وی با اشاره به اینکه نام این تشکل بر اساس مطالعات گسترده انتخاب شد، ادامه داد: به این نکته بسیار توجه داریم که کشور و جامعه ما به هم پیوسته است و نمیتوانیم از هویت دینی و انقلابی و ملی خودمان را عبور کنیم. تلاش داریم روی همبستگی ملی کار کنیم و برنامه ریزی کنیم. تلاش کنیم برای اینکه این همبستگی را روز به روز توسعه دهیم به عنوان اصلیترین سرمایه کشور که میتواند حافظ تمامی منافع ملی و داخلی و خارجی ما باشد، کار کنیم.
دبیرکل جبهه همبستگی ملی نیروهای انقلاب اسلامی بیان کرد: تجربه ۴۰ سال اخیر نشان میدهد که بعد از تشکیل حزب جمهوری اسلامی عملا تشکیلاتی که در جهت تربیت نیروها در عرصههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... سرمایه گذاری کرده باشد، کمتر دیده شده است. مهمترین راهبرد ما کادر سازی و تربیت نیروهای کارآمد است و اعتقاد داریم که در این عرصه خلاءهای زیادی در کشور وجود داشته و بسیاری از مشکلات کشور ناشی از این مساله است.
وی یادآور شد: یکی از اهداف همنا تلاش در راستای اعتماد سازی و واگذاری امور به مردم است. اعتقاد داریم یکی از مولفههای مهم سرمایههای اجتماعی، اعتماد مردم و مشارکت مردم در اداره جامعه است. این در حالی است که این دو مساله اکنون به نوعی در جایگاه اصلی خود قرار ندارد. به اعتماد مردم و مداخله و مشارکت آنها در اداره جامعه اعتقاد داریم و به عنوان یک هدف مهم به آن نگاه میکنیم.
طلایی با اشاره به رویکرد همنا به حوزه مدیریت شهری کشور تاکید کرد: یکی از اهداف میان مدتی که جبهه همبستگی ملی نیروهای انقلاب اسلامی در موضوع مدیریت شهری دارد، تلاش برای شکل گیری شورای شهر کار و خدمت است. شورای شهر باید یک شورای غیر سیاسی باشد. شورا به هر میزانی که به مسائل سیاسی به مفهوم جناحی ورود پیدا کند، از وظایف و تکالیف خود دور میشود، لذا شورای شهرها را شورای خدمت به مردم میدانیم.
وی با بیان اینکه باید به لایههای پایین جامعه توجه بیشتری کرد، گفت: به نوعی صاحبان انقلاب و کشور مردم هستند. در تشکیلات این مجموعه به دنبال یک مجموعه فراگیر و فعال در عرصههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هستیم. معتقدیم این سه موضوع باید با هم پیش برود به دنبال ایجاد یک تشکیلات صرفا سیاسی نیستیم. دنبال سیاسی کاری نیز نیستیم. اگر کار تشکیلات در عرصههای فرهنگی و اجتماعی به خوبی پیش برود در عرصه سیاسی نیز آوردههایی به همراه خواهد داشت. این نکته مهمی است که یک تشکیلات بتواند در هر سه حوزه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی برنامه داشته باشد.
دبیرکل جبهه همبستگی ملی نیروهای انقلاب اسلامی افزود: به اخلاق مداری را اعتقاد داریم. یکی از بزرگترین چالشهای ما در عرصه سیاسی کشور فاصله گرفتن از اخلاقیات است و اخلاق مداری برای یک تشکیلات میتوان یک سرمایه بسیار ارزندهای باشد.
وی ادامه داد: در نظر داریم تا تصمیماتی که اتخاذ میشود علمی و برنامه محور باشد. شفافیت در عمل و پاسخگو بودن نیز از رویکردهای دیگر این جبهه است. اعتقاد داریم که سوال کردن حق مردم و پاسخگویی وظیفه مسئولان است. هیچ کسی نمیتواند عنوان کند که مردم حق سوال کردن ندارند. هرکسی هر مسئولیتی را در هر مقطعی پذیرفت باید برای همیشه پاسخگوی وظیفهای باشد که در دورهای آن را پذیرفته است.
