سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اسراری که از واکسن آزمایش نشده فایزر به ما نمی‌گویند/ ردپای مشکوک بنیاد بیل و ملیندا گیتس در تولید واکسن کرونا

واکسن فایزر-بیونتک ماهیت تجربی دارد و ایمنی آن به هیچ‌وجه تضمین‌شده نیست، اما به مرحله آزمایش انسانی رسیده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  بیل گیتس فعالانه مشغول تأمین مالی و تبلیغ واکسن‌های جدید آزمایش نشده‌ای است که ظاهراً قرار است ما را حداقل تا حدودی در برابر ویروس کرونا در امان نگه ‌دارند و ما را قادر سازند تا زندگی نسبتاً «عادی» را از سر بگیریم.

غول داروسازی فایزر اکنون آنچه در قالب ادعای خود نتایج خارق‌العاده واکسن در مرحله آزمایش اولیه انسانی توصیف نموده را اعلام کرده است. آنها از یک فناوری تجربی موسوم به ویرایش ژنوم، مشخصاً ویرایش ژنوم آران‌ای پیام‌رسان (mRNA)، استفاده می‌کنند، چیزی که قبلاً هیچگاه در تولید واکسن استفاده نشده است. قبل از آنکه نسبت به دستیابی به مصونیت و ایمنی امیدوار شویم، باید درباره این فناوری تجربی بنیادی و عدم دقت آن بیشتر بدانیم.


بیشتربخوانید


غول دارویی فایزر و شرکی آلمانی‌اش بیونتک روز ۹ نوامبر سال گذشته میلادی با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کردند که واکسنی با کارایی «۹۰ درصدی» برای بیماری کووید-۱۹ ساخته‌اند. این خبر موجب تهییج بازارهای مالی در سطح دنیا شد. آنتونی فاوچی رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا به سرعت از این خبر استقبال کرد و اتحادیه اروپا اعلام کرد که ۳۰۰ میلیون دوز از واکسن گرانقیمت جدید را خریداری نموده است. اگر بازارهای مالی را باور دارید، همه‌گیری کم‌کم دارد به تاریخ می‌پیوندند.

رویدادهای مشکوک در کمپانی فایزر

با این حال، به نظر می‌رسد آلبرت بورلا رئیس ارشد اجرایی فایزر آنقدرها که ادعا می‌کند، مطمئن نیست. همان روزی که شرکت فایزر بیانیه مطبوعاتی در خصوص آزمایشات واکسن را منتشر کرد، او ۶۲ درصد از سهام خود در فایزر را فروخت و میلیون‌ها دلار سود از این معامله به جیب زد. او سفارش فروش را در ماه آگوست در قالب اختیار معامله ویژه ثبت کرد تا معامله شکل «فروش داخلی» به خود نگیرد. او همچنین زمانبندی معامله را برای بعد از انتخابات آمریکا و اعلام جو بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب توسط رسانه‌های اصلی تنظیم کرد.

بورلا درباره عدم دریافت مبالغ مالی از دولت ترامپ جهت ساخت واکسن به مطبوعات دروغ گفت و این مسئله را تکذیب کرد، اما بعداً مشخص شد که آنها در خصوص تحویل ۱۰۰ میلیون دوز واکسن به دولت آمریکا قراردادی در تابستان منعقد کرده‌اند. یکی دیگر از اقدامات مشکوک شرکت فایزر این بود که شرکت مذکور ابتدا جو بایدن و سپس سازمان‌های دولتی مربوطه را از ساخت واکسن مطلع نمود. اما اینها تنها نگرانی‌های موجود در خصوص اعلامیه پر سروصدای فایزر در خصوص ساخت واکسن نیستند.

