سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با فرمان سرلشکر باقری؛

بزرگ‌ترین ناوبندر خاورمیانه به آب انداخته شد + جزئیات

ناوبندر مکران نخستین بندر متحرک ساخته‌شده به دست متخصصان نیروی دریایی ارتش با فرمان رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح به ناوگان دریایی ارتش ملحق شد.

به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، «ناوبندر مکران» اولین و بزرگ‌ترین ناوبندر خاورمیانه با فرمان سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح به دریا انداخته شد.

ماموریت ناوبندر مکران برای برقراری امنیت دریایی در منطقه راس الحد، خلیج عدن، دریای سرخ و تنگه باب المندب خواهد بود که به این مناطق اعزام خواهد شد.

ناوبندر مکران، یک جزیره متحرک ۱۲۱ هزار تنی است که نیروی دریایی ارتش آن را با تغییر کاربری به یکی از بزرگترین ناوبندر‌های بالگردبر تبدیل کرده است که وظیفه پشتیبانی از ناوگروه‌های رزمی نیروی دریایی ارتش در آب‌های بین المللی و دور دست به ویژه منطقه شمال اقیانوس هند، تنگه باب المندب و دریای سرخ را برعهده دارد.

مکران در حقیقت حاصل تغییر کاربری یکی از شناور‌های تجاری کشور است که متخصصان نیروی دریایی ارتش تنها در مدت شش ماه و با صرف ۷۲ هزار نفر ساعت کار مداوم و با ایجاد عرشه بالگرد ۹۵۰ تنی با مساحت ۳۲۰۰ متر مربع روی آن، این شناور را تبدیل به یک ناو پشتیبان تمام عیار کنند.

این ناو توانایی حمل ۸۲ هزار تن انواع نیازمندی‌های پشتیبانی یگان‌های شناور رزمی را داشته و قادر است بدون ارتباط با ساحل یک هزار شبانه روز دریانوردی کند.

مکران با توانایی حمل همزمان ۵ فروند بالگرد در واقع می‌تواند به صورت یک پایگاه متحرک هوادریا عمل کرده و با بهره گیری ازبالگرد‌های مین روب، ضد زیردریایی و رزم سطحی از عملیات‌های نیرو‌های ویژه و همچنین عملیات‌های موشکی، پشتیبانی کند.

ظرفیت حمل یک گردان تکاور دریایی برای انجام عملیات در دریا‌های دوردست با استفاده از شناور‌های تندرو و زیردریایی‌های مرطوب، بالگرد‌های مستقر در عرشه پرواز از جمله دیگر قابلیت‌های ناوبندر مکران است.

این ناو با تجهیز به انواع سامانه‌های به روز جمع آوری اطلاعات می‌تواند در نقش یک ناو اطلاعاتی به اجرای ماموریت پرداخته و هرگونه اطلاعات را جمع آوری، پردازش و تحلیل کرده و از کیلومتر‌ها دورتر در اختیار مراکز فرماندهی و کنترل در ساحل قرار دهد.

مکران به عنوان یک پایگاه اطلاعاتی دورایستا و ایستگاه کنترل و هدایت پهپاد جهت پرواز در عمق مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

این ناوبندر با ۲۲۸ متر طول، ۲۱.۵ متر ارتفاع و ۴۲ متر عرض بزرگترین شناور نظامی ایران است که قادر است با سرعت ۱۵ گره دریایی دریانوردی کند.

مکران همچنین به عنوان یک بندر شناور توانایی ارائه خدمات فنی و طبقات دهگانه آمادی شامل آب، سوخت، مهمات و ... را دارد.

با توجه به شرایط خاص حاصل از شیوع بیماری کرونا و محدودیت‌های حاصل از این بیماری برای حضور ناو گروه‌های نداجا در بنادر سایر کشور‌ها و لزوم پشتیبانی مداوم از آنها، فاز اول این ناوبندر که شامل تغییر کاربری یک شناور تجاری و تبدیل آن به یک ناو پشتیبان بود، ظرف مدت ۶ ماه انجام شده است و فاز دوم تجهیز این ناو به انواع تسلیحات آفندی و پدافندی سال آینده صورت خواهد گرفت.