مرتضی طلایی با اشاره به اینکه شفافیت در روندهای مالی و اداری نیز برای ما یک اصل است، بیان کرد: نه تنها مقابله با فساد و رانت را یک وظیفه میدانیم و هر کسی که در این زمینه فعالیت میکند را حمایت میکنیم، بلکه اعتقاد داریم باید مجاری فساد و رانت را مسدودکرد. تا زمانی که مجاری رانت خواری وجود دارد، رانت و فساد نیز وجود خواهد داشت.
به اعتقاد وی؛ هر چند بخشی از مبارزه با رانت و فساد برگرداندن اموال و ثروتهای باد آورده و نامشروع است، اما نکته مهمتر در حوزه مدیریت این است که مجاری رانتخواری را باید در کشور مسدود کنیم.
دبیرکل جبهه همبستگی ملی نیروهای انقلاب اسلامی با بیان اینکه همنا یک تشکیلات ملی است و نگاهی که به حوزه مدیریت شهری داریم نیز در سطح ملی تعریف میشود، یادآور شد: ما هیچ تعارضی را با تشکلات و جریانات سیاسی و اجتماعی نداریم. امکان دارد که در شیوهها و رویهها اختلاف نظر داشته باشیم، اما در مبانی خودمان با مجموعههایی که برای مردم و کشور فعالیت میکند هیچ تعارضی نداریم.
وی تاکید کرد: معتقدیم مکانیزم انتخابات برای ریاست جمهوری و انتخاب شورای اسلامی برای شوراها کاربرد ندارد. جنس شوراها اجتماعی است و مکانیزمی که ما در انتخابات سیاسی به کار میبریم نباید در این حوزه استفاده کنیم.
طلایی با بیان اینکه با عینک سیاسی نمیتوان برای مدیریت شهری تصمیم گیری کرد، گفت: حوزه مدیریت شهری بستر زندگی اجتماعی مردم است و نباید مباحث زندگی مردم و آینده آنها قربانی رفتارهای سیاسی شود. در عین حال اعتقاد داریم که حق تمامی تشکل ها، جریانات و کنشگران سیاسی است که برنامههای خود را در این حوزه عرضه کنند و کسی نمیتواند مانع این مساله شود، اما اعتقاد داریم اگر تشکیلات و حزبی به عرصه انتخابات مدیریت شهری ورود کند، با نگاه تخصصی و فنی باید به این حوزه وارد شود. به عبارت دیگر نگاه این جریانات باید در جهت حل مشکلات مردم حرکت کنند.
دبیرکل جبهه همبستگی ملی نیروهای انقلاب اسلامی با بیان اینکه بیشترین سرمایههای انسانی و مدیریتی در داخل مدیریت شهری وجود دارد، افزود: سرمایه دانش، خرد، تجربه و ظرفیتهای لازم در داخل خانواده مدیریت شهری است این در حالی است که افرادی از بیرون برای مدیریت شهری تصمیم گیری میکنند و میخواهند این مجموعه را اداره کنند.
به اعتقاد وی؛ نقش کارمندان، کارکنان و مدیران شهری در حال حاضر مورد بی توجهی قرار گرفته است در حالی که بیشترین شناخت را این افراد از مردم و نیازهای شهر تهران دارند؛ بنابراین اگر قرار است تشکیلاتی پا به عرصه انتخابات شوراها بگذارد باید لیست اعضای شورا و کاندیدهای سمت شهرداریها و حتی مدیران ارشد این حوزه را در سطح مناطق از همان ابتدا ارائه دهند. باید مردم بدانند که به چه تیمی رای میدهند. نباید پس لرزههای ناشی از انتخابات تا سال اول و دوم مدیریت شهری را تحت الشعاع قرار داده و معادلات این حوزه را بر هم بزند.