شریک آلمانی و ارتباط آن با بنیاد بیل و ملیندا گیتس

شرکت فایزر که به تولید قرص ویاگرا و داروهای دیگر معروف است، با یک شرکت کوچک آلمانی واقع در شهر ماینس به نام بیونتک شریک شده است. شرکت بیونتک ابداع‌کننده تکنیک بنیادی mRNA است که در تولید واکسن جدید ویروس کرونا مورد استفاده قرار گرفته است. این شرکت در سال ۲۰۰۸ بنا نهاده شد.

شرکت بیونتک درست قبل از آنکه شیوع ویروس کرونا در شهر ووهان چین اعلام شود و بیونتک سهام خود را در بورس عرضه کند، در ماه سپتامبر ۲۰۱۹ قراردادی با بنیاد بیل و ملیندا گیتس منعقد کرد. این قرارداد شامل همکاری در زمینه طراحی تکنیک‌های جدید mRNA جهت درمان سرطان و اچ‌آی‌وی می‌شد. نکته جالب توجه اینکه، این عبارت که «بنیاد گیتس توانایی کاهش چشمگیر اچ‌آی‌وی و سل در سطح دنیا را در بیونتک می‌بیند» اکنون از بیانیه مطبوعاتی مربوطه که روز ۵ سپتامبر ۲۰۱۹ منتشر شد، حذف شده ست.

همکاری بیونتک با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دارویی چین

بیونتک همچنین با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دارویی چین موسوم به شرکت داروسازی شانگهای فوسون («فوسون فارما») در زمینه تولید نوعی از واکسن mRNA برای ویروس کرونا جهت عرضه در بازار چین قرارداد دارد. آی مین هو رئیس تحقیق و توسعه جهانی فارما فوسون در بیانیه‌ای در ماه آگوست اظهار داشت: «تزریق اولین دوز از واکسن BNT۱۶۲b۱ به یک شهروند چینی نقطه عطفی در برنامه توسعه مشترک جهانی در چین به شمار می‌رود. ما از نزدیک در حال همکاری با بیونتک و نهادهای تنظیم مقرراتی هستیم تا ایمنی و کارایی واکسن BNT۱۶۲b۱ و دیگر واکسن‌های مبتنی بر mRNA را ارزیابی کنیم...»

این بدان معناست که شرکت آلمانی بیونتک پشت واکسنی است که در چین و همچنین آمریکا و اروپا به سرعت در حال سپری کردن مراحل مربوطه است. واکسن مراحل مربوطه را به سرعت سپری می‌کند تا ظرف مدت زمان کوتاهی تائیدیه نهایی را دریافت کند، امری که مایه نگرانی است.

مقامات آمریکا و اتحادیه اروپا و احتمالاً چین از آزمایشات حیوانی استاندارد که در آنها از موش‌خرما یا موش استفاده می‌شود، چشم‌پوشی کرده‌اند و مستقیماً به سراغ «خوکچه‌های» انسانی رفته‌اند. آزمایش بر روی انسان در اواخر ماه جولای و اوایل ماه آگوست آغاز شد. هیچگاه پیش نیامده که آزمایش یک واکسن جدید به یک بازه زمانی سه ماهه محدود شود. این امر معمولاً چند سال طول می‌کشد. با توجه به میزان هول و هراسی که سازمان بهداشت جهانی در خصوص ویروس کرونا در سطح دنیا به وجود آورده است، هرگونه احتیاط کنار گذاشته شده است. تولیدکنندگان واکسن همگی مصونیت حقوقی دارند. این بدان معناست که اگر مردم در اثر تزریق واکسن جدید بمیرند یا دچار نقص عضو شوند، علیه تولیدکنندگان واکسن نمی‌توان شکایت کرد. اما نگران‌کننده‌ترین نکته درباره واکسن فایزر ـ بیونتک که از طریق ویرایش ژنوم تولیدشده، این است که mRNA مربوطه برای استفاده در واکسن انسانی هیچگاه تائید نشده است. یک نکته جالب توجه اینکه، در قالب آزمایشی که به مدت دو سال بر روی موش‌ها انجام شد و با نظارت پژوهشگران همنوع توأم بود، به موش‌ها ذرت تراریخته آغشته به علف‌کش گلیفوساتی شرکت مونسانتو خورانده شد. پس از نُه ماه، ابتلا به تومور سرطانی و همچنین آسیب به کبد و اندام‌های دیگر در موش‌ها مشاهده شد. آزمایشات پیشین شرکت مونستانتو ظرف سه ماه انجام گرفته بودند و در قالب آنها ادعا شده بود که هیچگونه صدمه و آسیبی مشاهده نشده است. در مورد واکسن‌های تولیدشده به روش مهندسی ژنوم mRNA نیز وضعیت مشابهی حکمفرماست، واکسن‌هایی که آزمایشات انسانی مربوطه را ظرف کمتر از ۹۰ روز با عجله پشت سر گذاشته‌اند.