همچنین در فاز دوم عملیات فنی این شناور یک مجموعه بیمارستانی در آن ایجاد خواهد شد که قادر به ارائه تمامی خدمات بیمارستانی خواهد بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۴
در انتظار بررسی: ۰
سعید
۲۳:۵۴ ۲۵ دی ۱۳۹۹
در‌عصر‌حاضر‌ناو‌هواپیمابر‌دیگه‌ارزش‌نداره‌با‌تکنوِلوژی‌عصر‌حاضر‌موشکهای‌کروز‌وزیر.دریایی‌های‌پیشرفته‌وجنگ‌الکترونیک‌در‌اولویت‌هستند
ویک‌‌سلاح‌پیشرفته‌غصر‌حاضر‌‌مربوط‌میشه‌به‌سلاح‌‌بیولوژیک‌یا‌روان‌گسیخ
ناشناس
۲۳:۳۴ ۲۴ دی ۱۳۹۹
درود بر ارتش ،ناوگان صدایی اینها چه می‌کنه در جهان؟؟؟؟؟؟!!!!!!!؟؟؟؟؟
ناشناس
۲۳:۲۳ ۲۴ دی ۱۳۹۹
کشتی بابری به درد تغییر کاربری نظامی نمی خوره کشتی های نظامی ارتفاع کمی دارند و بیشتر از نصف آنها زیر آب است. به جای این کارها و تبدیل کشتی بابری با این رخ بالا به نظامی از توانمندی دانشگاههای قوی کشورمان استفاده کنید تا کشتی نظامی قوی با سطح دید مناسب قابلیت بالاتر و ضد گلوله بودن طراحی کنن.
toork
۲۳:۱۵ ۲۴ دی ۱۳۹۹
درود مردم بر شما؟ من منم /میتوانم/ میتوانیم/
ناشناس
۲۲:۰۴ ۲۴ دی ۱۳۹۹
بخدا اینا خرج الکیه اینا جز یه هدف قابل دسترس هیچی نیست اخه بجای خرج سر چنین نفتکشایی مثل این بیاین سر ناوچه های موشک انداز سریع هزینه کنید
ناشناس
۲۱:۵۳ ۲۴ دی ۱۳۹۹
کاش اشیانه بالگرد داشت . کمبود فضا نداشتن با این شناور بزرگ.ناو بندر یا شناور لجستیک مثه خارک
سعید
۲۱:۰۵ ۲۴ دی ۱۳۹۹
سلام دوستان هرچقدر تواین دوران ترحیم کار بشه باز کمه ایرادی نیست از تغییر کاربری ایراد زمانیه دست دراز کنیم ایراد زمانیه دشمن فکر کنه ضعف داریم هیچ کس به ما رحم نخواهد کرد .ای کاش دولتم مثل ارتش برای کمبوداتش شبو روز نشناسه کار وکار...خدا قوت
ناشناس
۲۰:۴۵ ۲۴ دی ۱۳۹۹
داشتن بزرگترین ناو بندر خیلی خوبه....ولی اینو بگین بزرگترین تورم گرانی و فشارها رو ملته....
ناشناس
۲۰:۲۵ ۲۴ دی ۱۳۹۹
درودخداوند برارتش دلیر ایران زمین
ناشناس
۱۹:۵۲ ۲۴ دی ۱۳۹۹
الودگی مرگبار هوا رو کی قراره، پاک کنه؟
ناشناس
۱۹:۴۸ ۲۴ دی ۱۳۹۹