طلایی با بیان اینکه شهر را باید با رویکرد اجتماعی و فرهنگی اداره کرد، ادامه داد: یک زمانی مطرح کردیم باید رویکرد مدیریت شهری از یک نهاد خدماتی به یک نهاد اجتماعی تغییر کند. شهر یک موجود زنده است. مردم در این شهر زندگی میکنند ما نمیتوانیم چندین میلیون جمعیت را نادیده بگیریم و پشت درهای بسته و در یک جلسه ۲۱ نفره برای آنها تصمیم گیری کنیم.
وی در ادامه با طرح این سوال که آیا گروههای سیاسی ما توان حل مشکلات شهرها را داشته و مهمتر اینکه برنامهای برای حل آن در اختیار دارند؟ بیان کرد: مسائل مهمی که امروز کلانشهرها با آن روبه رو هستند و به نوعی زندگی مردم را تحت تاثیر خود قرار داده، باعث شده تا تاب آوری شهری را به حداقل ممکن برساند.
دبیرکل جبهه همبستگی ملی نیروهای انقلاب اسلامی با اشاره به وضعیت اقتصاد شهرها یادآور شد: به رغم تلاش مدیریت شهری کشور برای استقلال از بودجههای غیر پایدار، اما دراین زمینه مشکلاتی وجود دارد. در کنار آن همچنان مشکلاتی مانند آلودگی هوا، محیط زیست، آسیبهای اجتماعی، حمل و نقل شهری، بافت فرسوده و بازیافت پسماند و ... وجوددارد و اینها موضوعاتی است که تمام مردم با آن روبه رو هستند.
وی تاکید کرد: سرمایههای اصلی هر سازمان منابع انسانی همان سازمان است، لذا کادر سازی، تعقل در سرمایههای انسانی با تمرکز بر کارکنان دارای دانش، خرد و تخصصی خود یک راهبرد بسیار مهم است که میتواند عملیاتی شود. مشروط بر اینکه شهر توسط متخصصانی اداره شود که به دنبال رفتن به نقطه دیگر نیستند. ارتقای سلامت اداری با همکاری کارکنان و دست اندرکاران باید ایجاد شود.
طلایی با اشاره به اینکه با به کار گیری مدیران داخلی شهرداری و جلوگیری از ورود مدیران سفارشی و وارداتی موافق هستیم، گفت: این در حالی است که آمارها نشان میدهد سهم احزاب و تشکل ها، سهم صاحبان سرمایه در انتصابات شهرداری حدود ۷۰ درصد را به خوداختصاص داده است و کمتر از ۱۰ درصد رزومه، کارنامه و تخصص و دانش و تجربه کارکنان در انتصابات نقش ایفا میکند. این معادله ناعادلانه است. انتصابات در شهرداری باید به صورت افقی و هم عمودی باید باشد.
وی با بیان اینکه کسی برای بدنه شهرداری تهران ارزشی قائل نیست، افزود: در حالی که اگر پلکان رشد تعریف میشد بهتر میتوانستیم عمل کنیم. کشف استعداد ها، جانشین پروری و مدیر پروری در شهرداری تهران مهم است اعتقاد داریم در یک دوره ۵ ساله میتوان ۵۰۰۰ مدیر شایسته را در مدیریت شهری کشور تربیت کرد. اگر این مساله به کل کشور تسری یابد به راحتی میتوان نیاز مدیریتی کشور را برای تمام حوزههای مدیریتی رفع کرد.
دبیرکل جبهه همبستگی ملی نیروهای انقلاب اسلامی ادامه داد: باید آئین نامهها و دستور العملهای مربوط به انتصابات شهرداریها مورد بازنگری قرار گیرد.
طلایی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به رویکردهای اجتماعی و فرهنگی در شهرها بیان کرد: در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز اعتقاد داریم که باید برای تحقق یک شهر شاد، بهرهمند و زنده تلاش کنیم. سیما و منظر شهری، خط آسمان و ... مهم است. امروز تمام کلانشهرهای کشور دچار شکستگی خط آسمان و آلودگیهای ناشی از بی توجهی به این مساله هستند.