دریافت‌کنندگان واکسن به نحو مجرمانه‌ای گمراه شده‌اند

دکتر مایکل ایدن اخیراً در قالب اظهارنظری در رسانه‌های اجتماعی خطاب به یکی از همکاران خود در انگلیس نوشت: «همه واکسن‌های تولیدی ضدویروس سارس-کووید-۲ به لحاظ تعریفی تازگی دارند. هیچکدام از گزینه‌های تولید واکسن... قدمتشان بیش از چند ماه نیست.» ایدن سپس در ادامه نوشت: «اگر چنین واکسنی تحت هر شرایطی به‌جز شرایط آشکار تجربی برای استفاده تائید شود، باور من این است که دریافت‌کنندگان واکسن به نحو مجرمانه‌ای گمراه شده‌اند. این امر بدان خاطر است که دقیقاً هیچ داوطلب انسانی موجود نیست که... ه. بتوان اطلاعات ایمنی مربوط به چند ماه پس از تزریق واکسن را در اختیارشان گذاشت.»

ایدن از صلاحیت لازم جهت طرح چنین انتقادی برخوردار است. او در اظهارنظر خود آورده است: «من دارای مدرک در رشته بیوشیمی و سم‌شناسی هستم و در رشته داروشناسی نیز مدرک دکترای پژوهشی دارم. من به مدت ۳۲ سال در زمینه تحقیق و توسعه در حوزه داروسازی فعالیت کرده‌ام که بخش اعظم آن در خصوص داروهای جدید مربوط به اختلالات ریوی و پوستی بوده است. من نایب رئیس شرکت فایزر و رئیس ارشد اجرایی... یک شرکت زیست‌فناوری بوده‌ام که خودم آن را تأسیس کرده‌ام (شرکت زیارکو که توسط نوارتیس خریداری شد). من در حوزه تحقیق و توسعه درباره داروهای جدید خبره هستم.» او سابقاً در سطح بسیار ارشد در شرکت فایزر فعالیت کرده است.

خطرات استفاده از ژنوم دستکاری شده در واکسن انسانی

 واکسن فایزر- بیونتک ماهیت تجربی دارد و ایمنی آن به هیچ‌وجه تضمین‌شده نیست، علیرغم آنکه فایزر، اتحادیه اروپا، و دکتر فاوچیِ بدنام به نظر حاضرند این واکسن را به بدن صدها میلیون انسان تزریق کنند.

فناوری تجربی مبتنی بر یک نوع دستکاری ژنوم جدید موسوم به ویرایش ژنوم است. در مقاله‌ای در نسخه سال ۲۰۱۸ نشریه فارین افرز متعلق به شورای روابط خارجی نیویورک، بیل گیتس با آب‌وتاب فراوان از فناوری مهندسی ژنوم جدید کریسپر (CRISPR) نوشته و گفته که این فناوری قادر است «توسعه جهانی را متحول کند.» او خاطرنشان ساخته که بنیاد گیتس متعلق به وی به مدت یک دهه تحولات مربوط به ویرایش ژنوم را در ارتباط با واکسن و کاربردهای دیگر تأمین مالی کرده است.

