سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

اختلاف قیمت مرغ با هزینه تولید/ نرخ هر کیلو مرغ ۲۱ هزار تومان است

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم ۲۱ هزار تومان است.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم در خرده فروشی‌ها ۲۰ هزار و ۵۰۰ تا ۲۱ هزار تومان است.

وی افزود: نرخ کنونی مرغ نسبت به هزینه تمام شده تولید منطقی نیست چرا که ستاد تنظیم بازار، نرخ جدید را بر مبنای افزایش قیمت ذرت و کنجاله سویا اعلام نکرده است.

حجت ادامه داد: با گذشت سه ماه از افزایش قیمت مصوب ذرت و کنجاله سویا، ستاد تنظیم بازار در خصوص مرغ گوشتی آن را اعمال نکرده است.

این مقام مسئول قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۶ هزار تومان و مرغ گرم را ۲۴ هزار تومان اعلام کرد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر افزایش نرخ مصوب مرغ در بازار بیان کرد: اگر ستاد تنظیم بازار هر چه سریع‌تر اقدام به افزایش نرخ مصوب نکند، مرغداران رغبتی به جوجه ریزی ندارند که این موضوع ناخواسته بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد، درحالیکه اعلام نرخ منطقی موجب شده تا مرغداران با آرامش بیشتری به تولید ادامه دهند.

حجت عرضه مرغ را بیش از تقاضا اعلام کرد و گفت: با توجه به ازدیاد عرضه در برابر تقاضا، تولیدکنندگان با ضرر و زیان کالای خود را عرضه می‌کنند چرا که نهاده تا سن ۴۰ روزگی در اختیار مرغدار قرار می‌گیرد که مرغداران به علت بازار پسندی کشتارگاه به خرید مرغ درشت و عدم کشش بازار ناچارند مرغ تولیدی خود را برای مدت زمان بیشتری در سالن نگهداری کنند که با این وجود بخشی از نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد تامین می‌کنند که تمامی این عوامل منجر به افزایش هزینه‌های تولید می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به ایرادات تامین‌ نهاده با نرخ مصوب بیان کرد: وضعیت کنونی بازار نهاده های دامی، در شرایطی که سامانه بازارگاه مدیریت می‌کند، نهاده مرغ تا سن ۴۰ روزگی تخصیص داده می شود، اما به علت آنکه بعد از ورود جوجه به سالن تخصیص نهاده صورت می‌گیرد، از این رو مرغدار چاره ای ندارد جز اینکه ۱۵ روز نهاده خود را از بازار آزاد تامین کند که متاسفانه این مشکل در کنار عدم رغبت بازار به مرغ سایز موجب شده ۲۰ تا ۲۵ درصد نهاده مصرفی از بازار آزاد تامین شود که تمامی‌این عوامل هزینه های تولید را افزایش می دهد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر افزایش نرخ مصوب مرغ در بازار بیان کرد: اگر ستاد تنظیم بازار هر چه سریع‌تر اقدام به افزایش نرخ مصوب نکند، مرغداران رغبتی به جوجه ریزی ندارند که این موضوع ناخواسته بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد، درحالی که اعلام نرخ منطقی موجب شده تا مرغداران با آرامش بیشتری به تولید ادامه دهند.

حجت عرضه مرغ را بیش از تقاضا اعلام کرد و گفت: با توجه به ازدیاد عرضه در برابر تقاضا، تولیدکنندگان با ضرر و زیان کالای خود را عرضه می‌کنند چرا که نهاده تا سن ۴۰ روزگی در اختیار مرغدار قرار می‌گیرد که مرغداران به علت بازار پسندی کشتارگاه به خرید مرغ درشت و عدم کشش بازار ناچارند مرغ تولیدی خود را برای مدت زمان بیشتری در سالن نگهداری کنند که با این وجود بخشی از نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد تامین می‌کنند که تمامی این عوامل منجر به افزایش هزینه‌های تولید می‌شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: اخیرا شرکت پشتیبانی امور دام طرحی را اعلام کرده تا بتواند ضمن افزایش ذخایر خود، برای جلوگیری از ضرر و زیان مرغداران نوعی کمک به تولیدکننده کند، اما به علت اینکه ستاد تنظیم بازار، قیمت ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومانی را برای مرغ در نظر گرفته است و پشتیبانی مرغ را به صورت منجمد و شیرینگ پک شده خریداری می‌کند، در این حالت زیان مرغداران بیش از عرضه مرغ گرم است.

وی با بیان اینکه هزینه مرغ شیرینگ پک شده با مرغ گرم یک هزار تومان اختلاف دارد، گفت: شرکت پشتیبانی امور دام برای هر کیلو مرغ منجمد خط ۲ کشتارگاهی پیشنهاد ۱۸ هزار و ۷۰۰ تومان را داده است که به علت اختلاف ناچیز هزینه مرغ شیرینگ پک شده با مرغ گرم، مرغداران مجدد دچار زیان می‌شوند.

وی با بیان اینکه بازار نهاده‌های دامی‌نسبت به گذشته متعادل شده است، افزود: در حال حاضر قیمت هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد ۱۰ هزار تومان و ذرت ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار تومان است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.