاری به شهر‌های مهم آن مانند ایروان از هزینه و زمان پایینی برخوردار است.


بیشتر بخوانید


او تصریح کرد: براساس داده‌های سازمان تجارت جهانی WTO، ایران سالیانه حدود۳۰۰ میلیون دلار کالا به ارمنستان صادر می‌کند.

کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: آمار‌ها نشان می‌دهد که بیشترین حجم صادرات کالا‌های ایرانی به ارمنستان تقریبا متعلق به سال ۲۰۱۸ بوده است. با این حال سال ۲۰۱۶ صادرات به ارمنستان در کمترین میزان خود قرار داشته است. از ابتدای کرونا تا بحال روند تجارت دو کشور تا حدی کاهش پیدا کرده است.

عباسی اظهار کرد: تجار و صادرکنندگان با اطلاع از آمار‌ها بهتر می‌توانند به نیاز‌های وارداتی بازار ارمنستان پی برده و به صورت بهتری برای صادرات اقدام کنند.
 
او افزود: براساس آمار‌های سازمان تجارت جهانی لیست مهم‌ترین اقلام صادراتی ایران به ارمنستان سوخت‌های فسیلی، محصولات پلاستیکی ،مواد شیمیایی معدنی و فلزات گران‌بها، محصولات سرامیکی ،مواد معدنی گوگرد، آهک، خاک، نمک،گوکرد، سیمان و گچ ،آهن و فولاد ،هندوانه، انواع میوه و مرکبات، آجیل ،شیشه و ظروف شیشه‌ای هستند.

کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: براساس آمار‌های گمرک، بیشترین حجم صادرات از ایران به این کشور به ترتیب از طریق گمرکات نوردوز، تبریز، فولاد مبارکه اصفهان، جلفا، منطقه ویژه پتروشیمی بندر امام خمینی، اراک، مراغه، غرب تهران صورت گرفته است.

عباسی بیان کرد: در میان کالا‌های صادراتی برخی از کالا‌ها از قبیل لوله و پروفیل، شیشه، انواع میوه و سبزیجات، انواع سنگ و مواردی از این قبیل بیشتر دیده می‌شود.

او تصریح کرد: با عنایت به وجود پتانسیل‌های فراوان بین دو کشور و مشکلات سیاسی پدید آمده بین ارمنستان و ترکیه باید تصمیم گیران دولتی در جهت رشد و توسعه صادرات به این کشور بطور ویژه‌ای برنامه ریزی‌ کنند.
 
انتهای پیام// ف.ک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.