اما آیا این فناوری انقطاع و اتصال ژن‌های انسانی آنقدرها ایمن است که بتوان از آن در یک واکسن تجربی جدید که قبلاً هیچگاه بر روی انسان آزمایش نشده است، استفاده نمود؟ برخلاف ادعای بیل گیتس، پاسخ علمی به این سؤال منفی است. این سطح از ایمنی اثبات نشده است.

در یک مقاله بازبینی‌شده توسط پژوهشگر همنوع که در ماه اکتبر ۲۰۲۰ در ژورنال «روندهای موجود در علم ژنتیک» منتشر شد، مؤلفان نتیجه‌گیری کردند که «پیامدهای رویدادهای احتمالی ناشی از ویرایش ژنوم دست‌کم گرفته شده و این فناوری همچنان پیش‌بینی‌ناپذیر است و با نقطه هدف فاصله دارد.»

دکتر رومئو کیجانو استاد بازنشسته داروشناسی و سم‌شناسی از کالج پزشکی دانشگاه فیلیپین مانیل به برخی از خطرات ویرایش ژنوم تجربی هنگام استفاده در واکسن انسانی اشاره کرده است. کیجانو هشدار داده است که «این خطر وجود دارد که واکسن عملاً بیماری‌زایی ویروس را افزایش دهد یا بواسطه افزایش وابستگی به پادزهر موجب تهاجمی‌تر شدن ویروس شود، همانگونه که در مطالعات پیشین درباره آزمایش واکسن‌ها بر روی حیوانات مشاهده شد. اگر چنین چیزی در جریان یک آزمایش انسانی بزرگ رخ دهد، پیامد آن می‌تواند فاجعه‌بار باشد. این تأثیر سوء جدی شاید حتی در قالب یک آزمایش بالینی کشف نشود، به ویژه در آزمایشات بالینی توأم با تعارض منافع فراوان که شرکت‌های تولید واکسن نیز در آن دخیل هستند. حتی هنگامی که یک تأثیر سوء جد کشف می‌شود، این موضوع را معمولاً لاپوشانی می‌کنند.»

عوارض تزریق واکسن مدرنا

او به یکی دیگر از گزینه‌های واکسن مبتنی بر mRNA گیتس به نام مدرنا اشاره می‌کند که در خصوص آن «سه نفر از ۱۵ فرد شرکت‌کننده در آزمایش تجربی در گروه دوز بالا دچار علائم جدی و به لحاظ پزشکی معنادار شدند. با این حال، شرکت مدرنا اینگونه نتیجه‌گیری کرد که واکسن «بطور کلی ایمن و به‌خوبی قابل تحمل» است و رسانه‌های تحت سلطه شرکت‌ها نیز طبق وظیفه خود این خبر را گزارش کردند و خطرات بالینی را پنهان کردند...»

او در این باره می‌نویسد: «mRNA ذاتاً محرک سیستم ایمنی است و این ویژگی mRNA می‌تواند مفید یا مضر باشد. این امر ممکن است موجب فعالیت کمکی شود یا مانع آنتی‌ژن شود و تأثیر منفی بر واکنش سیستم ایمنی بگذارد. تأثیرات متناقض ناشی از استنباط سیستم ایمنی درونی بر روی صورت‌های مختلف واکسن‌های mRNA بطور کامل شناسایی نشده‌اند.» کیجانو می‌افزاید: «یک واکسن مبتنی بر mRNA همچنین می‌تواند پاسخ‌های اینترفرون نوع ۱ قوی را رقم بزند که نه تنها با التهاب، بلکه همچنین بطور بالقوه با خودایمنی همراه بوده‌اند... و ممکن است موجب انعقاد خون و خون لختگی آسیب‌شناختی شود.»