وی با بیان اینکه باید بدانیم چه مدلی برای مشارکت پذیری مردم طراحی کرده ایم، یادآور شد: اعتقاد دارم در دو بخش مشارکت پذیری و مسئولیت پذیری میتوان در حوزه شهرداریها کار کرد. میتوانیم در کل کشور شهرداران نواحی تمامی مناطق شهری را که در بطن جامعه به مردم سپرد و از بین کنشگران فعال مسئولان این بخش انتخاب شوند نهادهای محلی و شورایاریها به نوعی زبان مردم هستند به همین دلیل میتوانیم انتخاب ۱۲۰ شهردار ناحیه را به آنها واگذار کرد.
دبیرکل جبهه همبستگی ملی نیروهای انقلاب اسلامی تاکید کرد: افتخار میکنم جزو کسانی هستم که پایه گذار مدیریت محلی در تهران است. در حوزه مدیریت محلی در حوزههای فرهنگی و اجتماعی و آموزشی میتوانیم از نخبگان محلی استفاده کنیم و هزینهها را در این حوزه به ۳۰ درصدکاهش دهیم و بهره برداری را افزایش دهیم به شرط اینکه مدل مشارکت پذیری مردم مشخص باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مسئولیت پذیری در شهر در بین مردم کاهش پیدا کرده است، تاکید کرد: شهر خانه ماست، اما امروز وقتی به مخازن زباله، میزان تولید زباله و نازیبایی شهر نگاه میکنیم، میبینیم که مردم احساس تعلق به شهر ندارد. این در حالی است که به راحتی میتوان مخازن پسماند را در شهرها به ویژه تهران جمع آوری کرد.
به گفته طلایی ظرف یک سال میتوانیم تمامی این مخازن را در تهران جمع آوری و تفکیک زباله را از مبدا عملیاتی کنیم. مساله سادهای است، اما میزان هزینهای که به کشور ورارد میکند زیاد است.
وی با بیان اینکه اکنون ۱۳ میلیون شغل در کشور وجوددارد، گفت: پیش بینی میشود در حدود ۵ میلیون از این مشاغل در دوران پسا کرونا از گردونه فعالیت خارج میشوند و باید دید برای این مساله چه فکری کرده ایم؟ اساسا در تهرانی که بالغ بر ۵۰۰ هزار واحد صنفی فعالیت میکنند باید دید که نقش اصناف در اداره شهر تهران چیست؟
دبیر کل همنا با اشاره به رشد بافت فرسوده در شهر تهران افزود: آمارها نشان میدهد در حوزه بافت فرسوده شهر تهران ۴۱ درصد از ساکنان در بافتهای بحران زا، ۱۵ درصد در ساختمانهای فرسوده ۲ درصد در پهنه گسلی، ۲ درصد نیز در ساختمانهای حریم بستر رودخانهها و ۱۶ درصد در ریزدانهها زندگی میکنند. سوال این است که آیا نمیتوان مشکل بافت فرسوده را حل کرد؟ اعتقاد داریم که کافی است شهرداری نسبت به تملک سرانههای ورزشی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی و خدماتی اقدام کند مردم در احیای بافت فرسوده پیش دم میشوند. اقتصاد شهر پویا میشود.
وی ادامه داد: میتوانیم در مسیر توسعه متوازن و متعادل شهر تهران را با رویکرد محله محوری اداره کرد. در حال حاضر تهران دیگر نیاز به بزرگراه ندارد و سرمایه گذاریها میتواند در محلات شهر تهران متمرکز شوند.
مرتضی طلایی در پایان خاطر نشان کرد: اعتقاد داریم تقابل بین مدیریت شهری، دستگاههای اجرایی و دولت ضرر و زیان زیادی به شهر وارد میکند در حالی که میتوان دور یک میز مشکلات این شهر را حل کرد اگر مدیریت به دست متخصصان سپرده شود این معضلات قابل حل است. مدیریت شهری باید به شرایطی برگردد که شهر را بدون این مسائل حاشیهای مدیریت کند. از باند بازی و تقابل بیهوده دولت دوری کند و از همه ظرفیتها و سلایق و جریانهای سیاسی استفاده کند چرا که نمیتوان به شهر نگاه یک سویه داشت.
انتهای پیام/