اولا خسته نباشید به امید روزی که ناو هواپیما بر با سوخت هسته ای بسازیم .ما که تخصصی نداریم ولی باز میشد خیلی بهتر این نفتکش رو طراحی کرد مثلا اون زمین فوتبال روی عرشه رو یه قسمتی از بدنه کشتی پایه مهار میزدید و سطح فرود رو بزرگتر میکردید از دماغه تا نیم تنه کشتی هم ادامه میدادید میشد هواپیما هم فرود بیاد باچتر و طناب مهار و هم نیروی گریز از مرکز لازم برای پرواز به دست بیاره . برای خلیج فارس ما جزیره زیاد داریم خدا رو شکر نیاز نداریم به ناو هوا پیمابر ؛! اینها رو میخواهم برای ابراه ها انشالاه بعدی ها بهتر و کامل تر
ناشناس
۱۷:۵۹ ۲۴ دی ۱۳۹۹
آقا این آشیانه بالگرد نداره.پس چجوری در شرایط بد آب و هوایی پذیرای بالگرد هست؟
ناشناس
۱۷:۴۳ ۲۴ دی ۱۳۹۹
تخصیص هزینهای نظامی برای توسعه و توانمندی بسیار لازم و بجاست منتها بایستی بسایر نیازمندیهای جامعه و کشور توجه کافی اعمال شود،متاسفانه نیازهاهم عرضهم توسعه پیدا نمیکنن
ناشناس
۲۳:۰۱ ۲۴ دی ۱۳۹۹
بودجه نظامی ایران نسبت به قبل بسیار کمتر شده ولی در هزیته کرذن بودجه ها دقت بسیاری میشود تا تجهیزات موثر و مورد نیاز را با کمترین هزینه تامین کنند. این کشتی تجاری بوده که تبدیل وضعیت داده است و کاری به جا صورت گرفته
ناشناس
۰۹:۴۷ ۲۵ دی ۱۳۹۹
بودجه نظامی ایران حدود ده درصد از کل بودجه است منتها نظامی ها با همین ده درصد دارند کشور را قوی می کنند. امیدوارم بقیه مسئولین محترم هم الگو برداری کنند و با نود درصد بقیه بودجه کشور را از نظر اقتصادی قوی کنند.
ناشناس
۱۶:۲۸ ۲۴ دی ۱۳۹۹
خدا قوت دلیر مردان!
ناشناس
۱۶:۲۱ ۲۴ دی ۱۳۹۹
دمتون گرم سرتون سلامت با کمترین هزینه بالاترین بهره برداری و موثرترین تغییر کابری واقعا مایه افتخارید
ناشناس
۱۶:۱۳ ۲۴ دی ۱۳۹۹
ناو پهپاد بر چند طبقه با دهها هزار پهپاد میتواند کمک زیادی به شناسایی و شناخت محیط اطراف کند.
عبدالهی
۱۶:۰۵ ۲۴ دی ۱۳۹۹
آفرین دست همه درد نکند
اینها کارهایی ماندگار و مانا و پایدار در این کشورند و ستون و پایه پیشرفتهایی بسیار بزرگتر خواهند شد .
کشور ما نیاز به موتور هسته ای و ناوگان تجاری و نظامی جهان پیما دارد و این یک افتخار بزرگ برای همه ماست.
آمریکا
۱۶:۰۰ ۲۴ دی ۱۳۹۹
پاینده باد ایران و ایرانی
بختیاری
۱۵:۵۴ ۲۴ دی ۱۳۹۹
تبریک به ارتشیان و نیروهای مسلح و ملت بزرگوار ایران این جهانی شدن و بین‌المللی شدن ارتش ایران را،یقینا در تاریخ گوهر بار این سرزمین این روز ماندگار خواهد ماند.
ناشناس
۱۵:۴۲ ۲۴ دی ۱۳۹۹
تصاویری که گذاشتین همش از باند فرود هلیکوپتر هستش ... خب این یک چیز ساده هستش چند تا عکس از رادار ها و سامانه های پدافندی یا اصلا اتاقک ها و درونش می زاشتین .