کیجانو در مقاله خود که حاوی استنادات فراوان است، می‌نویسد:

«علاوه بر خطرات دیگر، واکسن‌های تهیه‌شده از ویروس ممکن است با ویروس‌های طبیعی بازترکیب شوند و موجب تولید ویروس‌های هیبریدی شوند که شاید خصیصه‌های نامطلوب داشته باشند و روند سرایت یا بیماری‌زایی را تحت تأثیر قرار دهند. پیامدهای احتمالی بازترکیب را عملاً نمی‌توان به کمک ابزارها و دانش موجود بطور دقیق کمیت‌سنجی کرد. با این حال، خطر واقعی است و این امر در قالب پیدایش گونه‌های جهش‌یافته ویروس‌ها، افزایش بیمازی‌زایی، و رویدادهای ناگوار جدی و غیرمنتظره (از جمله مرگ) در پی واکسیناسیون تصادفی و تلاش‌های ناموفق پیشین جهت ساخت واکسن‌ با استفاده از فناوری مهندسی ژنتیک نمود پیدا کرده است.»

بازی بیل گیتس با جان انسان‌ها

نویسنده مقاله هشدار داد: بیل گیتس، تولیدکنندگان واکسن‌های مبتنی بر mRNA نظیر فایزر/بیونتک و مدرنا، و متحدان نزدیک آنها نظیر دکتر فاوچی از مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی بواسطه عجله و شتاب در تزریق این واکسن‌های تجربی به بدن ما، دارند با جان انسان‌ها بازی می‌کنند. نکته جالب توجه اینکه، دکتر فاوچی و مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی صاحب حق امتیاز تولید واکسن تب دنگی موسوم به دنگ‌وکسیا هستند. این واکسن توسط سانوفی ـ پاستور بازاریابی می‌شود و از سال ۲۰۱۶ توسط سازمان بهداشت جهانیِ تحت ریاستِ تدروس به‌عنوان یک واکسن «ضروری» تبلیغ شده است. رابرت اف کندی خاطرنشان کرده که فاوچی و مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی «به دلیل آزمایشات بالینی می‌دانستند که در خصوص واکنش متناقض سیستم ایمنی مشکلی وجود دارد»، اما در هر صورت این واکسن را به بدن چند صد هزار کودک فیلیپینی تزریق کردند. برآورد شده که تا قبل از آنکه دولت برنامه واکسیناسیون را متوقف کند، حدود ۶۰۰ کودک دریافت‌کننده واکسن جان خود را از دست دادند.

واضح است که اصل احتیاطی ــ اگر دچار تردید جدی هستید، از انجامش صرف‌نظر کنید ــ توسط فاوچی، فایزر/بیونتک، و دیگران نادیده گرفته شده و آنها با عجله واکسن جدید مبتنی بر mRNA را برای ویروس کرونا تائید کرده‌اند. فناوری آری‌ان‌ای هنوز یک داروی تائید شده تولید نکرده است، چه برسد به واکسن.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۳۱ ۲۳ دی ۱۳۹۹
اینو همش بدانید که دنیا داره بدست کفار اداره میشه و کفار هیچ اعتقادی به خدا و پیامبر اسلام و گناه و صواب نداره و همیشه پیرو شیطان است پس طبق گفته قرآن کریم شماها نمیتونید به کفار اعتماد کنید و در این خصوص خدا انسانهای راهنمایی خلق کرده که راه درست و راه مستقیم را به ما می گویند و در این وسط در کشور ما حضرت آغا بهترین راهنما برای ماست و ایشون باید به ما بگویند چه واکسنی خوب است و نظر اخیر ایشون هم این است که ورود واکسن امریکایی و انگلیسی ممنوع است هر چی ایشون گفتند درست است درست درست
ناشناس
۲۲:۰۳ ۲۳ دی ۱۳۹۹
واكسن كوبايى را هركسى تزريق كرد راضى أست حتى يك نفر ناراضى گزارش نشده
ناشناس
۲۰:۱۲ ۲۳ دی ۱۳۹۹
اینها میخو.ان انسانها رو به تدریج بکشند
دكتر. ....
۱۹:۲۰ ۲۳ دی ۱۳۹۹
پاسخ به كاربر ١٢:٥٠- ٩٩/١٠/٢٣ بدينوسيله از جنابعالى دعوت ميشود بعنوان مشاور يك روز در هفته با انستيتو پاستور ايران و يك روز در هفته همچنان در موسسه واكسن سازى رازى تشريف بياوريد تا در مسير توليد ما را يارى نماييد. ما امكانات امنيتى براى شما فراهم خواهيم كرد و بخوبى از شما حراست خواهد شد.
ناشناس
۱۷:۰۵ ۲۳ دی ۱۳۹۹
بهترین چیز اینکه واکسن رو سیاسی نکنیم.
انسان جایزالخطاست فراموش نشه لطفا.
من به هیچ جناحی کار ندارم ولی خودمون باید تصمیم بگیریم.
ناشناس
۱۷:۰۲ ۲۳ دی ۱۳۹۹
بهترین واکسن واکسن چین هست چون تعداد کشته هاشون صفر شده و تعداد مبتلایان زیر 20 نفر در روز رسیده

