سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نابودی جنگل‌های حرا برای ایجاد سایت‌های پرورش میگو، شایعه یا واقعیت؟

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان به از بین رفتن حدود ۲۵ درصد از جنگل‌های حرا در جزیره قشم به منظور ایجاد سایت‌های پرورش میگو واکنش نشان داد.

میثم قاسمی، معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان،گفت:صحبت‌های مطرح شده در خصوص از بین بردن حدود ۲۵ درصد از جنگل‌های حرا در جزیره جزیره قشم به منظور ایجاد سایت‌های پرورش میگو صحت ندارد.

قاسمی افزود: اکثر سایت‌های پرورش میگو در جزیره قشم در حاشیه جنگل‌های حرا قرار ندارند.

او گفت: البته جنگل‌های حرا علاوه بر اینکه به صورت خودرو تکثیر می‌شوند، به صورت دستی هم کاشته می‌شوند و شاید در قسمتی از جزیره که جنگل حرای دستی کاشته شده است، برای انجام پروژه‌هایی از جمله سایت پرورش میگو قسمتی از آن تخریب شده باشد که البته این موضوع هم بعید به نظر می‌رسد و گزارشی در این زمینه دریافت نشده است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان افزود: بخشی از جنگل‌های حرا هم در نوار ساحلی استان بوشهر قرار دارند و شاید این موضوع در آن استان اتفاق افتاده باشد.

قاسمی با بیان اینکه علت اصلی خشک شدن جنگل‌های حرا در سواحل استان هرمزگان قاچاق سوخت است، افزود: متاسفانه قاچاقچیان با ریختن سوخت در دریا باعث خسارت به محیط زیست دریایی و از جمله نابودی جنگل‌های حرا می‌شوند.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان، کنترل چرای شترها، نظارت بر تردد قایق‌های گردشگری، کاهش قاچاق سوخت و آلودگی‌های نفتی را از عوامل مهم در حفاظت از جنگل‌های حرا عنوان کرد.

قاسمی اجرای طرح مدیریت زیست بومی با مشارکت نهاد‌های مشترک المنافع از جمله منابع طبیعی ، شیلات و جهاد کشاورزی را برای آموزش بومیان در توسعه و حفاظت از جنگل‌های حرا بسیار موثر دانست.

او  افزود: مردم بومی ساکن حاشیه این جنگل‌ها از سرشاخه‌های حرا به عنوان علوفه و خوراک دام‌های خود استفاده می‌کنند که در حال انجام یک طرح پژوهشی برای بررسی و کنترل میزان مجاز استفاده از سرشاخه‌های درختان حرا برای حفظ این جنگل‌ها هستیم.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: هرمزگان با دارا بودن ۲۱ هزار هکتار مساحت رویشگاه جنگلی مانگرو، رتبه نخست جنگل‌های حرا در کشور را دارد.

قاسمی افزود: این جنگل‌ها همواره بر تامین معیشت پایدار جامعه بومی منطقه نقش اساسی داشته که می‌طلبد تمهیداتی فراهم شود تا مردم محلی با ارائه آموزش  از سوی نهادهای مختلف حافظان اصلی این جنگل ها باشند.

او گفت:تردد شناور‌های سنگین در خور‌ها، قاچاق سوخت، قطع سرشاخه‌های حرا، بستن آب راهه‌ها در ارتفاعات با احداث سد‌های بزرگ و کوچک، چرای بی رویه شتر و سایر حیوانات در این جنگل‌ها از عوامل مهم تهدید جنگل‌های مانگرو است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان افزود: آلودگی ناشی از تخلیه سوخت قاچاق و تخلیه پساب حوضچه تکثیر و پرورش میگو، دفع غیراصولی زباله‌های شهری و روستایی، تخلیه زباله و پساب لنج‌ها و شناور‌ها، آلودگی ناشی از فاضلاب (فاضلاب شهری و صنعتی) از دیگر  عوامل آلودگی و خشک شدن جنگل‌های حرا در سواحل خصوصا در شرق هرمزگان است.

جنگل‌های حرا در سواحل جنوبی ایران زیستگاه انواع گوناگون آبزیان، پرندگان و دوزیستان است.

از شگفتی این درختان رشد و منو در آب‌های شور است که به هنگام پایین رفتن آب (جزر) درختان سرسبز پیدا و به هنگام بالا آمدن آب (مد) درختان در آب پنهان می‌شوند.

انتهای پیام/ ر.ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.