محمد
۱۵:۲۳ ۲۴ دی ۱۳۹۹
این ناوبندر در واقع تغییر کاربری یک کشتی نفتکش است
حسین
۱۴:۴۱ ۲۴ دی ۱۳۹۹
ای کاش دولت هم یاد بگیرد یک صدم این کارهارا که وظیفه اصلی دولت است را انجام دهد که متاسفانه ۸سال از عمر بابرکت کشور را دولت حرام کرد هزاران بار زنده باد سپاه و قرارگاه خاتم
از دزفول
۱۴:۳۲ ۲۴ دی ۱۳۹۹
احسنت بر جوانان توانمند ایران اسلامی . عربستان هنوز چفیه عگالش را از چین وارد میکند.
امیر
۱۴:۳۲ ۲۴ دی ۱۳۹۹
زنده باد سپاه و زنده باد فرمانده قرارگاه خاتم محمد سعید ولی نمیدانم با اینکه ۹۰درصد عمرانی های کشور را سپاه بخصوص قرارگاه خاتم می سازه و جور صددرصدی دولت روحانی را میکشه اما پشت سر فرمانده تیشه به ریشه فرمانده زیاد میزنند و یاد صحبت شهید همت افتادم که فرمود : هر موقع راه رو گم کردید نگاه کنید آتش دشمن کدام سمت را میکوبد همان جبهه خودی است.
ناشناس
۱۹:۴۳ ۲۴ دی ۱۳۹۹
برادر کارکنان ارتش اینو ساختن
ali
۱۴:۲۷ ۲۴ دی ۱۳۹۹
دست خداوند همیشه به همراه شما عزیزان باشد به امید پیشرفت های بیشتر در آینده ای نزدیک ... ماشاالله
علی اکبر
۱۴:۲۰ ۲۴ دی ۱۳۹۹
ما می توابیم
دمت بچه های وطن گرم
زنده باد ایران و ایرانی
ناشناس
۱۳:۴۲ ۲۴ دی ۱۳۹۹
ما شا الله ولا حول ولا قوت الا با الله بر جوانان ایران زمین خداوند فرموده و اعدو لهم ما استطعتم من قوه ومن رباط الخیل....... انچنان قوی بشوید تا دشمنان جرات تعدی به شما را به خود راه ندهند و از هیمنه شما در هراس باشند ولی متاسفم که بعضی هموطنان قدر این نظام و امنیت رو نمیدونند و همیشه صحبت از اونور آب میکنن بابا این بویی که میشنوید بوی کباب نیست بخدا.....الان ببینید به چه روزی افتادند ان شاالله که آه ونفس شهدا بخصوص حاج قاسم عزیزمن دمار از روزگار آل سعود صهیونیست و انگلیس و دوستانشون در بیاره آمین
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۴ دی ۱۳۹۹
خداقوت وممنونیم
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۴ دی ۱۳۹۹