حالا یه عده دلباخته و ذلیل آمریکا میان میگن چین فلانه چین بده چین چنانه خودشونم دلیلشو نمیفهمن در صمن ویروس انگلیسی 70 درصد سرایت پذیرتر و بسیار وخیم تر و کشنده تر از کوید 19 هست
ناشناس
۱۶:۳۹ ۲۳ دی ۱۳۹۹
خسته نباشید اینارو خواب می بینید تعریف می کنید بیل گیتس رسما اعلام کرد کمک می کنه تا واکسن درست بشه و زودتر دست مردم برسه
محسن
۱۶:۱۳ ۲۳ دی ۱۳۹۹
این واکسن توسط یک زوج ترکیه ای تولید شده و فایزر فقط انبوه سازی آن را با یک شرکت آلمانی انجام داده است.
ناشناس
۱۴:۵۳ ۲۳ دی ۱۳۹۹
من که واکسن 100% هم بیاد نمیزنم
ناشناس
۱۴:۲۷ ۲۳ دی ۱۳۹۹
چراتا قبل ازاین میگفتید باورهای غلط راجع به واکسن
ناشناس
۱۴:۲۵ ۲۳ دی ۱۳۹۹
نه پس واکسن این چینیا خوبه که این ویروسو آوردن انداختن به جون دنیا و خودشون انگار نه انگار دیگه کرونایی هست.
ناشناس
۱۳:۵۰ ۲۳ دی ۱۳۹۹
ما همیشه با هر پدیده تازه ای اینجوری برخورد کرده ایم که اینقدر عقب مانده ایم ، اگر قرار بود انها هم اینجوری باشند هیچگاه اتومبیل ، هواپیما، پزشکی مدرن و کامپیوتری به وجود نمی امد
پونه
۱۶:۵۱ ۲۳ دی ۱۳۹۹
عقب مانده ی عزیزم اونا رو نمیپذیرفتیم چون اطلاعی دربارش نداشتیم، وقتی الان این همه خودمون متخصص و پزشک داریم و همین طور میدونیم خیلی از غربی ها هم به واکسن خودشون اعتماد ندارن،ما مردم ایران ساده نیستیم بریم واکسن اونا رو بزنیم، شما رو نمیدونم
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۳ دی ۱۳۹۹
قابل توجه سینه چاکان واکسن های آمریکائی وانگلیسی
مهدی
۱۳:۳۶ ۲۳ دی ۱۳۹۹
وقتی خود مردم آمریکا به این واکسن اعتماد ندارند دیگه قضیه روشنه
فرشاد
۱۳:۳۴ ۲۳ دی ۱۳۹۹
چی شد تا دیروز که با اب وتاب میگفتین واکسن آزمایش شد فلان کشور ساخت وبه عطاری ها وطب اسلامی میگفتین شیادان....استغفرالله باید خدا میومد تو دانشگاهی که منابعش هاریسونی هست درس میخوند بلکه قبول میکردین که عسل درمان همه چیز هست وتو قران اومده
ناشناس
۱۶:۰۰ ۲۳ دی ۱۳۹۹
الان این موضوع چه ربطی به طب سنتی داشت.
محسن
۱۶:۱۶ ۲۳ دی ۱۳۹۹
اگر هریسون نبود جنابعالی و امثال جنابعالی معلوم نبود برای یک بیماری ساده چقد روغن بنفشه مصرف میکردین و آخرش هم درمان نمیشدین.