ما احتیاج به صدها ناوشکن و زیردریایی پیشرفته داریم حتما ما باید قویترین سلاح ها را در اختیار داشته باشیم ما هر چه قدر در درون مشکلاتی داشته باشیم و یا نیاز به هر تغییر یا تحولی داشته باشیم اما قضیه تهدید خارجی مسأله دیگری است، باید از نظر نظامی به یکی از برترین قدرتهای جهان تبدیل شویم، نیاز به توسعه جمعیتی داریم و فعلا باید نیروهای نظامی و تجهیزات را افزایش دهیم و برنامه های, نظامی را توسعه دهیم، کشورهای زورگو با وجود دارا بودن سلاح اتمی سعی در تحمیل خواسته های خود بر دیگران دارند. توافق عادلانه مساوی است با خلع سلاح اتمی جهانی و لاغیر و اگر این امر امکانپذیر نباشد برای جلوگیری از ستم زورگویان حتما باید توان نظامی را همواره و با سرعت ارتقا داد. هرگز ما اطمینان نداریم که نادان های دیگری نظیر هری ترومن و ترامپ و بولتون و پمپئوهای دیگری در آمریکا متولد نشوند.
ناشناس
۱۲:۴۷ ۲۴ دی ۱۳۹۹
بنده یک ایده دارم یک ناو پهباد بر در حجم بلا که قادر باشه به زیر عمق هم برود ترکیبی از یک زیردریایی و کشتی همزمان .
بطور مشخص وقتی شما یک همچین چیزی داشته باشید در مواقع لزوم زیر آب و در مواقع دیگر روی آب است . ضمن اینکه هواپیمای جنگنده برای کشتی های هواپیمابر هزینه بالا و زمان بیشتری برای اجرای عملیات و بازگشت دارد و اگر نابود شود جایگزین کردنش سخت است بخصوص خلبان و نیروی انسانی آن، اما پهباد در تعداد زیاد وحشتناک است هزینه کمتری دارد و به راحتی تجهیز و عملیاتی می شود. حساب کنید پهباد انتحاری و پهباد تهاجمی و پهباد شناسایی و پهباد دفاعی یک مجموعه کامل است که در ضمن استفاده از تجهیزات سبک تر نظامی همان عملکرد هواپیما را دارد و اگر حتی بخواهید می شود در ابعاد نظامی جنگنده فعلی ساخته شود و باقی قضایا.
ضمنا در سالهای اخیر هنوز هیچ نیازسنجی پهبادهای تهاجمی با موشکهای شلیک از راه دور دیده نمی شود.
به نظر می رسد بخش شیمی کشور باید تمرکز بیشتری روی سوختهای جامد ترکیبی یا نوظهور داشته باشد که در عین میزان کم سرعت بالایی ایجاد کند بخصوص در سطح بالای جو که تراکم هوا کمتر و اکسیژن کمتر و گازهای دیگری فعال است که جاذبه زمین و همه این موارد سرعت بیشتری را خواهد داد
ناشناس
۱۴:۴۲ ۲۴ دی ۱۳۹۹
تخصص داری که داری نظر میدی؟
ناشناس
۱۲:۳۸ ۲۴ دی ۱۳۹۹
درود به ارتش درود درود
ناشناس
۱۲:۳۷ ۲۴ دی ۱۳۹۹
ارتش درود .
ناشناس
۱۲:۳۶ ۲۴ دی ۱۳۹۹
درود به ارتش زحمت کش .
ناشناس
۱۲:۲۳ ۲۴ دی ۱۳۹۹
خدا رو شکر
خیلی عالی
ناشناس
۱۱:۵۶ ۲۴ دی ۱۳۹۹
عالی...موفق باشید وسلامت...انشالله بزرگترش
ناشناس
۱۱:۵۱ ۲۴ دی ۱۳۹۹
دورود برشما

خسته نباشی قهرمان
خداقوت پهلوان
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۴ دی ۱۳۹۹
حد اقل تجهیزات افندی و پدافندی برای دفاع از خودش را روش نصب میکردید
ناشناس
۱۱:۴۹ ۲۴ دی ۱۳۹۹
حتما باید رادار ارایه فازی با انواع موشک عمود پرتاب ضد هوایی ،ضد کشتی ودریا به ساحل وچند توپ دریایی وانواع موشک کروز وبالستیک عمود پرتاب وبالگر و پهبادهای مختلف مجهز گردد
ناشناس
۱۱:۳۲ ۲۴ دی ۱۳۹۹
خدا قوت دلاوران
مسعود
۱۱:۲۱ ۲۴ دی ۱۳۹۹
به امید روزیکه صلح برافشانیم و ناو هواپیمابر بر آب اندازیم.
ناو هواپيما بر
۱۱:۱۷ ۲۴ دی ۱۳۹۹
ايران براي ساخت يك ناو هواپيما بر با مشاركت چين و روسيه در صدد است در سالهاي آينده به اين مهم دست يابد و يقينا ايران هم به كشورهاي داراي ناو نظامي و مجهز براي تامين امنيت خليج فارس و تنگه هرمز به كشورهاي قدرتمند نظامي تبديل خواهد شد .
ناشناس
۱۱:۴۷ ۲۴ دی ۱۳۹۹
کدوم هواپیمارو می بره؟
هموطن
۱۲:۰۰ ۲۴ دی ۱۳۹۹
عزیزان توجه داشته باشید با تغییر تجهیزات جنگی مدرن ناوهای هواپیمابر کاربری سابق خود را از دست داده و تبدیل به هدف گرانقیمت برای موشکهای مدرن و کروز و پهبادها شده وتنها بدرد ترساندن کشورهای ترسو جهان سوم و تبلیغات میخوره و بس و دیگر کشوری برای ساخت این جنگ افزار بسیار پر هزینه سرمایه گزاری نمیکنه
ناشناس
۱۲:۰۹ ۲۴ دی ۱۳۹۹
از لحاظ نظامی نیازی به ناو هواپیما بر نداریم
ناشناس
۱۱:۱۳ ۲۴ دی ۱۳۹۹
بی زحمت هواپیما برشو درست کنید بیشتر از اینا ازتون توقع داریم .خدا قوت
رضا
۱۰:۵۸ ۲۴ دی ۱۳۹۹
بسیار عالی انشاالله فاز دوم هرچه زود تر انجام بشه
فدایی رهبر و وطن
۱۰:۵۲ ۲۴ دی ۱۳۹۹
ما شا الله ولا حول ولا قوت الا با الله بر جوانان ایران زمین خداوند فرموده و اعدو لهم ما استطعتم من قوه ومن رباط الخیل....... انچنان قوی بشوید تا دشمنان جرات تعدی به شما را به خود راه ندهند و از هیمنه شما در هراس باشند ولی متاسفم که بعضی هموطنان قدر این نظام و امنیت رو نمیدونند و همیشه صحبت از اونور آب میکنن بابا این بویی که میشنوید بوی کباب نیست بخدا.....الان ببینید به چه روزی افتادند ان شاالله که آه ونفس شهدا بخصوص حاج قاسم عزیزمن دمار از روزگار آل سعود صهیونیست و انگلیس و دوستانشون در بیاره آمین
اصغر
۱۰:۵۱ ۲۴ دی ۱۳۹۹
تا کور شود هر آنکه نتواند دید. لطفا آیه شریف و ان یکاد رو بخونید تا کور شه چشم حسود و بخیل.
ناشناس
۱۰:۴۳ ۲۴ دی ۱۳۹۹
این یک ناو پشتیبانی برای تامین سوخت بقیه ناو ها و ناوشکن ها در سفرهای دریایی است
...@...
۱۰:۴۳ ۲۴ دی ۱۳۹۹
سلام
مبارک باشد
فانتوم
۱۰:۲۲ ۲۴ دی ۱۳۹۹
فکر کنم این همون نفتکشه که تغییرش دادن
ناشناس
۱۰:۴۶ ۲۴ دی ۱۳۹۹
خودش گفته خب .
هموطن
۱۲:۰۲ ۲۴ دی ۱۳۹۹
فکر کنم شما چشم بسته غیب گفتی
ali
۱۰:۱۲ ۲۴ دی ۱۳۹۹
باعث افتخارمونه
ولی یکم شبیه نفتکش میمونه
حسن
۱۰:۳۸ ۲۴ دی ۱۳۹۹
مهندس چون حاصل تغییرات اساسی در نفتکش است
mahyar
۱۰:۱۲ ۲۴ دی ۱۳۹۹
ماشالااااااا
رضا
۱۰:۰۸ ۲۴ دی ۱۳۹۹
پس چرا ناو هواپیما بر نمی سازیم
رضا
۱۰:۳۷ ۲۴ دی ۱۳۹۹
چون احتیاج نداریم
ناشناس
۱۰:۴۶ ۲۴ دی ۱۳۹۹
هواپیماش رو شما بیار ناوش با من
بعدش هم بسازیم چیکار توجیه نظامی نداره ...
محمد ت
۱۱:۳۴ ۲۴ دی ۱۳۹۹
منتظر شما اقا مهندس هستیم بیایید و بسازید