ناشناس
۱۳:۳۴ ۲۳ دی ۱۳۹۹
حالم از بیل گیتس و زنش به هم میخوره دست شیطون رو از پشت بستن ممنون از مقاله خوبتون‌
ناشناس
۱۴:۱۵ ۲۳ دی ۱۳۹۹
بیل گیتس از کارکنان اهریمن است ...
ناشناس
۱۳:۱۳ ۲۳ دی ۱۳۹۹
بله بیلی گفته که در حال ساخت تراشه میکروسکپی هست تا به بدن تزریق بشه مثلا گفته برا کنترل حال و بیماریو ، شناسنامه هست دیگه کلا این تراشه ، برا همینه تزریق واکسن از اروپا و آمریکا هرگز
شهریار
۱۳:۰۰ ۲۳ دی ۱۳۹۹
مقاله ای؛؛؛ نوشتید وزین.ومسائل اقتصادی رو ابتدا نوشتید که بی ربط هستند و بحث ایمنی که مورد مناقشه وشاید مد نظر شما هم باشه در انتها آوردید . آیا ایمنی این واکسن مسئله شماست یا پول درآوردن یک عده از سهام این شرکتها
وطنم
۱۲:۵۷ ۲۳ دی ۱۳۹۹
واکسن رو میتونیم بزنیم یا نزنیم، حق انتخاب داریم. توی بازار، سویا غیر تراریخته پیدا نمیشه. بعد که از سویا و ذرت و اینجور چیزها که وارداتیه و تراریخته، روغن درست میکنند و روش هم نمینویسند تراریخته. اصلا حق انتخاب نداریم که تراریخته بخریم یا نه؟
ناشناس
۱۴:۲۳ ۲۳ دی ۱۳۹۹
ای گفتی هموطن
ناشناس
۱۲:۵۰ ۲۳ دی ۱۳۹۹
هیچ چیز جای واکسن کوبایی را نمیگیرد چون بسیار پیشرفته است و کاملا تضمین شده است و قرار در ایران مرحله فاز 3 را پشت سر بگذارد و در تمام مقالات اول است
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۳ دی ۱۳۹۹
آقا من کاری به هیچ چیزی ندارم فقط یه نفر جواب این سوالمو بده:
چطور میشه آمریکایی که به داروی بیماران پروانه‌ای و سرطانی رحم نمیکنه و تحریمشون میکنه اجازه میده که واکسن کشورش درحالی که خود نیازمند به این واکسنه وارد ایران شه؟
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۳ دی ۱۳۹۹
واکسن فایزر اگر خوب بود الان آمریکا تعداد کشته های کروناش زیر 10 نفر در روز بود!!! نه روزی 2000 تا کشته!
ناشناس
۱۳:۲۰ ۲۴ دی ۱۳۹۹
کشته های امریکا رسید به 4110 نفر در روز 21 دیماه
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۳ دی ۱۳۹۹
عجب!!!
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۳ دی ۱۳۹۹
دمت گرم yjc که ما رو روشن کردی.
Shut
۱۱:۵۶ ۲۳ دی ۱۳۹۹
فهمیدیم، نمیزنیم نگران نباش